Agios Nikitas Beach si alte plaje frumoase din apropierea acestui sat traditional

Plaja satului Agios Nikitas din nord-vestul Lefkadei face parte din randul plajelor cu o apa a marii turcoaz care-i incanta pe vizitatorii acestei insule grecesti. Desi nu este o plaja de mari dimensiuni, comparativ cu alte plaje din vecinatate, Agios Nikitas Beach are un vibe aparte si un peisaj idilic. 

Daca urmeaza sa-ti rezervi cazare chiar aici sau pur si simplu vrei sa o vizitezi doar pentru cateva ore, gasesti in cele ce urmeaza o serie de detalii care-ti pot fi utile la fata locului. 

Iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine, la noi pe site te asteapta cateva zeci de oferte vacante Lefkada, cu variante pentru toate preferintele si buzunarele!

Localizare Agios Nikitas Beach si cum ajungi aici 

Agios Nikitas Beach se afla in golful satului cu acelasi nume, la 13,2 kilometri distanta de Lefkada Town. O gasesti usor pe Harti cu denumirea de “Paralia Agios Nikitas”. 

Daca esti cu masina, din Lefkada Town si pana aici ar trebui sa faci pe drum in jur de 20 minute. Autobuzele locale KTEL circula si pe ruta Lefkada Town – Agios Nikitas, ceea ce inseamna ca poti ajunge usor aici si cu transportul public. Informatii despre orar si statii gasesti pe acest site

Daca vii din Ligia, pana la Agios Nikitas Beach vei avea de parcurs 17 kilometri, iar daca pornesti catre aceasta plaja din Nikiana, vei avea de mers 20,3 kilometri. 

Din Nidri si pana aici sunt 27 kilometri, iar din Vasiliki, localizat in sudul insulei, ai de strabatut 26,5 kilometri, ceea ce inseamna cam 38-40 minute pe drum. 

In cazul in care vrei sa stii informatii mai detaliate despre modalitatile de transport din Lefkada, le gasesti in acest articol: Transportul local in Lefkada. Cum te poti deplasa daca nu ai venit aici cu masina personala

Turistii care au vizitat Agios Nikitas Beach anii trecuti spun ca in mijlocul verii, zona plajei se aglomereaza destul de tare, iar locurile de parcare devin greu de gasit dupa ora 10.00 am. 

Cum arata Agios Nikitas Beach 

Agios Nikitas Beach este formata dintr-un amestec de pietris cu nisip, are o panta medie de intrare in apa si este marginita de stanci. Unii dintre vizitatori se aventureaza sa faca sarituri in apa de pe stancile din extremitati, ceea ce nu-ti recomandam sa faci daca tii la siguranta ta. 

Romanii care au fost aici in 2022 spun ca nu au gasit sezlonguri si umbrele de inchiriat, iar ca in lunile iulie-august, plaja devine foarte aglomerata. Unii dintre acestia au remarcat prezenta serviciului de salvamari. 

Iti recomandam sa vii cu propria umbrela, iar daca vrei sa gasesti un loc pe placul tau, sa sosesti inainte de ora 10.00. 

In zona din spatele plajei exista foarte multe taverne si magazine cu suveniruri, asadar, daca vrei sa iei pauza pret de 1-2 ore de la plaja, te poti orienta catre o mica sesiune de shopping sau catre un pranz traditional grecesc. 

Alte plaje apropiate de Agios Nikitas Beach 

Stim cu totii ca pe coasta de vest a insulei Lefkada se afla unele dintre cele mai frumoase plaje ale insulei. Daca se intampla sa fii cazat in Agios Nikitas sau sa vizitezi aceasta plaja, te vei putea indrepta usor si catre unul sau mai multe dintre urmatoarele locuri: 

Milos Beach se afla la o distanta de doar 1,2 kilometri de Agios Nikitas, ceea ce inseamna ca vei face pe jos in jur de 20-25 de minute. Drumul catre plaja este usor solicitant, asadar iti recomadam sa iei cu tine si o palarie, dar si o sticla de apa.

Daca vrei totusi sa nu depui prea mult efort, poti lua un taxi boat, direct din Agios Nikitas. Vei face aproximativ 10 minute pana la Milos Beach, iar transportul costa in jur de 3 euro/persoana pe sens. Exista curse la fiecare jumatate de ora.

Nu uita insa ca Milos Beach nu este o plaja organizata, asadar ia cu tine si crema cu protectie solara si eventual o umbrela!

Kathisma Beach se afla la o distanta de 3,5 kilometri de Agios Nikitas si este o alta plaja superba a insulei Lefkada. Poate deveni destul de aglomerata in plin sezon, insa este foarte generoasa din punct de vedere al dimensiunilor. 

Kathisma Beach este o plaja bine organizata, cu un acces usor, insa cu o parcare care se aglomereaza destul de tare in varf de sezon. Poti ajunge aici si cu autobuzul local.

Plaja Pefkoulia se afla in partea opusa, catre nord, la 3,7 kilometri distanta de plaja din Agios Nikitas. Aceasta plaja are dimensiuni relativ generoase, este amenajata pe anumite portiuni cu sezlonguri si umbrele, insa are si multe segmente de plaja libera, unde te poti aseza linistit. 

In loc de concluzie

Agios Nikitas Beach este o plaja de dimensiuni relativ micute, la care se poate ajunge usor, insa poate deveni aglomerata in miez de vara, cand fluxul de turisti din Lefkada este unul ridicat. 

Daca ai ajuns pana acum la Agios Nikitas Beach si vrei sa ne impartasesti si alte informatii ultile, asteptam cu interes feedback-ul tau. In cazul in care urmeaza sa pleci spre aceasta destinatie, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site pentru mai multe oferte vacante Lefkada, cu hoteluri din toate colturile insulei!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?