Ce trebuie sa stii despre Kavalikefta Beach, una dintre comorile ascunse ale insulei Lefkada

Kavalikefta Beach este una dintre plajele surprinzator de frumoase ale Lefkadei, insa mai putin cunoscuta comparativ cu alte locuri de la malul marii mai celebre in insula. Aspectul sau este unul inedit, iar accesul este usor dificil, insa odata ajunsi aici, multi turisti s-au declarat incantati de peisajul si de atmosfera de la Kavalikefta Beach. Cu toate acestea, plaja Kavalikefta nu este potrivita pentru copii. 

Kavalikefta Beach se afla in apropierea satului Kalamitsi din Lefkada, motiv pentru care mai este denumita si Kalamitsi Beach. Acest lucru genereaza de cele mai multe ori confuzie printre necunoscatorii zonei, intrucat exista o alta plaja cu aceeasi denumire si pe bratul Sithonia din peninsula Halkidiki. 

Te pregatesti pentru o vacanta in Lefkada si esti tentat sa incerci si aceasta plaja? Gasesti in acest articol mai multe detalii si sfaturi utile referitoare la Kavalikefta Beach, iar la noi pe site gasesti multe oferte cazare Lefkada, de unde poti alege exact ce ti se potriveste mai bine pentru o experienta de neuitat in aceasta insula greceasca!

Unde gasesti Kavalikefta Beach si cum poti ajunge aici 

Kavalikefta Beach (Kalamitsi Beach) se afla in vestul insulei Lefkada, la 23 de kilometri de Lefkada Town si la doar 4,5 kilometri de satul Kalamitsi. 

Poti ajunge la Kavalikefta Beach cu masina, insa drumul secundar de acces la plaja se afla in conditii destul de vitrege, motiv pentru care mai multi dintre turistii care au vizitat aceasta plaja recomanda viteza redusa si atentie mai mare la masinile cu garda joasa. Pe unele portiuni, drumul este foarte ingust, astfel ca daca vin masini din ambele sensuri este posibil sa se creeze ambuteiaje. 

Pe platforma de beton din spatele plajei exista o parcare de circa 20 de locuri, insa oamenii obisnuiesc sa parcheze si pe marginea drumului care duce catre Kavalikefta. De aici, vei avea de coborat o scara din lemn destul de scurta pentru a ajunge pe plaja. Daca vrei sa folosesti parcarea din dreptul plajei, va trebui sa achiti o taxa de 5 euro/zi. 

In varf de sezon, aceasta plaja si implicit parcarea se aglomereaza, asadar este recomandat sa vii aici la primele ore ale diminetii pentru a evita sa te enervezi pe subiectul locurilor de parcare. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Kavalikefta Beach, ce poti face aici si de ce nu este potrivita pentru copii

Kavalikefta Beach este o plaja de dimensiuni micute si principalul aspect care o caracterizeaza e faptul ca are multe stanci (bolovani) de dimensiuni mari, care troneaza pe mai toata suprafata acesteia. In zona din dreapta cum te uiti la mare, respectiv in dreptul platformei betonate cu parcare, exista o portiune organizata cu sezlonguri si umbrele, insa limitate. In aceasta zona, plaja este de nisip cu pietris. 

In partea din stanga, plaja mai are o portiune mai lata in care iti poti pune prosopul sau umbrela, insa accesul in aceasta zona este unul dificil, caci va trebui fie sa escaladezi segmentul de plaja plin de stanci si pietre, fie sa o iei pe uscat, pe cararile dealului din spate. 

Desi este foarte spectaculoasa, mai ales atunci cand sunt valuri mari care se lovesc de stanci, Kavalikefta Beach nu este o plaja potrivita pentru copii, pentru ca zona este deosebit de stancoasa, iar plaja nu are salvamar. Este ferm recomandat sa ai la tine incaltaminte potrivita pentru intrarea in apa, caci exista pietre si la mal. 

Totodata, vei observa ca anumiti vizitatori escaladeaza stancile si bolovanii de la Kavalikefta Beach pentru a sari in apa, insa acest lucru nu este recomandat pentru ca exista pericol de accidentare. 

In spatele plajei se afla un bar/mini restaurant de unde ti poti lua racoritoare si cateva preparate. La Kavalikefta Beach exista si toalete, amenajate in dreptul parcarii de pe platforma betonata. 

Care este cea mai buna perioada pentru o vizita la Kavalikefta Beach

Pentru ca aceasta plaja are dimensiuni foarte reduse, este recomandat sa vii la Kavalikefta Beach foarte devreme (daca te afli in Lefkada in varf de sezon) sau la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Sunt foarte putine sezloguri si umbrele de inchiriat si asta pentru ca spatiul nu permite loc pentru mai multe, asadar iti recomandam sa vii aici mai devreme de ora 09.00 daca ai in plan sa stai la plaja pe sezlonguri, nu pe prosop. 

E bine de stiut ca temperaturile sunt prietenoase in Lefkada si la sfarsit de mai si uneori chiar si la inceput de octombrie, iar avantajul este faptul ca vei prinde plaje precum Kavalikefta Beach mult mai libere ca in mijlocul verii. Apa marii are in jur de 25-26 de grade in iulie si august, iar in septembrie isi poate mentine temperaturile pe la 24-25 de grade. In octombrie, media temperaturii apei marii este de 22 de grade. 

In concluzie, Kavalikefta Beach (sau Kalamitsi Beach, cum mai este cunoscuta pe plan local), este una dintre plajele potrivite celor care stiu sa inoate bine, celor care vor sa se bucure de peisajul natural, de sunetul valurilor care se sparg de stanci, insa nu si familiilor cu copii mici. Este un loc care se aglomereaza foarte repede in plin sezon, insa daca mergi aici in extrasezon, ai sanse destul de mari sa te bucuri de frumusetea locului in adevaratul sens al cuvantului.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?