Paradise Beach Thassos. Totul despre una dintre cele mai cunoscute plaje din Thassos

Plaja Paradise Beach Thassos face parte din randul celor mai cunoscute plaje ale acestei insule si este unul dintre locurile in care frumusetea naturii isi face in mod categoric simtita prezenta. Numele plajei a fost dat in contextul in care locul chiar are un aspect usor exotic, pentru ca este inconjurat de stanci, verdeata, iar de cele mai multe ori, apa de aici are o culoare turcoaz superba. 

In fata plajei Paradise Beach Thassos troneaza frumoasa insula Kinira, al carei nume este purtat si de micutul sat de pe coasta insulei Thassos, aflat in vecinatatea Paradise Beach. 

Daca planuiesti o vacanta in Thassos si vrei sa afli mai multe despre Paradise Beach, poti citi mai jos mai multe detalii care sa te pregateasca pentru ceea ce vei gasi aici.

paradise beach thassos

Unde este Paradise Beach Thassos si cum poti sa ajungi aici

Paradise Beach Thassos se afla in estul insulei grecesti, la o distanta aproximativa de 23 de kilometri de Limenas si de circa 28 kilometri fata de Potos. Poti ajunge la aceasta plaja cu masina personala sau cu autobuzul. 

Indiferent de zona in care esti cazat pe insula Thassos, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora cu masina pana la aceasta plaja.

Drumul principal pana aici este evaluat ca fiind in conditii bune, insa vei fi nevoit sa parcurgi si o portiune de drum de pamant (un drum secundar, de cateva sute de metri, care coboara aproape de plaja) care poate fi destul de problematic pentru masinile cu garda joasa. Acest drum pare sa fi fost asfaltat pe anumite segmente acum ceva vreme, insa in prezent (septembrie 2022) exista doar cateva ramasite de asfalt turnat, mai ales pe ultima portiune cum te indrepti catre plaja, portiune care este si cea mai afectata de gropi.

Este recomandat sa reduci viteza cat de mult posibil, iar in cazul in care vrei sa fii mai precaut, poti parca pe marginea drumului principal, insa vei avea de coborat pe jos pana la plaja.  

Desi exista 3 zone de parcare, multi dintre turistii care au venit aici in plin sezon spun ca locurile de parcare se gasesc destul de greu daca ajungi la Paradise Beach dupa orele 10.00-11.00. Tocmai de aceea, daca te afli in vacanta in Thassos in lunile iulie sau august si vrei sa faci o vizita la Paradise Beach, este recomandat sa vii cat mai devreme. 

Drumul secundar care coboara catre Paradise Beach, in septembrie 2022

Poti ajunge la Paradise Beach si cu autobuzul local, care te va lasa la intersectia dintre drumul principal si drumul secundar, de pamant. 

Poti vedea aici programul transportului public din Thassos, preturile si statiile din care poti lua un autobuz catre Paradise Beach.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
paradise beach thassos

Cum arata Paradise Beach Thassos si ce facilitati gasesti la aceasta plaja

Paradise Beach Thassos este o plaja de nisip fin, in nuante aurii, destul de lunga si cu o intrare lina in mare, ceea ce o face potrivita pentru familiile cu copii. In primii 20-30 de metri de la mal, apa are de regula o adancime de pana intr-un metru. Nu vei gasi pietre sau bolovani la intrarea in apa, poate doar catre extremitatile plajei.

Chiar daca vorbim despre o plaja de nisip, iti recomandam, din proprie experienta, sa iei cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa. Chiar la malul marii, se aduna destul de multe albine, iar nu putini sunt aceia care au calcat pe o astfel de insecta….cand le-a fost lumea mai draga 🙂

Apa marii este de cele mai multe ori cristalina aici, exceptand zilele in care sunt valuri, cand devine usor mai tulbure la mal. Spre deosebire de alte plaje mai ferite din Thassos, la Paradise Beach se intampla ca in unele zile in care vantul bate mai tare sa intalnesti si valuri. 

Se pot inchiria sezlonguri si umbrele la Paradise Beach Thassos – exista doua beach bar-uri aici, unde preturile pentru 2 sezlonguri si o umbrela sunt de 10 euro (septembrie 2022) fara sa fie inclusa vreo consumatie. In plin sezon, toate sezlongurile se ocupa pana in ora 10.30- 11.00 dimineata. 

Daca alegi sa stai la sezlongurile din extremitatea stanga a plajei cum te uiti la mare, exista in spate cateva sezlonguri de lemn, cu cearceafuri tip baldachin deasupra, pentru care vei plati 20 euro, pret in care vei avea incluse si cateva bauturi de la bar.

Vei gasi toalete si cabine de schimb la Paradise Beach Thassos, dar si doua restaurante unde se poate lua masa. Unii turisti au semnalat preturi destul de ridicate la mancare in aceste locuri. 

La Paradise Beach exista si o zona in care se mai practica nudismul, mai exact catre stancile din stanga plajei. In linii generale, niciun loc de plaja dedicat nudistilor nu are un caracter oficial in Grecia, insa se intampla ca in unele cazuri, aceasta practica sa fie tolerata, atata timp cat nu sunt formulate plangeri in acest sens. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Nudism Thassos. Top plaje nudisti si ce trebuie sa stii despre aceste locuri de la malul marii

Plaja principala Paradise are, la doar cateva zeci de metri distanta, alte doua mici plaje cu nisip, formate in golfuletele retrase invecinate. Daca vrei mai multa liniste, te poti retrage acolo, insa nu te astepta sa gasesti loc de mai mult de 2-3 prosoape.

Cand este bine sa vii la Paradise Beach Thassos. Perioade mai putin aglomerate

Daca vrei sa te bucuri de cea mai calda apa a marii, trebuie sa stii ca in lunile iulie si august, temperatura apei in zona insulei Thassos atinge valori medii de 25-26 de grade, insa tot atunci vei prinde si cea mai aglomerata perioada. Fiind una dintre plajele cunoscute ale insulei, Paradise Beach este aglomerata in varf de sezon, iar daca nu ajungi aici la primele ore ale diminetii, risti sa te enervezi destul de tare cu locurile de parcare sau sa nu mai gasesti sezlonguri de inchiriat. 

Daca ai posibilitatea sa-ti faci vacanta la sfarsit de mai, inceput de iunie sau a doua jumatate a lunii septembrie, vei gasi la Paradise Beach mai putina agitatie si mai mult spatiu pentru tine si cei dragi. Tot in aceasta perioada vei gasi si preturi mai bune la cazare in Thassos. 

HINT: Exista pe insula Thassos un resort de 5 stele care poarta numele Royal Paradise Beach Resort Spa, insa acesta nu se afla in dreptul plajei Paradise Beach, ci la circa 28 de kilometri departare, in vecinatatea statiunii (satului) Potos, in golful Rosso Gremos. 

In concluzie, Paradise Beach Thassos este potrivita pentru tine daca vrei sa te bucuri de un loc inconjurat de natura si cu peisaje frumoase la malul Marii Egee. Ia in considerare insa ca plaja devine destul de aglomerata in lunile iulie si august, prin urmare e bine sa vii aici la prima ora daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada sau sa alegi o perioada de concediu in Thassos la inceput de vara sau dupa jumatatea lui septembrie.

paradise beach

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?