Toroni Beach Sithonia, una dintre cele mai lungi plaje amenajate din Halkidiki

Urmeaza sa-ti petreci vacanta in Sithonia Halkidiki si vrei sa te pui la curent cu plajele din zona de sud sau, mai mult, intentionezi chiar sa te cazezi in Toroni, micuta statiune aflata la 21 de kilometri distanta de Neos Marmaras? 

Cu siguranta vei fi interesat sa stii detalii despre Toroni Beach, mai ales ca aceasta se numara printre cele mai lungi si bine organizate plaje din intreaga peninsula Halkidiki

Gasesti aproape totul despre plaja Toroni in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, numai bune in cazul in care nu ai apucat pentru moment sa-ti rezervi cazarea!

Desigur, daca este pentru prima oara cand mergi in Sithonia, ti-ar putea prinde bine si informatii generale despre acest brat cunoscut pentru plajele si peisajele sale spectaculoase: Despre Sithonia. Tot ce trebuie sa stii daca iti faci vacanta aici

Localizare Toroni Beach Sithonia si distante pana aici din principalele statiuni 

Toroni Beach apartine de mica statiune cu acelasi nume si este localizata in partea de sud a bratului Sithonia, intre Portul Koufo si Plaja Tristinika, considerata, de altfel, o continuare a plajei Toroni (cele doua sunt despartite de un golf).

Daca nu esti cazat in apropierea acestei plaje si vii spre exemplu din zona Neos Marmaras, ia in calcul un drum cu masina de circa 25 de minute pana la Toroni Beach. 

Daca vii din Nikiti catre Toroni, drumul va fi ceva mai lung, de aproximativ 40 kilometri (ceea ce inseamna in jur de 45 minute petrecute in masina intr-o zi fara prea mult trafic). 

Din Sarti, localizat pe coasta opusa, ai de parcurs o distanta de 30 kilometri pana la Toroni, iar daca vii din superba zona Vourvourou, pana aici vei face in jur de o ora (52 kilometri distanta). 

Majoritatea celor care vin la aceasta plaja cu masina parcheaza pe marginea drumului asfaltat din spate, exceptand situatia in care stai undeva in apropiere si ai loc de parcare asigurat la cazare. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Toroni Beach Sithonia si servicii disponibile la aceasta plaja

Toroni Beach are o lungime de aproximativ 3 kilometri, este formata din nisip si este premiata cu distinctia Blue Flag, ceea ce inseamna ca aici te vei putea bucura de un mediu curat, de o apa cristalina si de toate serviciile de care ai nevoie pentru o experienta confortabila. 

Plaja se aglomereaza destul de rar si este bine amenajata, cu sezlonguri si umbrele care se pot ocupa in schimbul consumatiei de la barurile, terasele si restaurantele amplasate in spate. 

Nu vorbim totusi despre o plaja extrem de lata, asadar, vei putea observa si in video-ul de mai jos ca sezlongurile sunt amplasate pe maximum 3-4 randuri pana la intrarea in mare. 

Un dezavantaj al acestei plaje este totusi faptul ca intrarea in mare este relativ abrupta, ceea ce o face sa fie nu neaparat potrivita pentru familiile cu copii. 

In zonele marginale ale plajei se gasesc si portiuni libere de nisip, unde-ti poti aseza linistit prosopul si propria umbrela. Mai mult, zona in sine este descrisa ca fiind potrivita pentru amatorii de snorkeling (asadar, buni inotatori), mai ales catre extremitati, unde relieful mai stancos permite observarea vietii marine mai bine. 

Destul de aproape, in portul Koufo, localizat la doar 3,6 kilometri de Toroni Beach, exista si alte variante de plaje, dar si fascinanta laguna, despartita de mare printr-o fasie de nisip.

Tot aici vei gasi si cateva restaurante care au primit recenzii pozitive pe Google (Boukadoura, Taverna Delfini si Taverna Nikos se numara printre ele). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Toroni Beach Sithonia 

Spre deosebire de alte plaje celebre in Sithonia, Toroni Beach nu se aglomereaza extrem de tare nici macar in plin sezon si asta pentru ca vorbim totusi despre una dintre cele mai lungi plaje din Halkidiki. 

Asadar, daca se intampla sa-ti faci vacanta in Sithonia in perioada de varf (iulie-august) si vrei sa vii la o plaja unde sigur vei gasi suficient spatiu cat sa stai relaxat, Toroni Beach poate fi o alegere buna. 

Pe de alta parte, daca te vei afla in Sithonia la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, ai toate sansele sa gasesti Toroni Beach mai zen decat te-ai fi asteptat 🙂 

In orice caz, in Sithonia, apa marii are o medie de 22 grade in luna iunie si o medie de 24 grade in septembrie. 

In loc de concluzie 

Toroni Beach Sithonia este o plaja lunga, foarte bine amenajata si cu toate facilitatile necesare la indemana, iar daca vrei sa te indrepti din start catre loc cu o atmosfera mai degajata si cu mai mult spatiu la dispozitie, o poti alege fara probleme. In cazul in care ajungi aici si simti ca mai ai de adaugat informatii, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau!

Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele de vacanta Sithonia pe care ti le-am pregatit pe site, caci vei gasi variante de hoteluri din mai toate statiunile cunoscute si preturi pentru toate buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?