Kalami Beach Corfu, o plaja bine organizata, cu taverne bune si ideala pentru snorkeling

Desfasurandu-se de-a lungul liniei de coasta a satului cu acelasi nume, plaja Kalami este unul dintre locurile potrivite pentru acei turisti care simt nevoia de confort extra atunci cand se relaxeaza la malul marii, gratie bunei organizari si a serviciilor disponibile in apropiere. 

Kalami este un satuc tipic grecesc, ridicat intr-o locatie perfecta: intre portul Kouloura si golful Agni.

Iti propunem sa descoperi pe indelete, in cele ce urmeaza, aceasta plaja frumoasa din nord-estul insulei Corfu si pentru ca ne-am facut un obicei din a organiza concedii reusite de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Kalami Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Intai de toate, trebuie sa-ti spunem ca in Grecia exista mai multe plaje cu denumirea de Kalami (in Thassos, in Creta, in Corfu). Ele sunt localizate la sute de kilometri departare una de cealalta si au aspect complet diferit.

Revenind la plaja Kalami din Corfu, aceasta se afla la 31 kilometri nord de Corfu Town, intr-un golfulet ferit de vant. 

Drumul cu masina intre Corfu Town si Kalami ar trebui sa dureze in jur de 50-55 minute intr-o zi de vara, insa poti ajunge aici si cu autobuzele locale care pleaca din capitala insulei. 

Daca vii cu masina, gasesti parcare cu plata langa Taverna Kalami Beach (in jur de 3 euro/zi) sau in celalalt capat al plajei, gratuit. Locurile de parcare pot deveni mai greu de gasit in miez de vara. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Kalami”. 

Distante catre Kalami Beach din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Dassia – Kalami Beach: 18 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Kalami Beach: 32 kilometri
  • distanta Sidari – Kalami Beach: 31 kilometri
  • distanta Moraitika – Kalami Beach: 45 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Kalami Beach:  68 kilometri
  • distanta Kavos – Kalami Beach: 72 kilometri 

Cum arata Kalami Beach. Servicii, facilitati si activitati

Plaja Kalami are dimensiuni medii si se desfasoara de-a lungul unui mic golf ferit de vant si de valuri mari. Este formata din pietris, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. 

Apa marii este limpede si are, in general, acea nuanta de turcoaz, care este accentuata de pietrisul deschis la culoare. 

Intrarea in apa are o panta destul de abrupta, aspect ce ar putea reprezenta un impediment pentru familiile cu copii. 

Kalami Beach este in majoritate amenajata cu sezlonguri si umbrele, ce pot fi inchiriate la preturi medii (in jur de 10 euro/setul in vara lui 2023). 

Poate fi unul dintre locurile potrivite pentru snorkeling, insa aici poti practica si diferite alte sporturi acvatice (exista centre in zona din spatele plajei, dar si serviciu de inchirieri ambarcatiuni). 

Restaurantele si tavernele deschise la Kalami Beach au primit multe recenzii bune. Printre cele mai laudate se numara Kalami Beach Taverna, Thomas’s Place si The White House Restaurant. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kalami Beach Corfu

Daca ne ghidam dupa numarul de recenzii acumulate pe Google, am putea spune ca plaja Kalami nu face parte din randul celor mai populare plaje ale insulei Corfu. 

Totusi, relatarile turistilor care au fost aici in ultimii ani ne contrazic, caci acestia povestesc ca plaja devine destul de aglomerata in plin sezon. 

Asadar, daca urmeaza sa vii in Corfu in intervalul iulie-august, te sfatuim sa ajungi la Kalami Beach la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde iti este mai comod. 

Totodata, trebuie sa mentionam ca unele dintre cele mai bune perioade in care-ti poti face vacanta in Corfu sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, intreaga insula este mai aerisita, temperaturile sunt mai blande, iar preturile la cazare sunt mai avantajoase. 

HINT: Apa marii are sanse sa fie mai calda in toamna decat in perioada mai – iunie. 

Alte plaje de vizitat in apropiere de Kalami Beach 

Lasand deoparte faptul ca este bine amenajata si pregatita sa-si intampine turistii cu taverne bune si cu o atmosfera tipic greceasca, Kalami Beach mai are un avantaj: este localizata intr-o zona care abunda in plaje frumoase. Iti prezentam in continuare cateva dintre cele mai apropiate: 

Micuta plaja Gialiskari (ce poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea greceasca Παραλία Γιαλισκάρι με πλάκες) te asteapta la doar 1,4 kilometri departare de Kalami. 

Trebuie sa parchezi masina in zona plajei Agni si de acolo sa pornesti pe jos spre Gialiskari, pe o poteca. Plimbarea ar trebui sa dureze in jur de 15 minute. 

Aceasta este una dintre plajele lipsite de amenajare si in general mai putin populare de care te poti bucura in zona. 

ATENTIE: In Corfu exista si o a doua plaja Gialiskari, in nord, intre statiunile Acharavi si Kassiopi. Nu le confunda.

Plaja Agni se afla intr-un golf apropiat, la o distanta de circa 6 kilometri de Kalami Beach, in directia Katavolos (e nevoie sa ocolesti destul de mult cu masina, in linie dreapta distanta intre cele doua este mult mai mica). 

Are un aspect ingust si este formata tot din pietris. In plina vara exista sezlonguri si umbrele de inchiriat (destul de putine la numar), alaturi de cateva docuri plutitoare care-ti ofera oportunitatea de a face poze superbe. 

Te asteapta aici si Taverna Agni, restaurantul Toula’s Seaside, Taverna Nikolas Traditional – toate cu recenzii bune. 

Plaja Houhulio este localizata in directia opusa, catre Agios Stefanos Kassiopi, la 1,4 kilometri de Kalami Beach. 

Este o plaja salbatica, fara organizare, cu putine locuri de parcare in relativa apropiere. Copacii mari din spate ofera umbra naturala.  

In loc de concluzie

Kalami Beach este una dintre plajele bine organizate, aflate la indemana celor cazati in partea de nord-est a insulei.

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes parerea ta despre plaja Kalami, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta zona, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?