Nessebar, bijuteria coroanei litoralului bulgaresc

nessebar bulgaria
Postat de

Pe o mica si stâncoasă insula, la 37 km nord-est de Burgas, legată de continent printr-un istm îngust, artificial, la fel de frumoasa precum o carte postală, Nesebar este bijuteria coroanei bulgare a Mării Negre. Faimos pentru surprinzător de numeroasele biserici medievale, desi in cea mai mare parte ruinate, aceasta localitate a devenit în mod inevitabil puternic comercializata fiind practic sub asediul grupurilor de turisti si vânzătorilor de suveniruri în timpul sezonului de vârf.

Desemnat de către UNESCO ca asezare a Patrimoniului Mondial inca din 1983, Nesebar este un oras frumos care detine de asemenea cateva muzee interesante. Spre deosebire de Sozopol, Nesebar are o multime de hoteluri decente în orasul vechi iar alaturi de Sunny Beach  (Recomandam Royal Palace Helena Park 5*), chiar dincolo de golf, aveti in plus la indemana practicarea oricarui sport de apă.

Daca vizitezi Bulgaria, orasul medieval Nessebar este o bijuterie ce nu trebuie ratata! Fondat ca Messambria în secolul al 6-lea î.Hr. de colonistii greci acest oras atrage prin farmecul sau anual un milion de vizitatori. O stradă mică, care leagă peninsula de continent, conduce prin poarta îngustă din zidul cetatii antice catre mica zona pitorească istorică a orasului, cu numeroase cladiri bine conservate (biserici medievale în principal) si strazi înguste, presarate cu case de lemn din secolul al 18-lea si al 19-lea. Casele tipice din Nessebar au fundatii largi de piatră si suprastructura din lemn.

Astăzi, spiritul pietei vechi trăieste cu o multitudine de vanzatori ambulanti pe trotuare, furnizand tot felul de lucrări de artă si suveniruri turistice, cum ar fi lucrări de crosetat fine, tricotaje, ceramică, sculpturi in lemn, picturi, s.a.m.d.. Restaurante idilice de pe coasta abruptă sau din mijlocul orasului vechi vă invită la o masa in tihna. Cele mai atrăgătoare se află pe vârful de sud a peninsulei pitoresti. Locul romantic ne-a fermecat turistii, care deja au revenit in Nessebar ori de câte ori au simtit nevoie de un loc cu adevarat special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile