Papalimani Beach, plaja micuta din nordul insulei Thassos, localizata foarte aproape de Limenas

Papalimani Beach este o plaja restransa localizata in imediata vecinatate a capitalei insulei Thassos, Limenas, si potrivita celor care vor sa se bucure de liniste si de relaxare la malul marii. 

Desi in anii precedenti, plaja Papalimani era bine organizata (cu sezlonguri, umbrele si un beach bar), turistii care au fost recent aici au semnalat faptul ca aceste servicii nu mai sunt disponibile, locul capatand un aspect usor…abandonat. 

Gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii despre Papalimani Beach, iar la noi pe site o multime de oferte vacanta Thassos, cu optiuni de cazare inclusiv in apropierea acestei plaje.

HINT: Daca urmeaza sa pleci in Thassos si vrei sa te pui la curent din timp cu majoritatea plajelor frumoase din aceasta insula, iti recomandam si articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Papalimani Beach si cum se ajunge la aceasta plaja  

Plaja Papalimani se afla in nordul insulei Thassos, la doar 4,6 kilometri distanta de Limenas. Practic, din centrul orasului si pana aici faci cu masina in jur de 8-10 minute intr-o zi fara aglomeratie. 

Papalimani se afla in stanga cum te uiti la mare, dupa ce treci de Papias Beach, iar in spatele plajei exista locuri de parcare disponibile. 

Daca se intampla sa fii cazat in partea opusa a insulei si intentionezi sa vizitezi pentru o zi plajele din nord, trebuie sa stii ca pana aici vei face aproximativ 45 min – 1 h pe drum. 

Din Limenaria si pana la Papalimani Beach sunt 34,5 kilometri, iar din Potos si pana aici sunt 38 kilometri.

Statiunea Skala Marion se afla la o distanta de 29 de kilometri fata de Papalimani Beach. 

Oricum, indiferent de zona in care este cazat pe insula, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora pe drum pana la aceasta plaja. 

E important de stiut si ca drumul care inconjoara insula Thassos este un obiectiv in sine, iar daca vrei sa te pui la curent si cu principalele atractii, iti recomandam sa citesti si articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Cum arata Papalimani Beach si ce sa ai la tine cand vii aici

Asa cum spuneam inca de la inceput, in anii trecuti, Papalimani era o plaja organizata, chiar laudata pentru serviciile de aici – sezlonguri la preturi rezonabile, un beach bar cu bauturi bune si mancare la preturi ok – insa cei care au fost aici in 2021 spun ca toate acestea au fost desfiintate si ca Papalimani arata mai degraba ca o plaja parasita. 

Desigur, privelistea inca este superba, insa daca vei citi recenziile de pe Google vei observa ca nu mai poti inchiria aici sezlonguri si nici nu prea ai unde sa mananci in zona. 

Exista un ponton care strapunge marea la Papalimani Beach, o plaja cu nisip si o intrare lina in apa, dar si cateva pietre la intrarea in mare. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Plaja este destul de ingusta, insa beneficiaza de ceva umbra naturala, pentru ca zona din spate este impadurita. 

Daca decizi sa faci totusi o vizita la Papalimani, poate ar fi bine sa te asiguri ca iei cu tine prosopul, umbrela, crema cu factor de protectie, dar si apa sau alte racoritoare. 

Apa de aici are de regula o culoare turcoaz, ceea ce ofera un plus peisajului frumos, insa exista si turisti care in 2021 au semnalat prezenta mai multor gunoaie pe aceasta plaja. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Papalimani Beach Thassos 

Daca ai ajuns la Papalimani Beach si ai constatat ca nu e pentru tine sau pur si simplu vrei sa o incluzi intr-un tur al  mai multor plaje din nordul insulei, ti-ai putea indrepta atentia si catre unul dintre urmatoarele locuri: 

La Scala Beach – localizata foarte aproape de Papalimani, la un drum cu masina de doar 800 de metri distanta (2 minute) si extrem de bine organizata. 

La Scala este genul de plaja mai pretentioasa, decorata modern, intr-un stil exotic, cu preturi usor piperate dar si conditii bune. Tot aici se organizeaza in plin sezon si unele petreceri. 

Glifadas Beach, imediat dupa La Scala Beach, in partea dreapta cum te uiti la mare, asadar tot foarte aproape de Papalimani, este o alta varianta de plaja, potrivita celor care cauta un loc mai izolat. Este o plaja micuta, ingusta, cateodata amenajata cu sezlonguri si umbrele pe zona de iarba din spatele plajei. La mal vei gasi o modesta fasie de nisip fin si o intrare lina in apa. 

Papias Beach se afla la 2,9 kilometri de Papalimani, in directia Limenas, este linistita si organizata cu sezlonguri si umbrele. Exista un bar pe plaja de unde-ti poti procura racoritoare si mai multe unitati de cazare in spate. 

Limenas Beach este localizata la 5 kilometri de Papalimani, in partea dreapta a portului, amenajata cu sezlonguri si umbrele dispuse pe 4-5 randuri pana la intrarea in mare (plaja nu este foarte lata), cu o intrare lina in apa si multe terase/taverne in imediata apropiere. Tot aici ai posibilitatea sa practici si diferite sporturi acvatice. 

Glyfoneri Beach este tot la aproximativ 5 kilometri distanta de Papalimani, insa in directia opusa. Vei gasi aici o plaja micuta, insa cu o priveliste foarte frumoasa si cu apa turcoaz. Se aglomereaza in lunile iulie si august, si desi exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, acestea se ocupa destul de repede in aceasta perioada. 

In loc de concluzie

Papalimani Beach este una dintre plajele linistite ale insulei Thassos si chiar daca nu se mai numara printre cele bine organizate si amenajate, ramane o varianta de loc in care sa te bucuri de mare si de soare, in apropiere de Limenas. 

Asteptam cu interes si opinia ta in cazul in care ajungi sa vizitezi Papalimani Beach, mai ales daca lucrurile s-au mai schimbat pe parcurs aici si ti se pare ca plaja arata diferit. 

Nu in ultimul rand, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei si cu un proces de rezervare extrem de simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?