Gardenos Beach, paradisul auriu din sudul insulei Corfu

In apropierea satului Vitalades si la o distanta rezonabila fata de mult mai animata statiune Kavos, plaja Gardenos isi intampina vizitatorii cu un nisip auriu intr-o nuanta aparte, cu un fundal stancos in zonele laterale si cu o atmosfera cat se poate de relaxanta. 

Este considerata una dintre “nestematele ascunse” de pe coasta de sud-vest si poate face obiectul unei experiente de neuitat atata vreme cat alegi sa explorezi aceasta parte a insulei.

Te invitam intr-un mic tur virtual al plajei Gardenos, iar la noi pe site te asteptam cu unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Unde este Gardenos Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Gardenos deserveste micuta asezare cu acelasi nume, localizata la 13 kilometri departare de statiunea populara Kavos si la doar 2 kilometri de centrul satului Vitalades. 

Din Corfu Town si pana la Gardenos Beach sunt 39 de kilometri, drum ce se poate parcurge cu masina in aproximativ o ora. 

Daca se intampla sa fii cazat in Kavos si sa vrei sa evadezi din atmosfera animata a statiunii pentru o jumatate de zi, pana la Gardenos Beach ar trebui sa faci in jur de 20 de minute cu masina. 

Exista parcare si zone de camping pe portiunea din spatele plajei. 

Distante catre Gardenos Beach din alte statiuni ale insulei: 

Cum arata Gardenos Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Gardenos se distinge de alte plaje ale insulei Corfu printr-un nisip auriu in nuante aprinse si printr-un cadru natural incantator. 

Vorbim practic despre o plaja care are de oferit cate ceva pentru fiecare tip de vizitator. Incepand cu zonele laterale, care au pe fundal un perete stancos si portiuni de plaja cu aspect salbatic si continuand cu segmentul central, foarte bine amenajat cu sezlonguri si umbrele, putem spune ca Gardenos le are pe toate 🙂

In iunie 2024, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Gardenos Beach cu 10 euro. 

Pe segmentul amenajat, vizitatorii au acces rapid la zona cu taverne. Sunt vreo 3 la numar, toate cu recenzii bune, preparate traditionale, peste si fructe de mare. 

Tot in spatele Gardenos Beach exista si cateva unitati de cazare, de tip vile cu apartamente. 

HINT: Numele plajei provine de la micul rau care se varsa in mare in aceasta zona. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Gardenos Beach

Desi este cu mult mai degajata comparativ cu plaja din Kavos, Gardenos poate deveni mai aglomerata in plin sezon. 

O dovada in acest sens sunt si cele peste 1400 de recenzii stranse pe Google. In zilele de weekend, si localinicii obisnuiesc sa viziteze aceasta plaja. 

Daca nu ai ales inca o perioada in care sa-ti faci vacanta in Corfu si vrei sa prinzi plajele precum Gardenos mai degajate, te poti orienta catre sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau catre sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, intreaga insula va fi mai libera, temperaturile vor fi mai placute, iar preturile la cazare mai mici. 

DE STIUT: Apa marii este in general mai calda la inceput de toamna, comparativ cu sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie. 

Alte plaje apropiate de Gardenos Beach

Coasta de sud-vest a insulei a fost binecuvantata si cu alte plaje frumoase, unele dintre acestea fiind localizate la distante mai mult decat rezonabile fata de Gardenos Beach. 

Plaja Kanoula se afla la 12 kilometri departare, in directia Capului Poseidon. Este formata tot din nisip si are atat segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, cat si zone libere. 

Intre Kanoula si Gardenos sunt 12,4 kilometri (circa 18-20 minute de mers cu masina). 

Plaja Marathias mai poate fi o varianta buna, in cazul in care cauti o plaja cu servicii la indemana. 

O gasesti la circa 7 kilometri departare de Gardenos Beach, iar pe timp de vara, aici este amenajat si un mic parculet acvatic, cu atractii gonflabile. 

sursa foto facebook Water Fun Park Marathias

Plaja Halikounas este poate cea mai spectaculoasa dintre toate. Desparte laguna Korission de Marea Ionica printr-o fasie ingusta de nisip si are un aspect salbatic. 

Este un loc cat se poate de potrivit pentru fotografiile si filmuletele cu drona, iar in miez de vara are si segment amenajat cu sezlonguri, un mic beach bar si centru de inchiriere echipament pentru sporturi acvatice. 

Intre Halikounas si Gardenos sunt 25 kilometri. 

In loc de concluzie

Gardenos este o plaja buna, confortabila, localizata intr-un cadru natural superb si ideala pentru cei care vor sa se refugieze de atmosfera vibranta din marile statiuni. 

In cazul in care ai vizitat-o deja, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta insula greceasca, nu uita sa consulti la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?