Kinira Beach, una dintre cele mai linistite plaje din Thassos. Cum arata si cum poti ajunge rapid aici

Kinira Beach este plaja din Thassos care apartine de satul cu acelasi nume si este localizata in estul insulei, fiind unul dintre locurile preferate ale iubitorilor de natura si de liniste. 

Daca te numeri printre cei care simt nevoia sa mearga la o plaja fara prea multe facilitati, unde sa se poata bucura de o carte buna si de sunetul valurilor si de unde sa lipseasca muzica tare si alte servicii, ai toate sansele sa gasesti Kinira Beach ca fiind pe placul tau. 

Descopera mai multe detalii despre acest loc in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu peste 65 de hoteluri din care sa-l alegi pe cel perfect pentru tine!

HINT: Daca simti ca vrei sa citesti mai multe despre plajele care merita vizitate in Thassos, iti recomandam si articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde este Kinira Beach si cum ajungi aici 

Kinira Beach apartine de micul sat Kinira, devenit intre timp o statiune potrivita celor care cauta sa se relaxeze. Este localizata vis a vis de insula Kinira si la o distanta de aproximativ 30 kilometri de Potos si 33,8 kilometri de Limenaria, al doilea cel mai mare oras de pe insula. 

Daca esti cazat in zona Limenas (capitala insulei Thassos) si vrei sa te bucuri intr-o zi de linistea de la Kinira, vei avea de parcurs o distanta ceva mai micuta, de 20 de kilometri. Pregateste-te asadar de un drum de jumatate de ora, pe coasta de est a insulei Thassos, cu destul de multe serpentine si privelisti superbe. 

Satul Kinira este localizat la poalele unui deal, iar accesul pana in centru se face destul de usor. Sunt cateva unitati de cazare in zona, iar spatiile de parcare nu sunt chiar atat de greu de gasit, de regula nici in plin sezon, pentru ca spre deosebire de alte statiuni, Kinira nu este atat de populara. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Kinira Beach si ce servicii ai la indemana

Statiunea are iesire la doua plaje, despartite de o fasie stancoasa. Ceea ce vei gasi pe Harti sub denumirea de Kinira Beach este portiunea de plaja din stanga, cum te uiti la mare. 

Kinira Beach este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, pietris preponderent de altfel la malul marii. Prin urmare, te sfatuim sa nu-ti uiti acasa incaltamintea speciala pentru apa. Este o plaja de o lungime medie, insa nu foarte lata, iar sezlongurile si umbrelele nu sunt prezente mereu la Kinira Beach. 

In functie de perioada in care vii si in functie de disponibilitatea serviciilor din zona, e posibil sa gasesti anumite portiuni din Kinira Beach amenajate cu doar cateva sezlonguri si umbrele. Desigur, daca-ti plac plajele cu zone libere, aici vei avea suficient spatiu sa-ti asezi prosopul si umbrela acolo unde doresti. 

Apa este curata si limpede la Kinira Beach, insa ceva mai putin prietenoasa cu talpile tale pe anumite portiuni, la intrarea in mare 🙂 

In zona plajei Kinira vei gasi si cateva unitati de cazare, iar daca vrei sa iei masa dupa ce te-ai bucurat de o zi de plaja, exista in imprejurimi si o serie de taverne, printre care si Taverna Faros , Agorastos, Sta Kala Kathoymena sau Taverna Giorgios. In general, mai toate sunt afaceri de familie, au review-uri bune si un meniu vast din care nu lipsesc delicioasele fructe de mare si pestele proaspat. 

Taverna Sta Kala Kathoymena

Alte plaje frumoase in apropiere de Kinira Beach 

Daca ai testat Kinira Beach si ti se pare ca nu e pentru tine sau vrei sa incerci si alte plaje cunoscute din zona sau poate mai amenajate, ai putea sa te indrepti relativ usor catre una dintre urmatoarele doua variante: 

Golden Beach se afla la 9 kilometri de Kinira, in directia Limenas, si se intinde pe o fasie de nisip lunga de aproximativ 2 kilometri. Este poate cea mai populara plaja din Thassos, detine distinctia “Blue Flag” si reprezinta un adevarat magnet pentru turistii care-si fac vacantele pe insula.

Se afla destul de aproape de Limenas (la o distanta de 13 kilometri) si poti ajunge aici si cu autobuzul local. Plaja are nisip fin si o multime de segmente amenajate, care alterneaza cu zonele de plaja libera. 

Iti recomandam sa citesti mai multe despre acest loc aici: Golden Beach Thassos. Ce trebuie sa stii despre cea mai populara plaja din insula Thassos

Paradise Beach este la 3,5 kilometri de Kinira si este una dintre cele mai indragite plaje ale insulei. Vei gasi aici 3 zone de parcare, care insa se aglomereaza in lunile iulie-august dupa ora 10 dimineata. Totodata, e bine de luat in considerare si ca drumul de acces (cel secundar, de pamant, care coboara spre plaja) este destul de problematic pe alocuri, mai ales pentru masinile cu garda joasa. 

La aceasta plaja te poti bucura de nisip fin, de zone organizate cu sezlonguri si umbrele si de o intrare lina in apa, iar daca vrei sa iei masa exista in zona si doua restaurante. 

Vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta plaja? Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Paradise Beach Thassos. Totul despre una dintre cele mai cunoscute plaje din Thassos

In loc de concluzie

Kinira Beach este pentru tine daca tot ce-ti doresti este sa ai parte de liniste si mai putina aglomeratie la malul marii, insa nu se numara printre cele mai apreciate plaje ale insulei Thassos, tocmai pentru ca nu este atat de bine organizata si pentru ca au fost semnalate pietre la intrarea in apa. 

Cu toate acestea, ramane un loc frumos in care sa te reculegi si sa te bucuri de natura, fara sa-ti faci griji ca nu vei avea suficient spatiu sau ca vei fi deranjat de muzica tare. 

Asteptam si parerea ta in cazul in care treci pe la Kinira Beach si iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu o multime de hoteluri din care sa poti selecta rapid ce ti se pare mai potrivit!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?