Dune de nisip, peisaje superbe si relaxare la Issos Beach Corfu. Ce sa stii despre aceasta plaja atat de apreciata

Intinsa pe o linie de coasta lunga, plaja Issos ofera vizitatorilor sai peisaje pitoresti si un cadru natural incantator, fiind considerata una dintre cele mai generoase plaje de nisip ale insulei Corfu. 

Issos Beach se afla la sud de Corfu Town, in vecinatatea micutei statiuni Agios Giorgios de Sud (pe insula exista si Agios Giorgios de Nord). 

Ti-am pregatit mai jos cateva amanunte utile despre vizita la Issos Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta rapid ce ti se potriveste mai bine.

Unde este Issos Beach si distante din alte statiuni si orase

Pentru a te ajuta sa te orientezi mai bine la fata locului, trebuie sa-ti spunem intai de toate ca plaja Issos nu trebuie confundata cu plaja Ipsos, localizata tot in Corfu, in partea de nord a capitalei. Cele doua plaje au un aspect total diferit si se afla la 41 kilometri departare una de cealalta. 

Revenind la Issos Beach, aceasta se afla la circa 30 kilometri distanta de Corfu Town, iar drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 45-50 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Issos Beach este situata in partea dreapta a statiunii Agios Giorgios de Sud, foarte aproape de laguna Korission.

Exista parcare in relativa apropiere a plajei, incapatoare, care poate deveni insa destul de aglomerata in plin sezon, caci Issos Beach este populara. 

Distante catre Issos Beach din alte statiuni si orase: 

  • distanta Kavos – Issos Beach: 20 kilometri 
  • distanta Moraitika – Issos Beach: 9,6 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Issos Beach: 16,3 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Issos Beach: 49 kilometri
  • distanta Sidari – Issos Beach: 63 kilometri

Cum arata Issos Beach si ce servicii intalnesti in zona

Issos Beach se intinde pe o fasie de nisip lunga de circa 2,4 kilometri, cu o latime medie de aproximativ 30 de metri. 

Este formata integral din nisip, iar in apropierea malului nu ar trebui sa intalnesti prea multe pietre. 

Intrarea in mare are o panta lina, motiv pentru care plaja Issos este frecventata si de catre familiile cu copii. 

Locul in sine se remarca printr-o vegetatie unica si prin prezenta dunelor de nisip in zona din spatele plajei. 

In partea de sud-est a plajei Issos vei intalni amenajare cu sezlonguri si umbrele, alaturi de alte servicii si facilitati (dusuri, cosuri de gunoi, etc.). 

Totusi, pe cea mai mare portiune a sa, Issos Beach ramane o plaja neorganizata. 

Turistii care au vizitat Issos Beach la inceputul lunii iunie 2024 spun ca au inchiriat un set de sezlonguri + o umbrela cu 15 euro. 

In plin sezon ai sanse sa gasesti mai multe snack baruri improvizate de-a lungul plajei. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Issos Beach

Issos Beach face parte din randul plajelor destul de cunoscute din insula Corfu, o dovada in acest sens fiind si cele peste 2700 de recenzii stranse pe Google. 

Avand in vedere lungimea sa generoasa, nu prea sunt sanse sa nu gasesti unde sa te asezi, nici macar in plin sezon, insa la capitolul locuri de parcare si sezlonguri poti intampina probleme. 

Daca ai ales sa-ti faci vacanta aici in intervalul iulie-august, sfatul nostru este sa vii la Issos Beach la primele ore ale diminetii. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita aceasta plaja raman inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Valori medii ale apei marii in zona Issos Beach:

  • luna iunie – 22 grade
  • luna iulie – 25 grade
  • luna august – 26 grade
  • luna septembrie – 25 grade
  • luna octombrie – 23 grade

Alte plaje apropiate de Issos Beach

La distante rezonabile fata de Issos Beach, te mai poti bucura de mare, de nisip si de soare la urmatoarele plaje: 

Plaja Halikounas este una dintre cele mai aspectuoase de pe insula Corfu. Desparte laguna Korission de Marea Ionica printr-o fasie de nisip, iar vederea de care te poti bucura aici este cu adevarat magica.

Pentru a ajunge cu masina de la Issos la Halikounas, trebuie sa strabati in jur de 15 kilometri (aproximativ 30 minute). 

Plaja Agios Georgios si segmentul Lakkiess Beach sunt mai apropiate de centrul statiunii Agios Georgios. Sunt formate din nisip si au un aspect mai ingust, dar si amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

In zona din spate gasesti unitati de cazare, dar si unele baruri, taverne si restaurante.  

Plaja Marathias se afla la 8,8 kilometri departare de Issos Beach, in directia Potamia. 

Este descrisa ca fiind in general mai linistita, mai retrasa, insa are, la randu-i, organizare cu sezlonguri si umbrele, acces la taverne, dar si un mic parculet acvatic cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa marii. 

In loc de concluzie

Issos Beach este o plaja aflata la indemana celor cazati in partea de sud, sud-vest a insulei, cu o intindere remarcabila, un peisaj aparte si posibilitatea de a satisface dorintele mai multor tipuri de turisti. 

Dunele sale de nisip, zonele neamenajate, dar si segmentele bine organizate, fac din Issos Beach o alegere excelenta pentru a te relaxa la malul marii in timpul vacantei in insula Corfu. 

Si daca tot vorbim de vacante si deschidem apetitul pentru calatorii in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte pentru vacantele in Corfu, pe care le poti studia apasand butonul de mai jos 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?