DUNI, un intim resort bulgaresc, atrage turistii in căutare de relaxare si rafinament

duni bulgaria
Postat de

Statiunea de litoral Dyuni este situata în municipiul Sozopol, la 7 km sud de Sozopol, 40 de kilometri de Burgas si la 10 de kilometri nord de Ropotamo. Clima de aici este continentala, iar temperatura medie a lunii iulie este de 23-24 ° С.

Duni a fost planificată încă din anii ’80 de către statul bulgar, care dorea să construiască un resort mic, intim, în stilul celor occidentale, dar cu arhitectură specific bulgărească. Acest lucru s-a finalizat in anul 1987, iar in prezent statiunea atrage turisti in căutare de relaxare, lux si rafinament. Arhitectura sa este un amestec de stiluri complementare. Elementele dominante sunt cele mediteraneene si tipic bulgare.

Complexul are o plajă mare, de 4.5 kilometri lungime si mai mult de 100 de metri lătime, acoperită cu nisip fin si auriu. Acesta este situat de-a lungul drumului principal catre Tsarevo si mlastina Alepu. Un golf linistit, s-a format în partea de nord a plajei, unde se află statiunea Dyuni. Marea aici este extrem de clară si, treptat, devine mai adancă. De mai multi ani la rând, inclusiv 2011, plaja din Dyuni a câstigat eco-premiul international, Blue Flag, pentru mediu curat, securitate si management de înaltă calitate.

Staţiunea Duni are numeroase amenajări pentru agrement (piscine, centru de fitness, saună, centru de gimnastică, teren de volei pe plajă, terenuri de tenis, amenajări pentru sporturi nautice, amfiteatru) şi amenajări speciale pentru copii (spaţii de joacă, piscine, grădiniţă). Complexul din Duni este destinat celor care doresc o vacanţă all inclusive în Bulgaria. Staţiunea este mică, având 5 hoteluri, dar toate de top.

O varietate mare de divertisment si de atractii este oferita pentru oaspetii din Dyuni. Pe plajă, turistii pot practica windsurfing si alte sporturi de apă. Statiunea este formata din cateva complexe, care sunt clasificate cu patru si cinci stele. Va propunem 5 variante de cazare pentru o vacanta in Duni. Toate hotelurile au un raport calitate pret imbatabil si sunt recomandate pentru un sejur reusit impreuna cu familia:  Hotel Marina Beach si Hotel Marina Royal Palace – 5stele, Hotel Belleville, Hotel Holiday Village si Hotel Pelican 4 stele.

La vest de Dyuni, aproximativ 6 kilometri distantă, se află cetatea traca Malkoto Kale, construita în secolul al 8-lea î.Hr.. Acesta este situata pe vârful Kaleto (314 de metri deasupra nivelului mării). Cetatea are o suprafată de 4.000 de metri patrati, înconjurata de un zid. Se presupune că intrarea cetatii era undeva la 6 metri inaltime, între două morene înalte.

Centrul Municipal Sozopol este situat la o distantă de 7 km de Dyuni. Atrage cu diferitele sale repere – vechi case în stil renascentist, cu străzi mici, înguste si pietruite, cu vestigii arheologice, etc. Cea mai mare atractie din Sozopol, in momentul de fată este în continuare data de ramasitele Sfântului Ioan Botezătorul, care sunt păstrate în templul “Sf. Chiril si Sf. Metodiu” în oras.

În imediata apropiere sunt plaje Alepu si Arkutino – atractive datorită frumusetii lor si naturii pure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile