Gaidaros Beach Lefkada, plaja mai putin cunoscuta din apropiere de Agios Nikitas

Descrisa nu de putine ori ca fiind una dintre plajele minunate de pe coasta de vest a insulei Lefkada, Gaidaros Beach nu este la fel de populara precum vecinele sale Avali si Kathisma, insa are ceva de oferit pentru cei care prefera relaxarea, linistea si atmosfera mai intima. 

In cele ce urmeaza, gasesti detalii utile despre vizita la Gaidaros Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu hoteluri din toate colturile insulei si variante pentru toate preferintele!

HINT: In cazul in care ti-ai propus sa vezi cat mai multe plaje in timpul vizitei in Lefkada, ti-ar putea fi utile informatiile din acest articol: Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Localizare Gaidaros Beach si cum ajungi la aceasta plaja 

Pentru a ajunge cu masina la Gaidaros, e nevoie sa mergi catre satul Kalamitsi aflat in vestul insulei, urmand ca de acolo sa cobori pe un drum relativ ingust si cu multe serpentine, care duce la aceasta plaja. Desi este vorba de doar 5,9 kilometri, asteapta-te sa faci in jur de 20 de minute, caci va trebui sa mergi incet. 

Pe Harti, o gasesti cu denumirea de Gaidaros Beach, desi la unele cautari e posibil sa o poti gasi numai cu varianta numelui in greaca: “Παραλία Γάιδαρος”. 

Gaidaros este localizata intre faimoasele Avali Beach si Kathisma Beach. De la Avali si pana la Gaidaros, distanta pe care o ai de parcurs este de doar 1 kilometru. 

Agios Nikitas se afla la 12,5 kilometri de Gaidaros Beach, iar Lefkada Town, capitala insulei, la o distanta de circa 25,2 kilometri. 

Daca vii la aceasta plaja din Vasiliki, distanta pe care va trebui sa o parcurgi este similara, de 25,3 kilometri (in jur de 45 minute pe drum). 

Turistii care au fost aici in sezonul cald 2022 spun ca parcarea a fost gratuita.

Cum arata Gaidaros Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Gaidaros Beach are un aspect idilic, asta este clar, iar ceea ce vei lua cu tine atunci cand mergi la aceasta plaja depinde foarte mult si de zona in care vrei sa te asezi. In partea dreapta, cum te uiti la mare, plaja este in mare parte libera, neamenajata, pe cand in partea stanga vei da de cateva faciltati care-ti pot asigura tot confortul cat te bucuri de mare si de soare. 

Exista si un beach bar aici: The Gaidaros Canteen, care a primit o nota de 4,7 din 5 pe Google. In meniul acestora gasesti si mancare, inclusiv preparate traditionale grecesti, iar privelistea catre mare este foarte frumoasa.

Cum cobori de la beach bar catre plaja, gasesti si o portiune amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Gaidaros este formata din pietricele marunte, iar la intrarea in mare exista de asemenea pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si incaltamintea potrivita pentru apa. Unii dintre cei care au vizitat-o in zilele lipsite de valuri spun ca locul este bun si pentru snorkeling. 

Pe unele portiuni se intalnesc si bolovani destul de mari la intrarea in mare, asadar, atentie cum iti alegi locul in care urmeaza sa te balacesti, mai ales daca esti alaturi de cei mici si daca marea este agitata. 

Daca vrei sa te asezi intr-una dintre zonele neamenajate, ia cu tine prosopul, o umbrela si crema cu factor de protectie ridicat. 

In linii generale, Gaidaros Beach este cu mult mai linistita comparativ cu plajele populare din zona. Primeste mai putini vizitatori, iar in zonele sale mai ferite (in partea de nord a plajei) se practica si nudismul. 

Alte plaje apropiate de Gaidaros Beach 

Avantajul plajei Gaidaros nu este numai faptul ca e mai putin aglomerata, ci si faptul ca este destul de aproape de unele dintre cele mai frumoase plaje ale insulei. 

Plaja Kathisma se afla la 12 kilometri de mers cu masina de Gaidaros (in linie dreapta, distanta este cu mult mai mica, insa vei fi nevoit sa ocolesti destul de mult pentru a ajunge de la una la alta). Este una dintre cele mai populare plaje din Lefkada, are o lungime de aproximativ 1 kilometru si este organizata, pe multe dintre segmentele sale, cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Avali este cea mai apropiata de Gaidaros, la doar 1 kilometru distanta, este lipsita de organizare cu sezlonguri si umbrele si este mai potrivita celor care iubesc natura si linistea. Gasesti aici si un mic restaurant, ridicat pe o platforma de lemn din spatele plajei. 

Plaja Kavalikefta, o plaja micuta, aspectuoasa, insa plina de bolovani, se afla la 3,4 kilometri de Gaidaros Beach. Exista parcare amenajata, insa in plin sezon locurile se ocupa destul de repede, iar pe plaja sunt amplasate cateva sezlonguri si umbrele. Kavalikefta este un loc mai putin potrivit pentru familiile cu copii, din cauza stancilor mari de la malul marii. 

Plaja Megali Petra mai poate fi o alta varianta de plaja frumoasa la care sa te opresti daca tot te vei afla in aceasta zona. O gasesti imediat dupa Kavalikefta. Poti parca la Kavalikefta, iar de acolo sa o iei pe jos pe cararea din spatele versantului. Accesul la Megali Petra este destul de dificil, mai ales ca va trebui sa cobori o panta cam abrupta, asadar nici aceasta plaja nu este neaparat recomandata familiilor cu copii mici. 

In loc de concluzie

Gaidaros Beach este una dintre plajele mai putin cunoscute de pe coasta de vest a insulei Lefkada, potrivita celor care vor sa se bucure de razele soarelui si de sunetul valurilor intr-un loc mai linistit. Are atat amenajare cu sezlonguri, cat si portiuni mari libere, unde-ti poti pune prosopul relaxat, iar daca ai ajuns deja aici si simti ca mai ai si alte informatii utile de adaugat celor de mai sus, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Nu uita sa arunci un ochi si pe ofertele vacante Lefkada de la noi de pe site! Gasesti hoteluri pentru toate preferintele si buzunarele, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?