Despre statiunea Obzor Bulgaria. Tot ce trebuie sa stii pentru viitoarea ta vacanta

statiunea obzor bulgaria
Postat de

Daca iti doresti o vacanta linistita alaturi de familie, pe malul Marii Negre, in Bulgaria, iti recomandam sa rezervi o vacanta in statiunea Obzor Bulgaria. Se afla la doar patru ore si jumatate de Bucuresti, la 64 de kilometri de Varna si 75 de kilometri de Burgas. 

Obzor are doar 2000 de locuitori permanenti si este locul in care Muntii Balcani se intalnesc cu Marea Neagra. In partea de nord este marginit de Dvoynitza. Grecii l-au numit Helopolis – Orasul Soarelui. 

Daca ar fi sa comparam Obzor Bulgaria, din punct de vedere al marimii, cu o statiune de pe litoralul romanesc, Eforie Sud ar fi raspunsul potrivit. 

Te tenteaza o vacanta in aceasta statiune linistita de pe litoralul bulgaresc? Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele noastre de cazare la hoteluri din Obzor. E posibil sa fii incantat de ce vei gasi 🙂

De ce sa alegi aceasta statiune:

  • Obzor este varianta perfecta pentru vacante all inclusive Bulgaria si ultra all inclusive pentru intreaga familie.
  • Statiunea Obzor Bulgaria este mica, insa plaja are nisipul fin si este una dintre cele mai late din Bulgaria. Are peste 7 kilometri lungime si 60-70 de metri latime.
  • Calitatea apei este foarte buna in Obzor Bulgaria.
  • Este destinata familiilor cu copii si turistilor care cauta zone retrase.
  • In Obzor gasesti unele din cele mai bune hoteluri din Bulgaria. ex: Hotel HVD Reina del Mar
  • Poti vizita Varna, Sunny Beach, Nessebar, Irakli Beach si Cape Emin. Se afla aproape de Obzor.
  • Te poti plimba pe drumul Kaleto.
  • In Obzor ai tempertaturi reltiv constante intreaga vara.

Obzor Bulgaria este una dintre cele mai vechi asezari de la malul marii. Dovada stau numeroasele fragmente arhitectonice si ceramice care au fost descoperite in zona si care atesta istoria de peste un mileniu. Prima asezare din zona a fost Navlohos, din Tracia. Grecii au fondat aici Helopolis in primul secol dupa Hristos. Mai tarziu, s-a transformat in resedinta de vara a imparatilor bizantini. 

In timpul dominatiei otomane, a fost ridicat satul Gyozeken (Obzor in limba turca). In anul 1934, numele a fost inlocuit cu Kozyak Grad, iar in 1936 si-a primit numele de Obzor. A fost declarat oficial oras pe 9 septembrie 1984. 

FUN Fact: Primul semafor din Obzor Bulgaria a aparut in 2006, apoi in 2008 a fost montat si al doilea, ca urmare a cresterii numarului de turisti din oras.

Distanta Bucuresti Obzor si cum ajungi in aceasta statiune

Daca vii din Bucuresti, drumul dureaza 4 ore si jumatate pe ruta Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Varna – Obzor. Drumul pana la Giurgiu este in conditii bune. Doua benzi pe sens si destul de liber daca pleci in timpul saptamanii. 

Taxa de pod costa 15 lei in sensul spre Bulgaria si 3 euro in sensul spre Romania. Taxa de drum poate fi achitata la vama sau online, aici si costa 15 leva (37 de lei) pentru o saptamana. 

Daca vrei sa mergi mai mult pe Autostrada Soarelui si sa faci un popas la Marea Neagra, in Romania, poti alege traseul prin Cernavoda – Vama Veche – Durankulak – Cavarna – Balcic, Albena, Varna – Obzor. Mai ai varianta Cernavoda – Negru Voda – Dobrici – Varna – Obzor.  Distanta Obzor Balcic este de 106 kilometri.

Nu uita ca in aceste doua variante trebuie sa platesti si taxa de pod de la Fetesti. 

Daca vii din Timisoara, Craiova sau Cluj Napoca, cel mai scurt traseu pe care il poti face cu masina ajunge pe la Giurgiu – Ruse – Razgrad – Sumen – Obzor. etri si 9 ore si jumatate de condus. 

Daca pleci din Iasi sau stai in Constanta, cea mai scurta varianta pe care o ai la dispozitie  trece prin Vama Veche – Cavana – Balcic – Varna – Obzor.

Bineinteles, poti alege si variantele cu autocarul, insa vei ajunge mult mai tarziu decat cu masina personala. 

Distanta Bucuresti Obzor este de 301 kilometri, pe traseul cu trecere pe la Giurgiu-Ruse.

Drumurile din Bulgaria sunt decente, cu multe refugii de-a lungul soselelor in care te poti opri sa te odihnesti. Poti manca in bezinarii, unde poti si alimenta daca ramai fara combustibil. Benzina in Bulgaria costa aproape la fel ca in Romania.

Nu ai decis inca unde anume iti vei face vacanta in Bulgaria? Pentru mai multa inspiratie, iti recomandam sa citesti si articolul: Ghid Bulgaria. Cele mai importante informatii de vacanta

Ai grija la filtrele de politie, mai ales daca nu folosesti Waze pentru a le vedea semnalizate. Politistii din Bulgaria nu inteleg, de cele mai multe ori, limbile romana si engleza, deci iti va fi foarte greu sa te intelegi cu ei. Iti recomandam sa conduci prudent si sa respecti toate regulile. 

Ce trebuie sa stii despre Obzor

Obzor Bulgaria este o statiune mica, perfecta pentru vacantele in liniste. Cele mai multe atractii, hoteluri si magazine se afla pe partea stanga a drumului principal, cum vii dinspre Varna. Cele mai multe hoteluri se afla pe plaja si sunt family clubs, cu toate facilitatile incluse.

Poti parcurge statiunea Obzor Bulgaria pe jos in jumatate de zi. Iti recomandam sa ai bani cash la tine (leva) pentru ca multe dintre magazinele si restaurantele deschise nu accepta plata cu cardul. 

Viata de noapte nu este activa. Exploreaza centrul orasului seara, insa nu te astepta sa gasesti cluburi care sunt deschise pana dimineata. In ultimii ani au inceput sa apara concerte de muzica live in restaurantele din centru. 

Nu ai nevoie sa inchiriezi o masina in statiune. Cel mult, poti face o plimbare cu trasura pe care o iei de langa parcul din oras. Sau poti inchiria biciclete ca sa explorezi si dealurile din imprejurimi. 

Cele mai multe hoteluri au parcari proprii, insa daca nu ai cazare Obzor, trebuie sa stii ca poti gasi parcari cu plata inclusiv in centrul statiunii, langa parc. 

Cand sa mergi in Obzor. Cele mai bune perioade ale anului

Obzor Bulgaria se afla la baza Muntelui Stara Planina. Temperatura are o medie de 25 de grade in timpul verii. Nu este o atmosfera sufocanta si nu este umezeala.

In aceasta statiune, apa marii ajunge la 25 – 27 de grade, iar cea mai buna perioada pentru vacante este mai – septembrie. Te poti bucura de soare intreaga vara.

Plaja din Obzor. Putin aglomerata, cu nisip si apa excelente

Asa cum am mentionat inca de la inceput, plaja din Obzor este una dintre cele mai mari din Bulgaria. Are o lungime de 7-8 kilometri si o latime ce ajunge in unele zone pana la 100 de metri. Este mai ingusta in dreptul centrului Obzorului si devine din ce in ce mai lata in dreptul hotelurilor HVD Reina del Mar, HVD Miramar, pana la Sol Luna Bay.

Statiunea Obzor este mai putin aglomerata iar calitatea plajei si cea a apei sunt unele din cele mai bune de pe tarmul Marii Negre. Intrarea in mare este usor abrupta pe alocuri.

Preturile in Obzor sunt moderate. Sezlongurile pe plaja costa 5 leva, iar o umbrela tot 5 leva. Ai doua sezlonguri si o umbrela cu 15 leva, plus cateva baruri pe plaja de la care sa-ti cumperi ceva rece.

Unde te cazezi in Obzor Bulgaria. Ai la dispozitie hoteluri de 4 si 5 stele all inclusive si hotel apartamente

Obzor este o statiune dedicata familiilor cu copii si turistilor care sunt in cautare de liniste. Aici, hotelurile sunt amplasate pe plaja, iar majoritatea sunt family clubs, cu toate facilitatile incluse. 

Cele mai multe hoteluri au 4 si 5 stele si sunt de lant, insa te poti caza si in aparhoteluri cu chicineta proprie, daca vrei sa-ti pregatesti singur mancarea in vacanta.

Hotelurile sunt restorturi mari cu peste 200-300 de camere si ofera variante cazare all inclusive si ultra all inclusive (vezi ofertele all inclusive in Obzor). Pe langa facilitati standard, cum ar fi aer conditionat, cele mai multe au zone de joaca si piscine speciale pentru copii, au meniuri pentru cei mici si facilitati care iti fac viata mai usoara atunci cand esti in vacanta. In plus, programele de animatie ii tin pe copii ocupati de dimineata pana seara. Unele hoteluri au optiuni doar cu mic dejun, demi pensiune sau chiar self catering si accepta animale de companie.

Hotel HVD Reina del Mar are 5 stele si a fost deschis in 2019. Este situat pe plaja din Obzor Bulgaria, intr-o zona linistita si are un concept modern, cu un design aparte, alaturi de servicii si facilitati ultra all inclusive. Hotelul are 637 de camere si 7 tipuri de piscine, inclusiv piscina interioara si este unul din cele mai rezervate hoteluri din Obzor. Vezi aici oferta Reina del Mar Obzor 

Hotel Sunrise All Suites Resort este un complex de apartamente situat la trei kilometri nord de orasul Obzor si la doar 250 de metri de mare. Proprietatea a fost construita in anul 2008 si a fost complet renovata in anul 2016.

Unde mananci in Obzor. Nu rata preparatele traditionale din oras

Cele mai multe dintre hotelurile din Obzor Bulgaria ofera pachete all Inclusive, iar acest lucru inseamna ca toate cele trei mese principale sunt asigurate. In oferta gasesti atat preparate din bucataria europeana, cat si mancaruri traditionale, gatite de chefi cu experienta.

Daca iti doresti totusi sa mananci in oras, trebuie sa stii ca centrul orasului Obzor s-a transformat intr-o zona pietonala cu terase si restaurante. Aici gasesti de la meniuri turistice, pana la bucate traditionale. Scoti din buzunar cam pana la 40 de leva la restaurantele din oras.

Nu rata celebrele salata shopska, shkemebe chorba, tarator, banitsa, lukanka si musaca. Apoi bucura-te de savuroasele deserturi bulgaresti: iaurt bulgaresc cu miere si nuci, pärlenki, pitki sau mekitsa. Ti-am pregatit aici un articol cu toate specialitatile din Bulgaria.

Daca vrei ceva rapid, gasesti shaorma la preturi decente. Apa plata costa 1,5 leva iar berea 2,5 leva, daca le cumperi de la magazin. 

In Obzor, preturile sunt si de pana la doua ori mai mici ca in statiunile mari si aglomerate de pe litoralul Bulgariei

plaja orasului obzor

Ce poti sa faci in Obzor Bulgaria. Plimbari, distractie, sporturi nautice si hiking

Plimba-te prin statiune. Ia orasul la pas. Iti recomandam cel mai simplu traseu. Porneste din dreptul hotelului RIU Helios Paradise si mergi spre parcul care se afla la intrare in centrul orasului. Aici gasesti si cateva locuri de joaca pentru copii, trasuri cu cai si o multime de baruri si restaurante. Continua spre zona de centru Obzor. Admira piata din centru si turnul inalt construit acolo, apoi coboara usor spre plaja, pana ajungi pe faleza. Plimba-te si bucura-te de briza marii. Pe masura ce te indrepti spre sudul statiunii, vei observa din nou ca aglomeratia incepe sa dispara. Te poti opri sa bei un suc sau o cafea la unul dintre barurile care se afla pe plaja.  

Magazine Obzor. Ai multe magazine si tarabe cu suveniruri in zona de centru Obzor Bulgaria, cu preturi care pornesc de la 2 leva pentru un magnet. Vanzatorii bulgari sunt prietenosi si nu te lasa sa pleci pana cand nu cumperi o amintire pentru acasa. 

Distractie. Daca mergi vrei sa iesi din hotel cu cei mici si sa faci o pauza de la relaxare, mare si plaja, gasesti un carusel colorat la intrarea in oras, in partea de nord. 

Sporturi nautice. Daca iti plac sporturile nautice si cele extreme, trebuie sa stii ca si in Obzor ai variante pe care le poti pune in practica:  plimbari cu catamaranul, plimbari cu banana, jet ski si parasailing. 

Hiking. Daca esti fan plimbari si catarari, iti recomandam sa mergi pe drumul Kaleto, chiar in afara orasului. Leaga ramasitele fostei cetati de orasul Obzor si are o lungime de 2200 de metri. Poti ajunge la traseu mergand pe jos timp de 20 de minute, sau cu masina, in doar 5 minute. De-a lungul traseului vei descoperi si o cascada cu o cadere de 10 metri si un izvor mineral, pazit de o statuie ce reprezinta un urs. 

Viziteaza biserica Sfantul Ioan Botezatorul. O gasesti chiar in centrul Obzor. De aici, poti merge spre parc, unde gasesti ramasitele templului lui Jupiter.

Viata de noapte. Liniste si agitatie putina. In ultima perioada, in Obzor s-au deschis cateva baruri si restaurante, care au si program de muzica live, in principal traditional bulgareasca. Cele mai multe sunt situate in centrul orasului.

Poti incerca si cocktail barurile deschise recent. The Bed Rock – un cocktail bar care te va surprinde cu dinozaurii uriasi din piatra. Anna Domini – club si cocktail bar, cu o gama variata de bauturi.

Singurul aqua park din statiune este cel al hotelului Sol Luna Bay.

Excursii in apropiere de Obzor. Locurile frumoase prin care sa te plimbi

Indreapta-te apoi in micul sat Byala, care se afla in nordul statiunii, celebru pentru productia vinului Dimyat. 

Pentru calatoriile din sudul orasului Obzor, iti recomandam sa mergi cu masina. Prima oprire: Capul Sf. Nikola, punctul in care Muntii Balcani ating marea. Apoi, continua-ti drumul pana la Capul Emine. Aici vei descoperi unul dintre cele sase faruri de pe coasta Bulgariei si peisaje care iti taie respiratia. Turnul are o inaltime de 9,4 metri.  

Doi kilometri mai departe, gasesti satul Emona, o asezare autentica ce l-a inspirat pe Homer sa scrie un poem despre un rege trac care s-a nascut aici. 

La doar 6 kilometri de Emona gasesti si plaja Irakli, salbatica si linistita, rezervatie naturala ce gazduieste mai multe specii protejate de plante si pasari.

Pentru ca Obzor Bulgaria se afla la mijlocul distantei dintre sudul si nordului litoralului bulgaresc, poti ajunge usor in oricare dintre directii. Varna se afla la doar 40 de kilometri in nord, in timp ce Sunny Beach si Nessebar sunt la aproximativ 45 de kilometri in sud. 

IN LOC DE CONCLUZIE

Obzor Bulgaria te va cuceri inca de la prima vedere, fie ca mergi cu familia sau cu prietenii. Ai la dispozitie o multime de variante de cazare, intr-o statiune linistita, cu farmec local. Vezi ofertele in Obzor Bulgaria si rezerva la hotelurile recomandate de Travel Planner. Bucura-te apoi de plaja lata, curata, de apa linistita si calda, de plimbari pe faleza si de toate activitatile pe care ti le-a pregatit statiunea.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?