Thassos ferry. Program si preturi pentru trecerea cu feribotul catre insula greceasca

Thassos este cea mai apropiata insula greceasca de Romania, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care an de an, aceasta destinatie se numara printre alegerile de top ale turistilor romani. Desigur, cea mai mare parte a acestora se indreapta catre Thassos cu masina, caci distanta fata de casa este una acceptabila, iar drumul nu presupune costuri foarte mari, asa cum s-ar intampla in cazul transportului cu avionul. 

Daca pleci din Bucuresti, ai nevoie de circa 10 ore pentru a ajunge in Thassos, insa spre deosebire de alte destinatii de vacanta din Grecia, in acest caz depinzi si de transportul cu feribotul, pe care-l poti lua din doua locatii. 

Gasesti toate informatiile despre Thassos ferry in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu peste 65 de hoteluri din care sa-l selectezi usor pe cel care corespunde cerintelor tale.

Totodata, daca intentionezi sa-ti petreci vacanta in Thassos si mai ales daca nu ai mai fost aici niciodata, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca.

Drumul cu masina spre Thassos si punctele de trecere cu ferry

Exista mai multe variante de traseu cu plecare din Romania pentru a ajunge in Thassos, care difera, in mod evident, si de zona din care vei pleca. 

Daca pleci din Bucuresti, cea mai rapida varianta de traseu catre Thassos este cea cu iesire din Romania pe la Giurgiu-Ruse si cu traversarea Bulgariei in directia Beala – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos. Vei observa ca pentru acest traseu, Hartile iti vor arata ca ai de parcurs 621 de kilometri, care intr-o perioada fara prea multa aglomeratie ar trebui facuti in aproximativ 10 ore. 

Desigur, stim cu totii ca in varf de sezon, situatia se poate schimba in mod particular la punctele de trecere frontiera, insa aceasta poate fi si o chestiune de noroc, caci exista turisti romani care au prins aglomeratie la sfarsit de saptamana, dar si turisti care au prins aglomerat in mijlocul saptamanii. 

O alta varianta de traseu poate fi cea cu intrare in Grecia pe la vama Kulata. Este un traseu ales de catre acei turisti care pleaca din sud-vestul sau din vestul Romaniei, sau de catre unii turisti care intentioneaza sa evite aglomeratia din vama Makaza. Daca pleci din Bucuresti catre Thassos si alegi varianta de traseu pe la Kulata, vei avea de parcurs 757 kilometri (asadar un traseu mai lung), in aproximativ 10 h 40 min – 11 h, tot intr-o zi fara trafic intens. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cert este ca indiferent pe unde alegi sa vii catre Thassos, vei avea nevoie sa iei feribotul pentru a ajunge pe insula. Feribotul il poti lua din doua locuri: fie din Keramoti (de altfel si cel mai tranzitat de catre romani), fie din Kavala (drum care va dura ceva mai mult). Gasesti informatii utile despre fiecare dintre cele doua puncte de trecere cu feribotul in cele ce urmeaza. 

Daca iei feribotul din Keramoti, acesta te va lasa in Limenas, iar daca alegi varianta cu plecare din Kavala, vei fi lasat in portul din Prinos (orasel aflat la aproximativ 17 kilometri distanta de Limenas). 

Despre traseul catre aceasta insula greceasca poti citi mai multe detalii in articolul: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Despre Keramoti Thassos ferry

Daca ai ales sa iei feribotul din Keramoti pentru a ajunge in capitala insulei Thassos (Limenas), cu siguranta te vor interesa detalii despre cursele cu plecare din aceasta locatie. In sezonul cald, exista minimum 7 curse pe zi intre cele doua locatii, al caror orar poate fi verificat aici. O cursa dureaza in jur de 30 de minute. 

Preturile biletelor pentru o calatorie cu feribotul pe traseul Keramoti – Limenas, verificate ultima data la data de 17 septembrie 2022, arata cam asa: 

  • Bilet intreg – 5.00 €
  • Bilet pentru copii (5-10 ani) – 3.00 €
  • Autovehicul pana la 4,25 m inclusiv – 20.00 €
  • Autovehicul peste 4,25 m  – 25.00 €
  • Bicicleta – 3.00 €
  • Motocicleta pana la 250 cc. inclusiv – 5.00 €
  • Motocicleta peste 250 cc. – 6.00 €

Pe site-ul oficial al transportatorului cu feribotul catre insula Thassos este mentionat in prezent (septembrie 2022) faptul ca biletele nu pot fi achizitionate online, ci numai la fata locului, de la casierie. 

Iti recomandam totodata ca inainte sa pleci in Thassos sa verifici orarul actualizat al curselor cu feribotul aici, pentru a avea certitudinea ca programul nu a suferit anumite modificari. Asigura-te ca ai selectat inainte locatia corecta de plecare (Limenas – Keramoti), caci vei vedea ca exista program afisat pentru ambele variante de traseu cu feribotul catre Thassos. 

Totodata, transportatorul pune la dispozitia turistilor si mai multe numere de telefon la care pot suna in cazul in care au nevoie de informatii cu privire la program si preturi: +30 25930 24001 sau +30 25930 22426 pentru casa de bilete din Limenas. 

Din proprie experienta, iti putem spune ca feribotul pleaca la timp (in unele cazuri, cu maximum 1-2 minute intarziere), asadar e bine sa fii la fata locului cu minimum 20 minute inainte de ora plecarii.

Despre Kavala Thassos ferry 

In cazul in care stii ca vei opta pentru aceasta varianta de traseu feribot, vei putea verifica preturile si orarul pe acelasi site, caci firma Thassos Ferries opereaza curse in ambele locatii. Nu uita sa selectezi varianta Prinos – Kavala atunci cand intri pe site. 

Spre deosebire de cursele cu plecare din Keramoti, vei observa ca in acest caz plecarile sunt mai putine, respectiv in jur de 2 pe zi. Durata unei curse este de aproximativ 75 de minute, iar in cazul in care decizi sa alegi aceasta varianta, e bine sa-ti calculezi cu precizie orele la care ajungi in port, caci nu vei avea la fel de multe optiuni de curse comparativ cu Keramoti.  

Avand in vedere ca distanta pe care o vei avea de parcurs in acest caz este mai mare, vei observa ca si preturile sunt ceva mai ridicate. Preturile de mai jos au fost verificate ultima oara la data de 17 septembrie 2022:  

  • Bilet intreg – 6.50 €
  • Bilet pentru copii (5-10 ani) – 4.00 €
  • Autovehicul pana la 4,25 m inclusiv – 20.00 €
  • Autovehicul peste 4,25 m  – 25.00 €
  • Bicicleta – 4.00 €
  • Motocicleta pana la 250 cc. inclusiv – 6.00 €
  • Motocicleta peste 250 cc. – 8.00 €

Si in acest caz, iti recomandam ca inainte de plecare sa verifici orarul actualizat aici, iar daca ai nelamuriri cu privire la preturi, program de functionare, etc, poti suna la numarul de telefon: +30 2510 835977 (casa de bilete din Kavala) sau la +30 25930 71160 (casa de bilete din Prinos). 

Te-ar putea interesa si: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

In loc de concluzie 

In general, cei mai multi dintre romanii care-si fac vacantele in insula Thassos aleg ca varianta de transport cu feribotul ruta Keramoti – Limenas, pentru ca orarul este mai flexibil, durata calatoriei este mai scurta si preturile, mai convenabile. Cu toate acestea, si ruta Kavala – Prinos ramane o varianta relativ la indemana, daca vrei sa vizitezi Kavala sau daca se intampla ca prima dintre variante sa nu fie pe traseul tau sau sa fie mult prea aglomerata. 

Speram ca drumul catre Thassos si experienta ta de vacanta in aceasta insula greceasca sa fie pe masura asteptarilor tale, indiferent de ruta pe care o alegi!

Desigur, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de variante de cazare, din care sa o poti alege pe cea care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?