Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Insula Thassos este una dintre cele mai indragite destinatii de vacanta pentru turistii romani si asta pentru ca se afla la o distanta rezonabila fata de casa, are o multime de atractii, conditii bune de cazare, plaje frumoase, mancare traditionala delicioasa, iar lista cu argumente pro poate continua la nesfarsit. 

Cei mai multi dintre romanii care aleg sa-si petreaca aici concediile vin cu masina personala, insa exista si turisti care aleg varianta autocarului sau turisti care odata ajunsi, vor sa se deplaseze pe insula fara stres, cu ajutorul transportului local. 

Despre tot ce inseamna transport in insula Thassos gasesti detalii utile in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, mai ales daca nu ai luat inca o decizie cu privire la hotelul perfect pentru tine si pentru cei dragi.

Sigur, daca ai in plan totusi sa vii cu masina pana in Thassos si te afli la prima experienta de acest gen, ti-ar putea fi utile si informatiile de aici: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca dar si cele referitoare la trecerea cu feribotul catre insula, pe care le gasesti aici: Thassos ferry. Program si preturi pentru trecerea cu feribotul catre insula greceasca

Transportul local cu autobuzul in Thassos

Unul dintre cele mai des folosite si mai putin costisitoare mijloace de transport din Thassos este autobuzul, pe care-l poti lua din si catre principalele zone turistice ale insulei. 

Exista statii de autobuz la Golden Beach (cea mai populara plaja a insulei), in Limenaria, in Limenas (capitala insulei Thassos), in Panagia (satul de munte celebru pentru atmosfera pitoreasca, dar si pentru atractii precum Fabrica de ulei Sotirelis, Biserica Adormirii Maicii Domnului sau pestera Drakotrypa), in Potamia, in animata statiune Potos, in Skala Prinos, in satul Theologos, unul dintre cele mai vechi sate traditionale din aceasta zona si in alte localitati. 

Catre fiecare dintre statiile de mai sus exista intre 2 si 6 curse pe zi in timpul saptamanii si intre 2 si 4 curse pe zi sambata si duminica.

Gasesti aici programul curselor din Thassos, cu mentiunea ca este recomandat sa verifici inaintea calatoriei orarul actualizat la zi, fie pe site, fie la numarul de telefon +3025930-22162 (pot interveni mici modificari de la o perioada la alta). 

Pretul unei calatorii cu autobuzul local in Thassos porneste de la 1.60 euro/persoana pentru cea mai scurta calatorie si ajunge pana la 5.90 euro/persoana pentru o cursa mai lunga, precum Limenas- Theologos. 

Daca vrei sa ajungi din Limenas in zona Golden Beach, pretul unui bilet este in jur de 2 euro. Acestea sunt preturile afisate la inceputul sezonului de vara 2022, insa pot suferi modificari pe parcurs. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Transportul cu taxi in Thassos 

In general, renteaza sa te deplasezi cu taxiul in Thassos pe distante scurte si mai ales daca te prinde seara intr-o localitate invecinata si vrei sa ajungi acasa rapid si in siguranta. Exista cateva companii in intreaga insula, care practica preturi relativ similare, insa daca ai nevoie sa te deplasezi pe distante mai lungi, evident, este mai rentabil sa iei autobuzul local.

Taxiurile din Thassos sunt in general de culoare argintie, iar calatorii sunt sfatuiti ca inainte sa porneasca la drum, sa stabileasca de comun acord pretul calatoriei cu soferul. 

Daca ai de mers din Limenaria si pana in Potos, pretul unei curse poate fi de aproximativ 6 euro, in schimb daca vrei sa mergi din Limenaria si pana in satul Theologos, asteapta-te sa platesti in jur de 20 euro. Poti verifica aici, dar si aici, exemple de preturi ale curselor cu taxiul, in Thassos. 

Avand in vedere ca preturile carburantilor se afla in momentul de fata pe o panta ascendenta, este posibil ca si preturile practicate de companiile de taximetrie sa sufere modificari. 

Transportul cu ambarcatiuni in Thassos 

In timpul sezonului cald exista asa numitele water taxies sau sea buses, practic barcute care fac curse regulate (in jur de 2 curse pe zi) intre plajele sau statiunile principale, acolo unde situatia o permite, insa acestea nu au un program publicat. In sezoanele trecute existau barcute care transportau turisti intre statiunile Skala Potamias, Skala Panagia, plaja Makryammos, plaja Golden Beach si Limenas.

Spre exemplu, intre Limenas si Golden Beach poti face aproximativ o ora cu un water taxi, iar in anii trecuti, o cursa costa in jur de 10 euro/persoana. In mod evident, este de asteptat ca preturile sa sufere modificari de la un sezon la altul. 

Totodata, pentru cei care doresc sa inchirieze o barcuta numai pentru ei si grupul de prieteni, in Thassos exista si aceasta optiune. Costul unei astfel de experiente depinde foarte mult si de tipul ambarcatiunii alese.

Pretul inchirierii unei barcute simple cu motor (care poate porni de la 100 euro pentru cateva ore) va fi cu mult mai mic comparativ cu pretul unei zile petrecute la bordul unui catamaran (incepand cu 450-500 euro). 

Masina, scuter sau bicicleta de inchiriat in Thassos 

Daca nu ai venit cu masina personala in Thassos si vrei sa inchiriezi una, vei gasi centre inchirieri in statiunile mari precum Limenas, Limenaria si Potos, dar si in zona Golden Beach. 

Preturile pentru inchirierea masinilor au crescut in 2022, asadar asteapta-te sa platesti putin mai mult comparativ cu anii trecuti. Spre exemplu, pentru perioada 9 iulie 2022 – 10 iulie 2022 (masina inchiriata o zi), la un centru rent a car din Potos vei gasi urmatoarele preturi: 

  • Hyundai i10 sau Kia Picanto – 43 euro/zi
  • Nissan Micra, Skoda Fabia, Toyota Yaris sau Nissan Note – 55 euro/zi
  • Toyota Yaris Hybrid – 67 euro/zi  
  • Fiat 500c – 65 euro/zi 
  • Jeep Renegade Diesel – 110 euro/ zi
  • Fiat Talento Diesel – 140 euro/zi

Soferul trebuie sa aiba un permis de conducere valabil in Uniunea Europeana si o varsta de minimum 23 de ani. Pentru soferii mai tineri de 23 de ani se poate aplica o taxa suplimentara de 10 euro/zi. 

Cel mai probabil ti se va solicita un depozit pe perioada inchirierii masinii, pe care va trebui sa o aduci inapoi la centru cu aceeasi cantitate de benzina cu care ai preluat-o. Pentru a evita orice fel de discutie referitoare la eventuale semne pe caroseria masinii, te sfatuim sa-i faci o serie de fotografii in momentul preluarii. 

Pentru a inchiria un scuter in Thassos, trebuie sa iei in calcul costuri incepand cu 20 euro/zi, iar daca vrei o motocicleta, undeva la 40 euro/zi. Daca preferi plimbarile pe bicicleta pentru ca iti place miscarea sau pentru ca iubesti natura, costurile vor fi evident mai mici – 8-10 euro/zi. 

In loc de concluzie

Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in Thassos si nu vrei sa depinzi de masina cat te afli pe insula, in functie de zona in care te vei caza, te vei putea orienta catre una sau mai multe dintre variantele de transport mentionate mai sus. Cea mai convenabila metoda de deplasare ramane cea cu autobuzul local, insa si inchirierea bicicletelor sau a scuterelor este prietenoasa cu bugetul. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?