Despre Potos, Thassos. Cum arata una dintre cele mai vibrante statiuni ale insulei

Desi in anii 50 era doar un sat de pescari, Potos s-a dezvoltat treptat, devenind una dintre cele mai apreciate si cautate statiuni turistice ale insulei Thassos. 

Este unul dintre locurile favorite ale tinerilor pentru ca are o viata de noapte destul de activa comparativ cu alte statiuni din insula, insa in varf de sezon devine usor aglomerat. 

Daca te tenteaza o vacanta in aceasta statiune din Thassos sau inca nu te-ai hotarat unde anume vrei sa te cazezi pe insula, gasesti la noi pe site si  oferte de cazare la hoteluri din Thassos, cu o multime de variante din care poti alege.

Potos se afla la 43 de kilometri de Limenas, capitala insulei Thassos. 

Ce trebuie sa stii despre statiunea Potos

Potos s-a dezvoltat considerabil din punct de vedere turistic in ultimele decade si chiar daca are o populatie permanenta de aproximativ 1000 de locuitori, pe timp de vara devine unul dintre cele mai vibrante locuri din Thassos. 

Statiunea avea in trecut rol de port pescaresc pentru rezidentii satului de munte Theologos, care se afla la 11 kilometri distanta. 

In prezent, Potos este o statiune potrivita in mod special tinerilor, atat turisti, cat si greci, care vin aici sa se distreze in timpul vacantei de vara. Acesta este si unul dintre motivele pentru care statiunea devine usor neincapatoare in lunile iulie si august. 

Potos gazduieste un numar important de unitati de cazare, iar plaja statiunii este lunga si bine organizata. Multitudinea de magazine si taverne din centru completeaza tabloul unei statiuni animate. 

Cum ajungi in Potos

Potos se afla in sud-vestul insulei, la 43 de kilometri de Limenas si la doar 3,7 kilometri de al doilea oras ca marime din Thassos, Limenaria.

Distanta Bucuresti Potos este de 610 kilometri, insa pentru a ajunge in aceasta statiune, vei trece cel mai probabil intai prin Limenas, caci aici te va aduce feribotul luat din Keramoti. 

Din Limenas si pana in Potos nu ar trebui sa faci mai mult de o ora pe drum, pe care-l vei parcurge pe soseaua principala care inconjoara insula, aflata in conditi bune.

Pe partea dreapta a drumului cum vii din directia Aliki, vei gasi amenajate in Potos si cateva parcari cu plata. Noi am platit 3 euro pentru o zi intreaga de stationare intr-o astfel de parcare, la mijlocul lunii septembrie 2022.

Daca vrei sa afli mai multe despre drumul Bucuresti Thassos, poti citi articolul Drumul spre Thassos. Care este cel mai scurt traseu si ce taxe implica

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Prognoza meteo Potos Thassos in perioada sezonului cald

In lunile iulie si august se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi in Potos, cu o medie a maximelor de 30 de grade, insa aceasta perioada este si cea mai aglomerata. In iunie si in iulie te bucuri de cele mai multe ore de soare in Potos. 

La inceput de sezon, in iunie, vei intalni in Potos temperaturi cu o medie a maximelor de 26 de grade, iar in septembrie, aceeasi medie atinge in jur de 24 de grade. Prin urmare, daca vrei sa prinzi statiunea Potos ceva mai libera, te poti orienta catre o vacanta intr-una dintre aceste perioade. 

Temperatura apei marii in Potos atinge valori medii de 24-25 de grade in varf de sezon, iar in iunie si septembrie, valorile sunt undeva intre 22-23 de grade. 

Despre Potos Beach si alte plaje din apropiere

Potos Beach se intinde pe aproximativ 2 kilometri si este in mare parte organizata cu sezlonguri si umbrele, care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile de care apartin. Accesul la plaja se face usor, iar langa malul marii vei gasi toate facilitatile necesare (toalete, cabine de schimb, terase, mici magazine). 

Potos Beach este in majoritate de nisip, pe alocuri cu pietricele, iar intrarea in apa este destul de lina, fiind un loc potrivit pentru familiile cu copii. 

Plaja San Antonio, plaja Pefkari, plaja Psili Ammos  si plaja Roso Gremos sunt alte variante de plaje localizate foarte aproape de Potos beach, potrivite mai ales in cazul in care esti genul care alterneaza locurile de plaja.

Poti citi mai multe informatii despre aceasta plaja si alte locuri frumoase de la malul marii, aflate la distante rezonabile, in articolul: Potos Beach Thassos. Cum arata plaja celei mai animate statiuni de pe insula

Hoteluri in Potos Thassos. Unde te poti caza

Fiind una dintre statiunile populare din Thassos, Potos gazduieste o diversitate mare de spatii de cazare, atat unitati cu preturi foarte convenabile, cat si hoteluri mai mari, cu servicii bune. 

Majoritatea hotelurilor din Potos sunt de 3 stele, insa exista si variante mai prietenoase cu bugetul, dar si hoteluri mai pretentioase, prin urmare putem spune ca in aceasta statiune ai la indemana cazare pentru toate preferintele. 

Exista si multe vile cu apartamente sau studio-uri (unde ai si chicineta inclusa), iar majoritatea hotelurilor au mic dejun inclus, cu cateva variante de hoteluri cu demipensiune. 

Cateva propuneri de hoteluri in Potos, Thassos:

Vrei sa arunci o privire pe mai multe variante de hoteluri in Potos si in alte zone cunoscute din Thassos? Gasesti la noi pe site oferte la peste 90 de hoteluri in Thassos, dintre care poti alege ce ti se potriveste mai bine!

hotel potos
Hotel Potos

Restaurante si taverne in Potos, Thassos

Fiind o statiune populara, Potos este un rai al tavernelor si al restaurantelor. Vei gasi o multime de locuri bune de luat masa, cateva dintre ele chiar deosebit de apreciate de catre turistii romani.

  • Celebra Taverna Irene se afla in Potos – cu personal din Romania, aceasta taverna este printre cele mai faimoase din statiune, cu preparate grecesti, portii mari, insa putin cam aglomerata in plin sezon. 
  • San Antonio Beach Restaurant, aflat la aproximativ 1 kilometru de centrul statiunii Potos, pe malul marii, este laudat pentru caracatita si are in meniu o varietate de preparate din peste si fructe de mare.
  • Restaurantul Loukoulos este localizat central in Potos, cu preparate la gratar, peste, salate. Il vei gasi in spatele hotelului Potos. 
  • Taverna Poseidon este langa taverna Irene, pe malul marii, cu portii mari si peste proaspat. 

Zona de faleza din Potos este foarte animata si aglomerata in varf de sezon, ceea ce inseamna ca vei gasi aici si multe baruri, pub-uri, unele cu muzica live, unde poti petrece pana la ore mai tarzii. 

Boomerang Bar, localizat pe plaja din Potos poate fi o varianta de loc in care sa servesti un cocktail la apus si sa te bucuri de muzica la malul marii. 

restaurante potos thassos

Obiective si atractii in Potos. Ce poti sa faci in aceasta statiune si in apropiere 

Fiind o statiune vibranta, in Potos nu ai sanse prea mari sa te plictisesti. Stradutele din centrul statiunii sunt pline de magazine cu suveniruri, magazine cu produse locale, terase si restaurante si chiar unele mici galerii de arta. 

Plaja din Potos ramane principala atractie a statiunii, iar aici vei gasi si unul dintre cele mai cunoscute centre de diving de pe intreaga insula.

Vasiliadis Diving Club este detinut de Vasilios Vasiliadis, un cunoscut scafandru din Grecia, si totodata principalul instructor al scolii de scufundari. Daca esti pasionat de diving sau vrei sa incerci asta pentru prima data, acesta poate fi locul potrivit pentru tine. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Scuba diving Thassos. Despre cele mai cunoscute centre de scufundari, preturi si tipuri de experiente

Satul traditional Theologos se afla la 11 kilometri de Potos si este unul dintre locurile in care poti merge daca vrei sa te bucuri de o atmosfera mai linistita si mai pitoreasca. Poti sa te plimbi aici pe stradutele inguste pietruite si poti admira casele vechi varuite. Tot aici poti face o vizita si la biserica Agia Paraskevi. 

Satul Maries se afla la 13 kilometri de Potos, iar aici poti vizita biserica din piatra Ekklisia Agios Georgios sau te poti bucura de o atmosfera aparte la una dintre tavernele din centrul satului. 

Giola, piscina naturala din Thassos care ascunde o multime de legende in spate, se afla la 10 kilometri de Potos. Poti ajunge aici atat cu masina (atentie la drumul secundar de pamant care coboara la Giola, se afla in conditii destul de proaste), insa poti face o oprire si daca te inscrii la una dintre croazierele pe mare cu plecare din Limenaria. 

giola thassos

Concluzionand, Potos este pentru tine in mod special daca preferi sa-ti petreci vacanta intr-un loc animat, iar daca vrei doar sa-l vizitezi, o poti face cu usurinta din orice colt al insulei Thassos. Ai multe optiuni de cazare in Potos, multe taverne si restaurante si suficiente atractii in imprejurimi cat sa te intorci cu amintiri de neuitat din vacanta.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?