Insula Fecioara Maria din Parga. Cum ajungi aici si ce poti vedea

Unul dintre cele mai frumoase locuri in care ai putea face fotografii in timpul vacantei tale in Parga si totodata una dintre atractiile naturale usor de accesat si cu un vibe cat se poate de relaxant este Insula Fecioara Maria din Parga, cunoscuta si cu denumirea de “Panagia”. 

Situata chiar in fata plajei Krioneri, insula gazduieste o mica bisericuta si a devenit, de-a lungul anilor, un soi de simbol al orasului Parga. 

Descopera mai jos o serie de amanunte utile despre Insula Fecioara Maria din Parga, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Localizare Insula Fecioara Maria Parga, cum ajungi si distante din alte orase si statiuni

Odata ajuns in zona portului Parga sau a celei mai populare plaje din acest oras (plaja Krioneri), este aproape imposibil sa ratezi Insula Panagia (Fecioara Maria), care se afla la mica distanta de mal. 

Insula Fecioara Maria poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Panagia” sau ghidandu-te dupa locatia micii bisericute de aici (“Chapel of the Assumption of the Virgin”). 

Sunt doua modalitati prin care poti ajunge pe insula: fie inot, fie cu o mica ambarcatiune (ce poate fi luata din portul Parga sau inchiriata de la plaja Krioneri – caiac/canoe sau hidrobicicleta). 

Distante catre Insula Fecioara Maria Parga din alte statiuni si orase: 

  • distanta Igoumenitsa – Insula Fecioara Maria Parga: 44 kilometri 
  • distanta Plataria – Insula Fecioara Maria Parga: 36 kilometri
  • distanta Syvota – Insula Fecioara Maria Parga: 27,5 kilometri
  • distanta Ammoudia – Insula Fecioara Maria Parga: 16,9 kilometri
  • distanta Preveza – Insula Fecioara Maria Parga: 60 kilometri

Cum arata Insula Fecioara Maria si ce poti sa faci aici

Insula Fecioara Maria are dimensiuni reduse si un aspect stancos. Gazduieste o mica bisericuta cu hramul “Adormirii Maicii Domnului” si o serie de peisaje absolut superbe. 

Locul in sine este considerat cat se poate de fermercator pentru micile ceremonii de nunta, insa si pentru cei care vor sa exploreze imprejurimile pentru a obtine o serie de fotografii reusite. 

Desi o parte dintre vizitatori ajung aici inotand dinspre plaja Krioneri, cei care vor sa viziteze bisericuta ar trebui sa poarte haine decente, nu costum de baie. Zona dintre plaja si insula este stancoasa, se recomanda sa stapanesti bine tainele inotului si sa porti acei cipici speciali pentru a evita sa-ti accidentezi talpile. Daca alegi aceasta varianta, ia cu tine si o husa de protectie impermeabila pentru telefon, caci sigur vei simti nevoia sa faci o serie de poze 🙂 

In cazul in care preferi sa vii pe insula cu o mica ambarcatiune, poti lua o barcuta din zona portului sau poti inchiria o hidrobicicleta, caiac sau canoe de la plaja Krioneri. In 2023, acestea puteau fi inchiriate cu preturi de circa 20 euro/ora. 

Exista un izvor cu apa rece, dulce, in imediata apropiere a bisericutei (este marcat pe Google Maps cu denumirea de ” Water Spring”). 

Pe insula nu exista plaje nisipoase sau alte servicii, amenajari la malul marii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita pe Insula Fecioara Maria Parga

Intreaga zona Parga primeste cel mai mare numar de vizitatori in intervalul iulie-august, atunci cand se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi (inclusiv in apa marii, care atinge o medie de 25-26 grade). 

Daca alegi sa-ti faci vacanta in miez de vara, e posibil sa intalnesti Insula Fecioara Maria poate putin mai aglomerata. Pe data de 15 august este praznuita Adormirea Maicii Domnului, iar pe insula sunt organizate diferite ceremonii religioase. 

In perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie, intreaga zona este mai degajata, temperaturile sunt mai placute, iar preturile la cazare sunt mai avantajoase. 

Apa marii atinge valori medii situate intre 20-22 grade in mai – iunie si valori situate intre 23-25 grade in septembrie – octombrie. 

Alte plaje si atractii apropiate de Insula Fecioara Maria Parga

Desigur, in imediata apropiere a insulei exista si alte atractii si locuri care merita vazute. Atata vreme cat vei ajunge aici, merita sa bifezi si: 

Plaja Krioneri este cea mai cunoscuta plaja din Parga, insa si cea mai aglomerata pe timp de vara. Are dimensiuni medii si un aspect relativ ingust, alaturi de amenajare cu sezlonguri si umbrele si diferite servicii in zona din spate. 

Apa marii este usor mai rece in imprejurimile acestei plaje, iar cei care vin sa se relaxeze aici au acces facil la tavernele si restaurantele din apropiere. 

Castelul Venetian Parga este un alt obiectiv important din vecinatate. Se afla la doar cateva sute de metri departare, pe micuta peninsula dintre portul Parga si plaja Valtos. 

Ascunde o istorie bogata, primele fortificatii de aici fiind ridicate in jurul secolului al XI-lea. 

Plaja Valtos este cea mai generoasa plaja din imediata apropiere a orasului Parga. Are atat zone libere, cat si zone organizate cu sezlonguri si umbrele, fiind formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Apa se adanceste destul de repede, iar in spatele plajei gasesti cateva mini marketuri, baruri, cabine de schimb si dusuri. 

In loc de concluzie

Insula Fecioara Maria din Parga este considerata a fi unul dintre simbolurile orasului si ofera vizitatorilor un cadru natural de exceptie, alaturi de ocazii perfecte pentru fotografii reusite. 

Daca ai vizitat deja insula, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in zona, iti reamintim ca pe site avem o serie de oferte tentante pentru vacantele in Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?