GHID restaurante Parga. Care sunt tavernele cu multe recomandari si ce poti manca la fiecare

Zona Parga Grecia este cat se poate de ofertanta din punct de vedere al aspectului natural, al plajelor pe care le gazduieste si al numeroaselor atractii din imediata apropiere. Insa incantarea celor care aleg sa-si faca vacantele in aceasta parte a Greciei nu se opreste aici, pentru ca la capitolul taverne si restaurante, Parga sta extrem de bine.

Poate fi locul potrivit in care sa te bucuri de peste, de fructe de mare si de diferite preparate traditionale grecesti la aceeasi masa, insa ofera vizitatorilor sai si posibilitatea de a se delecta cu tot felul de alte mancaruri internationale, cu un usor accent pus pe bucataria italiana. 

Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza cateva dintre cele mai apreciate restaurante din Parga, si pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Med Parga – bucatarie mediteraneana intr-un cadru natural de exceptie

Restaurantul cu specific mediteranean Med Parga se afla intr-o zona inalta, la 1,3 kilometri departare de port. Ofera o priveliste absolut superba catre mare, mai ales pentru acei norocosi care prind o masa libera aproape de balustrada. 

Este usor de accesat daca esti cazat in zona faimoasei plaje Valtos, insa nici de la Castelul Venetian si pana la Med Parga distanta nu e prea mare (500 metri – aproximativ 10 minute intr-o plimbare lejera pe jos). 

Med Parga are o nota de 4.7 pe Google si peste 1800 de recenzii (in mai 2024), ceea ce inseamna ca poate fi inclus categoric in topul celor mai populare restaurante din zona. In plin sezon, se recomanda sa-ti rezervi masa, aici

In meniu te asteapta preparate preponderent traditionale grecesti (branza feta cu miere si seminte de susan, chiftelute de dovlecei, caracatita rece cu rosii cherry, salata greceasca, orzo cu fructe de mare, calamari umpluti, coaste de miel, etc.), dar si preparate internationale (burgeri, fripturi) si feluri de mancare din bucataria italiana (paste, etc.). 

Sakis – un alt restaurant apreciat, asezat intr-o zona inalta 

Ramanem in zona centrala, tot foarte aproape de Castelul Venetian, si ne indreptam atentia catre Sakis, un restaurant cu specific grecesc, localizat, de asemenea, la inaltime. Cu un numar de peste 1300 de recenzii pe Google si o priveliste aproape la fel de frumoasa, aceasta mica afacere de familie a luat nastere in anul 1954. 

In meniu se regasesc preparate clasice grecesti, precum musaca, papoutsakia, chiftelute, miel/vita la cuptor (dupa reteta bunicii), pastitsio, kleftiko de miel si multe altele. Bineinteles, nu lipsesc aperitivele traditionale si nici fructele de mare (creveti si midii saganaki, etc.). 

Daca ajungi aici, nu uita sa arunci o privire si pe selectia de vinuri din meniu 🙂 Poti face rezervari la numarul de telefon +302684032262. 

Taverna Stefanos – peste si fructe de mare din belsug 

Nu putem sa parasim zona pana nu mentionam si Taverna Stefanos, aflata la indemana celor care aleg sa ia centrul la pas. Este localizata la doar cateva zeci de metri departare de castel si la 500 metri distanta de port, iar acesta poate fi unul dintre locurile potrivite in care sa mananci peste si fructe de mare. 

Intreg decorul/specificul este unul pescaresc, iar Stefanos a strans pana in prezent in jur de 1300 de recenzii, semn ca si in acest caz discutam despre o taverna foarte cunoscuta. 

Pentru rezervari, poti apela numarul +30 2684 031460. 

Taverna Andreas, cu meniu bogat in preparate traditionale grecesti 

La doar 50 de metri de Stefanos, Taverna Andreas mai poate fi unul dintre locurile bune de luat masa in timpul vacantei tale in Parga. 

In meniu gasesti aperitive de genul sarmalute in foi de vita cu orez (dolmadakia), clasicul tzatziki, kopanisti, ansoa marinat, salata de caracatita cu otet, ardei umpluti, carnati traditionali spetsofai, creveti saganaki, dar si doua feluri de supa: cea de rosii si cea de usturoi. La capitol peste si fructe de mare ai de ales intre dorada, biban de mare, sardine, midii, creveti, calamar, caracatita, insa poti opta si pentru un platou mix fish, potrivit pentru doua persoane. 

Si meniul de salate este unul bogat, iar tot aici vei avea posibilitatea de a gusta placinte traditionale precum spanakopita sau rulouri phylo. 

Pentru rezervari, poti suna la numarul +306977977850. 

Restaurant Bacchos, aproape de plaja Krioneri si de insula Fecioara Maria 

Ne indreptam spre cealalta parte a portului, respectiv in stanga cum privesti marea, unde se remarca restaurantul Bacchos, chiar la inceputul plajei Krioneri

Bacchos a strans peste 2000 de recenzii pe Google si are avantajul de a fi localizat in imediata apropiere a malului marii, fiind decorat in stil traditional grecesc. 

Lista de preparate traditionale servite aici este una lunga, la fel si optiunile in materie de peste si fructe de mare. 

Atmosfera este descrisa ca fiind foarte primitoare, iar clientii se pot bucura de o frumoasa priveliste catre Insula Fecioara Maria, care poate fi observata la mica distanta de mal. 

To Pontiako, ideal daca vrei sa mananci gyros 

Daca vrei sa vizitezi portul Parga, insa nu ai in plan sa te indepartezi prea tare de zona cu ambarcatiuni, poti alege sa iei masa la taverna To Pontiako. 

Locul este deosebit de potrivit pentru cei care au pofta de gyros, cu atat mai mult cu cat vei intalni acest preparat in diferite forme si variante. Gasesti aici si sandwich-uri, burgeri, hot dogs, salate, cateva tipuri de aperitive (tzatziki, feta si altele), fiind ideal totodata si pentru cei care intentioneaza sa ia o masa mai rapida, in drum spre plaja sau spre hotel. 

Bistro Prestige, cu servire mai pretentioasa si petreceri pe timp de seara 

Ramanem in zona portului si ne indreptam atentia si catre Prestige Bistro, descris mai degraba drept un resto cocktail bar, cu un plating mai modern, deosebit. 

Preparatele sunt internationale, iar locul poate fi potrivit pentru masa in orice moment al zilei, incepand cu micul dejun (toast caprese, omleta, toast avocado, diferite salate, fresh-uri de fructe, smothies, cafea), pizza, burgeri si multe altele. In sezonul cald, pe timp de seara, pot fi organizate diferite petreceri cu DJ/muzica live. 

Taverna Arkoudas, pe faleza portului 

Una dintre tavernele traditionale, localizate tot central, este Arkoudas. Poti manca aici musaca, stifado, giouvetsi, souvlaki, calamari si caracatita, iar avantajul este ca te vei afla chiar pe faleza portului, langa majoritatea atractiilor din orasul Parga.

O parte dintre turisti au laudat cartofii prajiti, caracatita si calamarul umplut. 

Poti face rezervari la numarul de telefon +30 2684 032553. 

Taverna Perivoli Parga, putin mai indepartata de zona centrala, insa foarte apreciata 

Aflata la o distanta de circa 1,5 kilometri fata de centrul orasului, taverna Perivoli poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea greceasca “Περιβόλι”. 

Desi nu se afla in zona centrala, restaurantul este unul popular si primeste un numar ridicat de turisti, mai ales in plin sezon. Iti recomandam sa vii mai devreme sau sa incerci sa faci o rezervare la numarul de telefon +30 2684 032082, in special daca intentionezi sa iei masa alaturi de un grup mare. 

Cotletele de miel, calamarii, crevetii se numara printre preparatele laudate, iar majoritatea celor care au fost aici spun ca personalul este foarte primitor, iar ca portiile sunt generoase. 

In timpul zilelor lucratoare, servirea mesei incepe de la ora 16.00, iar in zilele de weekend restaurantul se deschide la ora 12.00. 

Taverna The Crabs, in satul Perdika

Daca intr-una dintre seri simti ca vrei sa iesi putin din Parga si sa te bucuri de o atmosfera si mai autentica, la 17,5 kilometri departare de oras, in directia Syvota, gasesti The Crabs Tavern, chiar in satul Perdika. 

Decorata cu bun gust, taverna te duce cu gandul spre o camara moderna a bunicii. Printre cele mai laudate preparate isi fac loc pastele cu creveti, salata cu linte si pastrav, bruschetele si bibanul de mare. 

Poti suna pentru rezervare la numarul de telefon +30 693 471 3985. 

In loc de concluzie

Suntem ferm convinsi ca numarul tavernelor bune si foarte bune din zona Parga este cu mult mai mare, la fel cum credem ca o vacanta in aceasta parte a Greciei are toate sansele sa-ti reincarce bateriile si sa-ti ofere unele dintre cele mai frumoase amintiri. 

Daca ai ajuns deja aici si ai o taverna care ti-a lasat o impresie buna, asteptam cu interes recomandarile tale, iar daca ti-am starnit pofta pentru mancare traditionala greceasca si pentru escapadele in zona, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?