Statiunea Obzor – viitoare vedeta a litoralului bulgaresc

Postat de

Situata la 65 km sud de Varna si 40 km nord de Nessebar, statiunea Obzor prezinta destul de multe avantaje pentru o statiune de asemena dimensiuni reduse. Oraselul Obzor este situat intre Varna si Burgas, la 6 km sud de orasul Byala si are putin peste 2000 de locuitori.

Este una din cele mai vechi statiuni de pe litoralul bulgaresc. Denumirea tracica a statiunii Obzor a fost Naulochos, un mic port de pe coasta Traciei. Mai tarziu romanii l-au numit “Templum Iovis” – “Templul lui Jupiter” iar grecii i-au dat numele de Heliopolis – Orasul Soarelui. Parcul din centrul orasului dezvaluie indicii ale dominatiei grece si romane: coloane si statui antice, ruine ale unei cetati si ale unei fortarete, ramasite ale fostului Templu Roman al lui Jupiter.

La 14 km de Obzor se afla capul Emine, unde exista un far si cateva ruine din fortareata Emona, locul de nastere a regelui trac, Rez, participant al razboiului troian, potrivit “Iliadei” lui Homer.

Obzor este o statiune ce ofera o plaja de 7 km lungime, hoteluri si multe pensiuni private, restaurante unde puteti savura adevarate delicii culinare.

De cativa ani, statiunea se afla Intr-o continua extindere, construindu-se permanent cate ceva. Merita mentionat aici, Aqua Park-ul de la Hotel Sol Luna Bay, o realizare moderna ce urmeaza a fi inaugurata si despre care proprietarii promit ca va fi preferata copiilor dar si a adultilor!
Unul dintre motivele pentru care se investeste continuu in aceasta statiune, este dupa parerea Travel Planner, acela, ca la Obzor se gasesc cele mai bune plaje din Bulgaria, linistite, aerisite, chiar si in varf de sezon.

Desi posibilitatile de cazare nu sunt numeroase, cele cateva hoteluri ofera un raport calitate pret convenabil. In principiu, sunt destinate si recomandate familiilor cu copii care doresc o vacanta all inclusive in Obzor. Tocmai din aceste motive rezervarile pentru destinatia Obzor au crescut semnificativ de la un an la altul.

Iata cateva hoteluri si oferte de cazare aflate inca in perioada de Early Booking si pe care le propunem ca recomandare a Travel Planner pentru un sejur in Obzor:

Hotel Sol Luna Bay, Obzor Bulgaria – 4 stele. O vacanta intr-un hotel de lant international ca SOL MELIA este mereu reusita. Situat chiar pe plaja, Sol Luna Bay promite o un sejur linistit si confortabil intr-un hotel pentru care 2010 este primul an de functionare; hotelul a fost construit special pentru conceptul all inclusive.

Hotel Riu Helios Bay, Obzor Bulgaria – 4 stele. Amplasat chiar pe plaja, intr-o zona linistita a Obzorului, Hotelul RIU Bay din Obzor este unul din cele mai bune hoteluri din Bulgaria; recomandat persoanelor de orice varsta care doresc o vacanta relaxanta in Bulgaria.

Hotel Apartamente Obzor Beach Resort, Obzor Bulgaria – 4 stele). 
Amplasat chiar pe plaja complexul de apartamente este alcatuit din 7 corpuri si ofera servicii complete pentru vacanta sau pentru organizarea de team building-uri; situat chiar pe plaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>