Skala Prinos Thassos si tot ce trebuie sa stii despre aceasta statiune linistita din nord-vestul insulei

Prinos este unul dintre satele insulei Thassos, localizat in partea de nord-vest, la o distanta destul de mica de capitala Limenas. Satul are iesire la malul marii (Skala Prinos) si la al doilea port de feriboturi de pe insula.  

Skala Prinos reprezinta asadar un punct de interes pentru turistii romani care aleg sa-si faca vacantele in Thassos, in mod special pentru aceia care cauta un loc de vacanta linistit, insa destinatia in sine vine si cu alte cateva atractii interesante, pe care le vei putea descoperi punctual in cele ce urmeaza. 

Bineinteles, daca simti ca nu ai gasit inca locul ideal de cazare, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, respectiv cu peste 65 de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel potrivit tie.

Iar daca este pentru prima data cand mergi in Thassos si vrei sa-ti faci planul de vacanta de acasa si sa te pui la curent cu toate detaliile despre atractiile si obiectivele insulei, iti recomandam si articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Unde este Skala Prinos si cum poti sa ajungi aici 

Skala Prinos este localizat in partea de nord-vest a insulei Thassos, la o distanta de aproximativ 17 kilometri de Limenas si intre statiunile Skala Rachoniou si Skala Sotiros. 

Din Limenaria (al doilea oras ca marime din Thassos) si pana in Skala Prinos sunt circa 24 de kilometri de parcurs, iar daca ai in plan sa vii in aceasta directie din mult mai animatul Potos, vorbim de o distanta de aproximativ 27,4 kilometri. 

De la cea mai cunoscuta plaja a insulei (Golden Beach) si pana in Skala Prinos sunt 27,2 kilometri. 

Pentru a ajunge pe insula Thassos trebuie sa iei feribotul, care te va lasa fie in Limenas (daca-l iei din Keramoti), fie chiar in Skala Prinos (daca-l iei din Kavala). In general, turistii romani opteaza cel mai des pentru prima varianta, pentru ca preturile sunt mai mici, calatoria este mai scurta si cursele sunt mai frecvente. 

Totusi, daca in drumul tau catre Thassos vei trece prin Kavala, aceasta varianta de ferry iti poate fi la indemana. Te sfatuim insa sa te interesezi din timp asupra orarului curselor, pentru ca fiind putine, trebuie sa-ti calculezi destul de exact timpul de sosire in port.

Gasesti mai multe informatii despre acest subiect in articolul: Thassos ferry. Program si preturi pentru trecerea cu feribotul catre insula greceasca

Mai mult, daca-ti place sa-ti faci planurile si traseul din timp si urmeaza sa pleci cu masina in Thassos, ti-ar putea fi de folos si detaliile de aici: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Ce trebuie sa stii despre Skala Prinos 

Skala Prinos apartine practic de satul de munte Prinos, aflat la o distanta de doar 2,3 kilometri de port. In linii generale, exceptand poate freamatul din portul de feriboturi, Skala Prinos si mai ales satul Prinos sunt locuri destul de linistite, unde animatia specifica statiunilor de litoral nu este atat de prezenta. 

Skala Prinos are totodata si rol de al doilea port de feriboturi din insula, facand legatura intre Thassos si orasul Kavala, localizat la o distanta de aproximativ 30 de kilometri, in Grecia continentala. In consecinta, chiar daca poate nu ai venit cu feribotul in Skala Prinos, poti face o excursie de jumatate de zi cu plecare de aici pentru a vizita Kavala. 

Unitatile de cazare sunt in numar destul de mare in Skala Prinos si chiar in satul Prinos. Printre acestea se numara chiar si cateva hoteluri foarte bine cotate, pentru turistii mai pretentiosi. Tot in Skala Prinos exista inca si unul dintre cele mai vechi santiere navale traditionale ale Greciei, asadar vei putea observa mici ambarcatiuni, barci de agrement, barci ale pescarilor, aduse aici pentru mici reparatii sau imbunatatiri. 

Nu lipsesc nici tavernele traditionale de la malul marii, cafenelele grecesti si chiar targurile saptamanale – asadar pentru cei care cauta un loc relaxant de vacanta, zona Prinos poate fi o varianta buna de cazare. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Skala Prinos Beach si alte plaje frumoase din apropiere

Plaja din Skala Prinos este descrisa de catre multi dintre cei care au vizitat-o ca fiind potrivita in mod special familiilor cu copii, caci intrarea in apa este foarte lina.

Plaja este formata din nisip cu putin pietris, iar la intrarea in mare, pe alocuri, exista pietricele. Exista sectiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele (pot fi inchiriate in schimbul consumatiei de la beach bar), dar si zone de plaja libera, iar apa este descrisa ca fiind curata si limpede. 

Aphrodite Beach este o plaja care se afla in dreapta statiunii Skala Prinos cum te uiti la mare, la fel – o plaja alcatuita in mare parte din nisip, cu o intrare lina in apa si cateva baruri si unitati de cazare in spate. Sunt recomandate incaltarile speciale pentru apa, caci si aici sunt pietre la intrarea in mare. Locul este, de asemenea, potrivit celor care cauta relaxare si liniste. 

Dasilio Beach este localizata in stanga portului din Skala Prinos, are padure de pini in spate (si in unele zone, umbra naturala), nisip si pe alocuri pietricele la intrarea in mare. In general, portiunile cu nisip mai fin si lipsite de pietre sunt localizate in dreptul unitatilor de cazare din aceasta zona. 

Platana Beach se afla in stanga cum te uiti la mare, in directia statiunii Skala Rachoniou, la o distanta de aproximativ 3,3 kilometri de portul din Skala Prinos. Este o plaja ingusta, insa cocheta, cu sezlonguri si umbrele de inchiriat si o intrare lina in apa. Si aici gasesti un bar micut, dusuri, o toaleta – practic, cam tot ce-ti trebuie ca sa te poti relaxa in voie. 

Arriba Beach este o alta plaja frumoasa si ingusta, aflata la 4,3 kilometri de portul din Skala Prinos. Este ideala pentru cei care cauta locuri mai ferite la malul marii si, la fel ca si in cazul celorlalte plaje de mai sus, nu te astepta sa dai aici de petreceri vibrante si de prea multa galagie. 

Glyfoneri Beach se afla la 7 kilometri de Skala Prinos si este o plaja de dimensiuni foarte restranse, insa pozitionata intr-un cadru natural frumos si inconjurata de umbra pinilor. Atentie insa in varf de sezon, caci poate deveni destul de aglomerata. 

La Scala Beach este localizata la aproximativ 12 kilometri de Skala Prinos si este una dintre plajele mai pretentioase ale insulei Thassos. O vei gasi in directia Limenas cum pleci din Prinos si tot ce putem sa-ti spunem este ca aici vei gasi un decor mai frumos, dar si preturi ceva mai piperate si aglomeratie in varf de sezon (perioada in care sunt organizate si petreceri). 

Indiferent daca decizi sa faci plaja in zona Skala Prinos sau daca esti dornic sa explorezi alte locuri frumoase de la malul marii din imprejurimi, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Cazare in Skala Prinos Thassos 

Skala Prinos sta destul de bine la capitolul optiuni de cazare, mai ales ca in aceasta zona sunt localizate cateva hoteluri bine cotate din insula. Cele mai multe unitati de cazare din Skala Prinos sunt studio-uri (cu chicineta inclusa), dar si vile, pensiuni si hoteluri. In general, in aceasta zona poti gasi cazare la preturi acceptabile, insa si hoteluri de 4 si de 5 stele. 

Hotel Ilio Mare de 5 stele este unul dintre hotelurile bune din zona Skala Prinos, unde te poti caza in regim demipensiune. Este localizat langa plaja Dasilio si ofera clientilor diferite servicii si facilitati precum piscina exterioara, teren de tenis, servicii de babysitting, restaurant a la carte cu specific pescaresc, etc. 

Alea Hotel & Suites de 4 stele este o alta varianta de cazare in zona. Si aici te poti caza in regim demipensiune, iar printre facilitatile hotelului se numara piscina interioara, piscina exterioara, centrul spa cu diferite terapii corporale si masaj, terenul de sport, locul de joaca pentru copii, spectacolele organizate pentru copii, etc.

Kazaviti Hotel de 3 stele poate fi o varianta de cazare mai prietenoasa cu bugetul, tot in zona Skala Prinos, la o distanta de aproximativ 1,4 kilometri de port. 

Pe de alta parte, daca vrei doar sa tranzitezi Skala Prinos si eventual sa te cazezi in alta zona a insulei Thassos, te-ar putea interesa mai multe propuneri la capitolul hoteluri. Le gasesti pe toate la noi pe site!  

Ce poti sa faci in Skala Prinos si distante catre principalele atractii ale insulei

Daca ai in plan sa te cazezi in Skala Prinos, e bine sa stii din start ca aceasta zona nu se numara printre cele mai animate ale insulei Thassos. Sigur ca plimbarile la pas prin satul Prinos, dar si plimbarile pe faleza, in Skala Prinos, unde vei gasi si diferite magazinase cu accesorii de plaja si suveruri, pot fi pe placul tau daca vrei sa ai un concediu relaxant. 

Targul saptamanal din Prinos are loc in fiecare zi de luni, iar aici poti cumpara practic…de toate. Incepand cu masline din productia locala, ulei de masline, fructe si legume, produse traditionale, miere de diferite tipuri si pana la haine si accesorii (palarii, incaltaminte) – sunt sanse zero sa pleci cu mana goala din acest targ 🙂 

Restaurantele din Skala Prinos, respectiv tavernele traditionale grecesti si terasele sunt locuri in care poti gusta unele dintre cele mai delicioase preparate grecesti, iar daca ar fi sa te indrepti catre restaurante cu review-uri pozitive, ai putea alege dintre: taverna Nest, Sti Sesoula restaurant, Poseidon restaurant, Costas Zorbas restaurant, Andreas Cafe, etc.

La 4,7 kilometri de Prinos si la o altitudine de 330 metri, este localizat si micul sat de munte Mikros Kazaviti (sau Mikros Prinos), cu foarte putini locuitori si recladit in scop turistic. Daca se intampla sa ajungi pana aici, poti face o pauza la una dintre cele doua taverne aflate in piata mare. 

HINT: La circa 800 de metri distanta de Mikros Prinos (in jur de 3-5 minute de mers cu masina) se afla si Megalos Prinos, un alt sat de munte superb, unde arhitectura traditionala si atmosfera pitoreasca sunt de admirat.

Daca vei fi cazat in Skala Prinos, insa ai totusi in plan sa explorezi si alte atractii ale insulei, acestea vor fi distantele pe care le vei avea de parcurs pana la principalele obiective:

  • distanta Skala Prinos Limenas – 17 kilometri
  • distanta Skala Prinos Theologos – 38,2 kilometri
  • distanta Skala Prinos Potos – 27,4 kilometri
  • distanta Skala Prinos Potamia – 24,7 kilometri
  • distanta Skala Prinos Maries – 27,5 kilometri
  • distanta Skala Prinos Kastro – 32 kilometri
  • distanta Skala Prinos Marble Beach – 21,7 kilometri 
  • distanta Skala Prinos Golden Beach – 27,2 kilometri
  • distanta Skala Prinos Giola – 38 kilometri

In loc de concluzie

O vacanta in Skala Prinos Thassos poate fi potrivita pentr tine daca te vei afla alaturi de cei mici sau daca te numeri printre cei care vor sa-si petreaca zilele libere intr-un loc linistit. Pe de alta parte, daca se intampla sa treci pe aici, fie pentru a testa plaja, fie pentru a cumpara cate ceva de la targul saptamanal, asteptam cu interes si parerea ta despre acest coltisor al insulei Thassos. 

Bineinteles, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu o multime de propuneri tentante din care sa poti selecta rapid si usor ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?