Ce gasim pe litoralul bulgaresc al Marii Negre

plaja bulgaria
Postat de

Bulgaria este bine dotata cand vine vorba de statiuni de litoral, iar avantajul este ca acestea sunt extrem de diverse. Cele situate de-a lungul Marii Negre sunt: Rusalka, Albena, Kranevo, Nisipurile de Aur, Riviera, Chayka, Sunny Day, Sf. Constantin și Sf. Elena, Sf. Iliya, Obzor, Sunny Beach, Elenite, Dyuni, Nessebar, Ravda , Kiten, Pomorie, Chernomorets, Sozopol, Lozenets, Tsarevo, Ahtopol si Sinemorets.

Asezarea de vacantă Rusalka a început ca un membrufrancez al statiunii Corporation Club Med (Club Méditerranée), situat în Parcul Natural Tauk Liman.
In Albena, turistii se pot bucura de plaje, care au mai mult de cinci kilometri lungime si o temperatură medie a apei de 24 ˚ С în timpul verii.
Plaja din Nisipurile de Aur este de 3,3 kilometri si până la 100 de metri lătime, cu o temperatură medie a apei de 24 ˚ С în timpul verii si o temperatură medie a aerului vara de 27 ˚ С.
Holiday Club Riviera dispune de o plajă minunată si este situat într-un parc cu arbori seculari.
Sf Constantin si Elena si Sunny Day sunt statiuni care se disting prin climatul lor blând si linistit.
Cea mai mare dintre statiunile bulgare de la Marea Neagră este Sunny Beach. Acesta are o plajă care este de 5,5 kilometri lungime si o temperatură medie a apei în timpul verii de 26 ˚ С. Temperatura medie a aerului este de 28 ˚ С. Statiunea Sveti Vlas este situata de asemenea în apropiere.
Vile construite in vile stil mediteranean predomină în statiunea Elenite, si demn de mentionat este ca statiunea Dyuni este situata în mijlocul unei păduri de pini, cu vedere la mare.

Picture 932

Multe hoteluri în statiunile de la Marea Neagră functioneaza pe tot parcursul anului si oferă facilităti pentru conventii si congrese. Plajele la Marea Neagră sunt împărtite în mare (peste 100.000 de metri patrati) – cele de la Durankulak, Albena-Kranevo, Nisipurile de Aur, Kamchia-Shkorpilovtsi, Obzor, Sunny Beach, Pomorie, Atanasovo, Alepu, Primorsko South Beach; mijlocii (de la 50.000 la 100.000 de metri pătrati) – cele de la Krapets, Shabla, Sf. Constantin, plaja orasului Varna, Asparuhovo, Shorpilovtsi-sud, Obzor-sud, Irakli, Burgas, Kavatsi, Stomoplo, Nestinarka, Ahtopol, printre altele si mici (de la 10.000 la 50.000 de metri patrati) – cele situate în principal pe coasta sudică a Mării Negre.

Coasta Mării Negre este, de asemenea, renumita pentru depozitele sale de noroi medicinale, care se găsesc la Pomorie, Varna, Balcic, Shabla, Atanasovsko Lake si Taukliman. De asemenea, renumit sunt apele minerale de la Krapets, Tyulenovo, Rusalka, Kavarna, Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Sf. Constantin si Sf. Elena, Varna, Kamchia de Jos, Emine, Medovo si Burgas.

>
Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro