Pefkari Beach Thassos, plaja bine organizata dintre Limenaria si Potos

Pefkari Beach se numara printre plajele cunoscute ale insulei Thassos, a fost premiata Blue Flag si este, in general, preferata de catre familiile cu copii. Asezata intre statiunile Limenaria si Potos, Pefkari este o plaja bine organizata, ceea ce o face sa se numere printre primele optiuni ale turistilor cazati in aceasta zona. 

Gasesti mai jos detalii utile despre aceasta plaja, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu multe variante de hoteluri din care sa poti selecta exact ce ti se potriveste mai bine.

HINT: Daca esti tentat sa-ti rezervi cazare undeva cat mai aproape de Pefkari Beach, iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele noastre la Hotel Alexandra Beach Spa Resort de 4 stele, localizat la doar 1,2 kilometri distanta de aceasta plaja, in directia statiunii Potos. 

Unde se afla Pefkari Beach si cum ajungi aici usor

Aceasta plaja se afla in sud-vestul insulei Thassos, relativ diametral opus de capitala Limenas, chiar intre statiunile Limenaria si Potos, si apartine de micul sat cu acelasi nume – Pefkari.

Din Limenaria si pana la Pefkari Beach sunt doar 2,5 kilometri, ceea ce inseamna ca poti ajunge cu masina in maximum 5 minute aici, in timp ce din Potos si pana la Pefkari este o distanta si mai mica: 1,5 kilometri.

Din Skala Marion si pana la aceasta plaja sunt 9,8 kilometri, iar din Skala Prinos – 26,2 kilometri. 

Daca ai in plan sa vii cu masina pana in insula Thassos (drum care renteaza mai mult din punct de vedere al costurilor, comparativ cu zborul cu avionul), vei ajunge cel mai probabil intai de toate in Limenas, caci aici se afla principalul port de feriboturi de pe insula. Limenas este localizat la o distanta de 41,7 kilometri de Pefkari, asadar ia in calcul un drum de aproximativ 50 de minute intre cele doua, intr-o zi cu trafic normal.

Exista si varianta de a ajunge cu feribotul pe insula Thassos in portul din Skala Prinos, cu plecare din Kavala. 

In cazul in care calatoresti pentru prima data cu masina catre Thassos, ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Totodata, la noi pe blog gasesti si un articol dedicat exclusiv transportului cu feribotul catre insula Thassos: Thassos ferry. Program si preturi pentru trecerea cu feribotul catre insula greceasca

Cum arata Pefkari Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Pefkari este o plaja de dimensiuni medii, premiata Blue Flag, distinctie care presupune o buna organizare, accesul la diferite facilitati si servicii, curatenia plajei si puritatea apei in zona. 

Plaja este in general potrivita tuturor categoriilor de turisti, vei observa ca exista destul de multe familii cu copii care aleg sa vina aici, tocmai pentru ca intrarea in apa este descrisa ca fiind lina, iar in apropiere exista terase, taverne, baruri – asadar, servicii la indemana. 

Sezlongurile si umbrelele pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la beach bar, iar in zonele marginale exista si segmente de plaja libera. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Pefkari Beach este o plaja formata din nisip cu pietris, iar la intrarea in apa exista, pe multe dintre portiuni, stanci si pietre de dimensiuni mai mari si mai mici. In acest sens, iti recomandam sa iei cu tine incaltamintea speciala pentru apa, caci acolo unde sunt stanci in apa, pot fi si arici de mare.

Exista multe unitati de cazare in zona (mai ales in directia Potos, care este, de altfel, si cea mai animata statiune a insulei Thassos). 

La Pefkari Beach ai si posibilitatea de a practica diferite sporturi de apa precum scuba diving, snorkeling (zona stancoasa permite observarea vietuitoarelor marine), banana, ski jet, etc. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Pefkari Beach

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Thassos in iulie-august sau pur si simplu alegi aceasta perioada pentru ca adori sa te bucuri de vara si de vreme calda in adevaratul sens al cuvantului, asteapta-te sa gasesti Pefkari Beach destul de aglomerata. In aceste luni, sezlongurile se ocupa destul de repede la Pefkari, insa in definitiv, este si o chestiune de noroc daca vei prinde loc acolo unde-ti place sau nu. 

Pe de alta parte, daca vrei sa te asiguri ca prinzi loc in primul rand, la malul marii, te sfatuim sa vii aici la primele ore ale diminetii 🙂 

In lunile mai, iunie si dupa prima jumatate a lunii septembrie, atmosfera devine mai degajata la Pefkari Beach. Temperaturile sunt mai placute, iar turistii nu mai vin in numar atat de mare la aceasta plaja. 

Spre exemplu, in iunie, temperatura medie a apei marii in Thassos este de aproximativ 22 de grade, in timp ce in luna septembrie, aceeasi medie inregistreaza 23 de grade. 

Daca nu ai luat inca o decizie cu privire la perioada in care-ti vei face vacanta si vrei sa tii cont si de vreme, te-ar putea interesa informatiile de aici: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Alte plaje apropiate de Pefkari Beach 

Vrei sa faci un tur al tuturor plajelor interesante din aceasta zona? Te-ai putea intrepta si catre unul dintre urmatoarele locuri: 

Plaja din Potos, localizata foarte aproape de Pefkari, destul de aglomerata in plin sezon si bine animata. Ai multe zone cu sezlonguri si umbrele dintre care poti alege, dar si zone de plaja libera. In spatele plajei exista taverne si terase, dusuri, toalete, asadar toate facilitatile necesare pentru o zi de plaja perfecta. 

Plaja centrala din Limenaria are doua sectiuni, una cu nisip fin si alta cu pietris, iar al doilea oras ca marime din Thassos mai are acces si la o alta plaja care se intinde pe aproximativ 2 kilometri, catre statiunea Tripiti. 

Plaja Tripiti, o plaja destul de lunga si totodata generoasa in latime, este localizata la 6 kilometri de Pefkari. Si aici gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, iar in partea de vest a plajei se afla si o pestera (un arc stancos) care poate fi explorat daca te numeri printre cei care stiu sa inoate bine. 

Fari Beach, aflata la o distanta de circa 9,2 kilometri de Pefkari, este o plaja mai putin cunoscuta din insula Thassos si cu un drum de acces putin dificil. Sunt stanci in zona, ceea ce inseamna ca Fari nu este o plaja foarte buna pentru familiile cu copii. Nu exista amenajare de niciun fel la aceasta plaja. 

Notos Beach este in directia opusa, la o distanta de 4,1 kilometri de Pefkari, dupa ce treci de Potos si este o plaja micuta, organizata cu sezlonguri si umbrele, care se ocupa insa destul de repede in plin sezon. Exista si un mic bar pe plaja. 

In loc de concluzie

Pefkari Beach este una dintre plajele populare ale insulei Thassos, insa nu atat de vizitata precum Golden Beach sau Marble Beach. In general, zona acestei plaje este o zona buna de cazare, tocmai pentru ca este localizata intre cele doua statiuni cunoscute Limenaria si Potos, dar si pentru ca in apropiere exista multe alte plaje frumoase si atractii. 

Daca nu ai apucat sa rezervi inca hotelul pentru vacanta in aceasta insula greceasca, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte cazare Thassos, iar procesul de rezervare este extrem de simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?