Micul sat Pefkari din Thassos si principalele sale atractii

Satul-litoral Pefkari Thassos se afla diametral opus fata de capitala insulei, Limenas, si este unul dintre cele mai restranse si pitoresti sate localizate chiar la malul marii, in partea de sud-vest. 

Pefkari este extrem de ofertant pentru cei care cauta un mediu linistit si relaxant, mai ales in ceea ce priveste plaja sa premiata Blue Flag, care se intinde de-a lungul unui golf retras, inconjurat de o padure de pini. 

Daca ai in plan ca in timpul concediului tau in aceasta insula greceasca sa faci o oprire si aici, gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii utile despre Pefkari, iar la noi pe site unele dintre cele mai tentante oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri bune si foarte bune din toate statiunile cunoscute.

Unde se afla Pefkari Thassos si distante din principalele statiuni ale insulei

Satul litoral Pefkari Thassos se afla foarte aproape de al doilea oras ca marime din Thassos, Limenaria. Intre cele doua este o distanta de doar 2,6 kilometri, iar pentru cei cazati in Limenaria, zona Pefkari reprezinta o alternativa buna de loc in care se poate face plaja. 

Nici Potos, cea mai animata statiune a insulei, nu se afla prea departe de Pefkari. Din Potos si pana aici ai de mers cu masina in jur de 3-4 minute într-o zi fără trafic intens, așadar chiar mai puțin decât dacă ai pleca din Limenaria. 

Totusi, daca se intampla sa fii cazat in zona Limenas, pana la Pefkari ai de mers ceva mai mult, respectiv 42 de kilometri. Sigur, în acest caz merita sa incluzi Pefkari in lista obiectivelor de bifat intr-o zi in partea de sud/sud-vest a insulei Thassos. 

Din zona Golden Beach si pana la Pefkari sunt 41,2 kilometri daca alegi sa vii pe coasta de est, iar daca pleci din statiunea Skala Marion, lucrurile sunt ceva mai simple, caci ai de parcurs circa 10 kilometri intre cele doua. 

HINT: Vrei sa te pui in tema inca de acasa cu situatia transportului local in Thassos, pentru ca nu ai vrea sa depinzi de masina personala sau a prietenilor cat te afli pe insula? Ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Ce sa stii despre Pefkari Thassos si ce poti face aici 

Micul sat Pefkari isi trage numele de la grecescul “pefkos”, adica pin, fapt justificabil daca stam sa ne gandim ca locul este inconjurat de astfel de arbori. 

Ce e bine de stiut inca de la inceput e faptul ca Pefkari are dimensiuni micute si gazduieste o plaja foarte buna, suficiente beach baruri si terase apropiate de malul marii, dar și câteva unități de cazare. Locul este ales si de catre familiile cu copii, gratie atmosferei relaxante de aici. 

Daca te afli in cautarea unei vieti de noapte active, Pefkari nu va fi tocmai ce ai nevoie, insa te poti orienta rapid catre mult mai marele si animatul Potos, aflat la o distanta atat de mica. 

Pefkari s-a dezvoltat destul de repede ca o mica statiune turistica, poate chiar mai repede decat alte locuri din zona de sud a insulei Thassos, devenind celebru chiar si in perioadele in care transportul public pe insula era destul de limitat. Cei mai multi dintre turistii care veneau aici acum câteva zeci de ani, luau o barca din portul Limenariei. 

Zona este una foarte frumoasa, peisajele de aici pot fi tot ce ai nevoie daca te afli in cautarea unui loc in care sa te bucuri de ape limpezi in nuante turcoaz, din care sa nu lipseasca totusi vegetatia si serviciile bune de la plaja. 

In general, principalele activitati turistice in Pefkari se invart in jurul plajei – fie ca vorbim despre relaxare, despre taverne cu mancare buna si chiar despre practicarea anumitor sporturi nautice. 

Daca rezonezi cu toate acestea, e posibil sa asociezi Pefkari cu un micut paradis. 

Cazare in Pefkari Thassos 

Desi nu are dimensiuni prea mari, Pefkari sta destul de bine la capitolul unitati de cazare. Totusi, daca vei vrea sa te cazezi chiar in imediata apropiere a plajei, optiunile nu vor fi chiar nenumarate. 

Exista cateva hoteluri micute si cochete in zona Pefkari, cateva vile luxury, dar si o serie de studio-uri cu chicineta inclusa si regim de cazare self catering. 

Cele mai multe dintre unitatile de cazare asigura parcarea si doar cateva dintre acestea ofera si optiunea de mic dejun inclus. In cazul in care vrei sa optezi pentru un regim demipensiune sau chiar all inclusive (destul de rar intalnit in Thassos) va trebui sa te orientezi catre hotelurile mai mari, care nu lipsesc insa din apropierea satului. 

Akti Pefkari, Sirines Hotel, The Elegant Apartments sunt doar cateva variante de unitati de cazare mai putin pretentioase din apropierea acestui sat, iar Alexandra Beach Spa Resort de 4 stele poate fi o optiune buna daca te afli in cautarea unui loc cu mai multe mese incluse si servicii mai inalte. Il vei gasi la doar 1,2 kilometri de Pefkari, in directia Potos. 

O alta varianta de hotel de 4 stele cu regim demipensiune si apropiat de Pefkari mai poate fi si The Dome Luxury Hotel, localizat la 3,2 kilometri distanta, in directia Limenaria. 

Sigur, daca simti ca ai nevoie sa mai studiezi oferte inainte sa decizi unde anume te vei caza in Thassos, te asteptam pe site cu o multime de variante, dar si cu un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid! 

Despre plaja Pefkari

Pefkari Beach este considerata a fi una dintre plajele bine organizate ale insulei Thassos, motiv pentru care a primit si distinctia Blue Flag in repetate randuri. 

Apa este descrisa ca fiind curata si limpede in aceasta zona, in timp ce plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Intrarea in apa este lina la plaja Pefkari, insa pe multe dintre portiuni exista pietre, ceea ce inseamna ca este recomandat sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci, stim cu totii, acolo unde sunt pietre si stanci, pot fi si arici de mare. 

Printre avantajele acestei plaje se numara si faptul ca in zona exista mai multe variante de terase si taverne, asadar comoditate pentru vizitatori. Pentru cei care nu se multumesc doar cu relaxarea pe sezlong si balaceala de la malul marii, exista si posibilitatea practicarii anumitor sporturi acvatice precum scuba diving, ski jet, banana sau snorkeling. 

Plaja Pefkari este o plaja destul de cunoscuta, astfel ca in plin sezon sunt sanse sa se aglomereze destul de repede. 

La noi pe blog gasesti un articol cu mai multe informatii, dedicat exclusiv acestei plaje: Pefkari Beach Thassos, plaja bine organizata dintre Limenaria si Potos

Alte atractii in vecinatatea satului Pefkari 

Chiar daca Pefkari ti s-ar putea parea slab animat sau poate prea linistit pentru tine si cei dragi, avantajul acestui satuc de la malul marii este si faptul ca e localizat destul de aproape de alte atractii importante ale insulei. 

Orasul Limenaria poate fi un loc in care sa te bucuri de cumparaturi, de plimbari printre magazinase cu suveniruri, de o masa la un restaurant bun si de o atmosfera boema. Cu atat mai mult cu cat il gasesti la doar 5 minute de mers cu masina de Pefkari. 

Potos este locul potrivit daca alegi sa te cazezi in Pefkari insa simti nevoia sa te distrezi pe timp de seara. Bineinteles, si aici vei gasi unele dintre cele mai cunoscute taverne din insula, alaturi de deja celebra Taverna Irene si multe alte exemple. 

Plaja Metalia este o alta atractie a locului si desi la intrarea in apa exista o portiune stancoasa, locul are un vibe aparte. În anumite zone, nisipul are nuante rosiatice, iar plaja este amenajata dragut si se poate intampla sa fie mai libera in plin sezon decat Pefkari Beach. 

Fabrica de bijuterii Iris Gold din Thassos este, la randu-i, foarte aproape de Pefkari, respectiv la doar 4,6 kilometri distanta. Aici poti admira o gama variata de bijuterii din aur si argint, unele decorate cu pietre pretioase si, desigur, daca nu poti rezista tentatiei, poti pleca acasa cu o amintire ceva mai pretentioasa din Thassos 🙂 

In loc de concluzie

Satul-litoral Pefkari este doar una dintre minunatele atractii ale acestei insule grecesti si se potriveste de minune celor care vor sa se bucure de vacanta intr-un loc care le are aproape pe toate, exceptand distractia de noapte si animatia puternica. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta multe oferte bune vacanta Thassos, inclusiv propuneri de hoteluri din zona Pefkari!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?