Restaurante Nessebar. Unde se mananca bine in Nessebar si ce preparate poti alege

Orasul vechi Nessebar, considerat o bijuterie a litoralului bulgaresc gratie incarcaturii sale istorice, ascunde, pe langa multitudinea de obiective turistice, si unele dintre cele mai bune restaurante din zona de coasta. 

Prin urmare, chiar daca vei fi cazat cel mai probabil in regim all inclusive si mai ales daca ai optat un hotel dintr-o statiune apropiata de Nessebar sau chiar din acest oras, merita ca macar pentru o seara sa incerci bucataria locala la unul dintre restaurantele de aici. 

Atmosfera romantica, paleta extrem de larga de restaurante Nessebar, plus preparatele pe care le gasesti in meniuri te vor face sa te invarti putin dezorientat prin acest oras-statiune inainte sa decizi unde si ce anume vrei sa mananci. 

Tocmai de aceea, ne-am gandit ca o lista a restaurantelor bine cotate din Nessebar ti-ar prinde bine, iar daca mai ai de facut research la capitolul cazare, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Nessebar Bulgaria, cu multe variante bune din care sa alegi fix ce ti se potriveste mai bine!

Cateva propuneri de restaurante Nessebar, cu review-uri pozitive:

Old Sailor – restaurant cu specific pescaresc, unde poti savura nenumarate preparate cu fructe de mare sau specialitati din peste, iar serviciile sunt descrise ca fiind de calitate. Vei gasi in meniu creveti, sea bass-ul este foarte laudat dar si preparatele din miel, puiui cu ananas si curry, alaturi de o selectie interesanta de vinuri locale. 

In 2021, unii dintre turistii care au luat masa aici spuneau ca preturile s-au pastrat rezonabile, iar portiile au dimensiuni medii.

Restaurantul este situat in orasul vechi, in vecinatatea bisericii Sfanta Sofia si a fantanii de piatra. 

Daca totusi nu ajungi pana in Nessebar si vrei un restaurant mai aproape de granita cu Romania, te-ar putea interesa si: Ferma de midii Dalboka, Bulgaria. Ce sa stii daca ajungi aici

Stariat Kavak The Old Tree – tot cu specific pescaresc, unde poti manca inele de calamar, caracatita, creveti, midii –  cu portii mari si potrivit si persoanelor vegetariene. Cei care i-au calcat pragul spun ca atmosfera de aici este tipica tavernelor grecesti, insa poti sa mananci fara probleme si preparate traditionale bulgaresti.

Restaurantul se afla tot in vecinatatea bisericii Sfanta Sofia, foarte aproape de Old Sailor (sunt cativa metri intre cele doua) 

Emona – Un alt raspuns la intrebarea “unde mancam in Nessebar” mai poate fi si acest restaurant, aflat in orasul vechi, ceva mai aproape de malul marii. Emona are un meniu variat – mancaruri specifice europene, preparate la gratar si fructe de mare. 

Il vei gasi pe strada Mesembrija, in apropierea magazinului de antichitati “DS Gallery”. 

Familia Fish & Grill – In zona parcarii principale a orasului vechi si relativ aproape de hotel Stankoff, il vei gasi usor daca introduci pe Harti fie denumirea restaurantului, fie “Old town parking Nessebar” – loc in care, de altfel, iti poti lasa si masina. Din parcare si pana la acest restaurant n-ar trebui sa faci mai mult de 2-3 minute pe jos. 

Preturile in 2021 erau descrise ca fiind decente, serviciile bune si mancarea foarte gustoasa. 

Fructele de mare de aici au fost foarte laudate, alaturi de salata Shopska si painea de casa. 

HINT: La interior exista si un loc de joaca pentru copii. 

Restaurant Kristal – Localizat relativ aproape de intrarea in orasul vechi Nessebar, este un alt loc in care poti manca preparate traditionale foarte bune, dar si peste si fructe de mare gatite bine. 

Portiile sunt descrise ca fiind mari, locatia este una linstita, iar vederea catre port este descrisa ca fiind minunata. 

Unii dintre turisti recomanda midiile, servite bineinteles alaturi de un pahar de vin alb. 

Restaurant Akropol – un alt local cu review-uri bune din orasul vechi Nessebar, localizat pe strada Mitropolitska, relativ central. 

Preparatele la gratar sunt destul de laudate aici, insa nu lipsesc din meniu nici fructele de mare si preparatele din peste. 

Vizitatorii spun ca restaurantul este decorat dragut si ca atmosfera este foarte primitoare. Desi meniul nu pare a fi extrem de bogat in variante de preparate, mancarea este buna si totul pare a fi pregatit in casa (limonada nu are sirop, deserturile sunt facute in casa, salatele – descrise ca fiind delicioase) 

Foyer – localizat in zona plajei de sud, pe str. Perla, plating-ul este deosebit, preturile sunt acceptabile. 

Restaurantul poate fi o varianta buna si pentru un brunch, mai ales ca este destul de aproape de plaja. Gasesti aici si mancare cu specific italian – paste, bruschete), dar si fructe de mare si alte preparate. 

Bistro Aquamarin – aflat tot in orasul vechi, cu un delicios vin de casa laudat de turistii care s-au oprit aici. Il gasesti pe strada Kraybrezhna nr.3 , relativ aproape de zona parcarii principale din orasul vechi. 

Portiile sunt foarte mari, iar printre preparatele testate de turistii care au lasat review-uri bune in ultima vreme se numara puiul la gratar (frigarui) cu cartofi prajiiti rondele, salata de fructe de mare, coastele de porc, kebabcheta. 

HINT: Daca esti amator de peste proaspat din Marea Neagra, te-ar putea interesa si articolul: Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc

In loc de concluzie 

Daca te hotarasti sa iei masa intr-o seara in orasul vechi Nessebar, cu siguranta vei avea de unde alege in materie de restaurante, caci pe langa cele prezentate mai sus, exista multe alte locuri cu mancare buna care asteapta sa fie descoperite. In cazul in care vii aici in plin sezon (lunile iulie, august), iti recomandam sa suni si sa-ti faci rezervare, mai ales daca vrei sa iei masa intr-un restaurant anume, caci centrul vechi din Nessebar se aglomereaza pe timp de seara. 

Speram ca experienta ta culinara in Nessebar sa fie cat se poate de placuta, iar in cazul in care ai si alte sugestii de restaurante care merita adaugate in aceasta lista, asteptam cu interes si propunerile tale!

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte cazare Nessebar, completate si de multe alte propuneri pentru vacantele pe litoralul bulgaresc!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?