Tot ce trebuie sa stii despre Kontogialos Beach Corfu

Plaja Kontogialos sau Paralia Kontogialos, asa cum o vei gasi pe Harti, este una dintre plajele destul de populare pe care le vei gasi pe coasta de vest a insulei Corfu. 

Cu o buna amenajare, formata din nisip si cu o intrare lina in mare, Kontogialos Beach isi asteapta an de an vizitatorii dornici de relaxare si de distractie la malul marii. 

In cele ce urmeaza gasesti mai multe amanunte utile despre Kontogialos Beach, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Kontogialos Beach si distante din principalele statiuni

Plaja Kontogialos se afla pe coasta de vest a insulei Corfu, intre statiunile Ermones si Agios Gordios

Din Corfu Town si pana aici sunt 14,4 kilometri, ceea ce presupune un drum cu masina de circa 25 minute. 

Faimoasa Paleokastritsa se afla la 19,6 kilometri departare de Kontogialos Beach, in timp ce micuta Ermones este localizata la doar 7,4 kilometri. 

Din Agios Gordios si pana la aceasta plaja ar trebui sa faci in jur de 15- 20 minute (9,2 kilometri).

Pentru cei care vin aici cu masina, exista parcare privata aproape de plaja, cu pretul de 5 euro pe zi/autoturism. Mai poti gasi si locuri fara plata, pe marginea drumului.

Zona Kontogialos s-a dezvoltat masiv in ultimii ani, iar la mica distanta fata de plaja exista si statie de autobuz. Iti recomandam sa verifici orarul autobuzelor locale pe acest site.

Cum arata Kontogialos Beach si ce servicii gasesti aici 

Kontogialos Beach este plaja care deserveste satul Pelekas. Este formata din nisip si are dimensiuni generoase, fiind organizata foarte bine cu sezlonguri si umbrele, care alterneaza cu zonele de plaja libera. 

Plaja este descrisa de catre cei care au vizitat-o in ultimii ani ca fiind curata, foarte bine intretinuta. Intrarea in mare este lina, ceea ce inseamna ca locul este potrivit si pentru familiile cu copii. 

Kontogialos era in trecut o plaja in stil hippie, insa zona din spate s-a dezvoltat masiv din punct de vedere turistic in ultimii ani. De aceea, turistii care vin aici vor avea la indemana mai toate serviciile necesare unei experiente relaxante: baruri, taverne, dusuri, toalete, magazine si diferite unitati de cazare. 

La extremitati, pot exista pietre si stanci, iar daca esti un amator de snorkeling, zona poate fi potrivita pentru aceasta activitate, caci apa este in general foarte limpede si ofera o vizibilitate buna. 

Cand e mai bine sa vii la Kontogialos Beach

Kontogialos a devenit, in ultima vreme, o plaja destul de populara de pe coasta de vest a insulei Corfu. Dovada sunt si cele peste 2300 de recenzii stranse pe Google pana in prezent (octombrie 2023). 

Asta inseamna ca in miez de vara (iulie-august) e posibil sa o gasesti destul de aglomerata, mai ales daca vii aici catre orele pranzului. 

In cazul in care esti conditionat sa-ti faci vacanta in perioada mentionata mai sus, iti recomandam sa vii la Kontogialos Beach la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si sezlong acolo unde-ti convine mai mult.

Altfel, perioade bune pentru o vizita aici pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. De retinut ca la inceputul verii, e posibil ca apa marii sa fie putin cam rece pentru balaceala. 

Alte plaje apropiate de Kontogialos Beach

Daca ti-ai propus sa vii la plaja Kontogialos, mai mult ca sigur vei fi interesat sa bifezi si alte plaje interesante din apropiere. Mai jos ti-am pregatit cateva exemple in acest sens: 

Plaja Yaliskari se afla in partea stanga cum te uiti la mare, la 1,7 kilometri departare de Kontogialos Beach. Are dimensiuni mai micute, este ingusta, si are pietre la intrarea in mare.

In plin sezon gasesti o oarecare amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa locurile nu sunt multe. In zona din spate exista un restaurant care poarta aceeasi denumire, destul de popular (peste 800 de recenzii si o nota de 4,6 din 5 pe Google, in octombrie 2023). 

Plaja Glyfada este localizata in stanga plajei Kontogialos, la 5,5 kilometri departare, intr-un golfulet asemanator. In zona plajei gasesti o buna organizare, diferite servicii precum centru de sporturi acvatice, baruri, restaurante, unitati de cazare in prima linie, asadar, si in acest caz vorbim despre o plaja comoda. 

Plaja Mirtiotissa se afla la 6 kilometri departare de Kontogialos, este o plaja cu public mixt (se practica si nudismul aici) si pe timp de vara are un mic bar improvizat amplasat pe nisip. 

Are dimensiuni micute si un drum de acces destul de dificil (este ingust si abrupt), motiv pentru care se recomanda sa parchezi in partea de sus (intr-unul dintre spatiile destinate parcarii) si sa cobori pe jos pana la malul marii. 

In loc de concluzie 

Kontogialos Beach este una dintre plajele bine organizate de pe coasta de vest a insulei si poate fi potrivita celor care cauta sa se bucure de mare si de soare intr-un spatiu amenajat asa cum se cuvine. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din majoritatea statiunilor cunoscute 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?