Limenas Beach si tot ce trebuie sa stii despre plaja din capitala insulei Thassos

Limenas Beach sau Limenaki Beach (in unele cazuri, Limanaki Beach) este plaja orasului Limenas, o plaja de dimensiuni relativ micute, insa bine organizata. 

Daca urmeaza sa te cazezi chiar in Limenas in timpul vacantei tale in Thassos, cu siguranta te vor interesa detalii despre acest loc de la malul marii, iar daca ai in plan sa vizitezi obiectivele celui mai mare oras de pe insula, poti face o oprire pentru o baie in mare chiar aici. 

Gasesti toate detaliile de care ai nevoie despre Limenas Beach in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de variante din care sa poti selecta usor hotelul potrivit.

Si pentru ca plajele reprezinta atractiile principale ale insulei Thassos, la noi pe blog gasesti si un articol dedicat exclusiv celor mai frumoase astfel de locuri: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Limenas Beach si cum ajungi aici usor

Limenas Beach se afla in orasul cu acelasi nume (care are rol si de capitala a insulei Thassos), in partea de nord a insulei si localizata in dreapta portului, cum te uiti la mare. 

Vei gasi aceasta plaja pe Harti sub denumirea de Limenas Beach (Limenaki), insa pe internet vei intalni si numele de Limanaki Beach ca fiind atribuit acestei plaje. Toate 3 sunt folosite, insa e posibil ca pentru Limanaki Beach sa gasesti poze din diferite locuri, caci plaje cu aceasta denumire se mai gasesc si in insula Creta, dar si in Cipru. Asadar, daca esti interesat sa vezi mai multe imagini de aici, ai grija sa alaturi si cuvantul “Thassos” in textul cautarii tale. 

Exista spatii de parcare amenajate in zona, insa tine cont ca in plin sezon (iulie-august) aceasta plaja devine destul de aglomerata, asadar e posibil sa fii nevoit sa te invarti putin pana gasesti un loc in care sa-ti lasi masina. 

Daca se intampla sa fii cazat in partea opusa a insulei, insa sa vrei pentru o zi sa vizitezi Limenas si sa faci plaja aici, ia in calcul urmatoarele distante: 

  • Din Potos pana la Limenas Beach  – 43,1 km 
  • Din Limenaria pana la Limenas Beach – 39,7 km
  • Din Aliki pana la Limenas Beach – 31,8 km

Daca nu vrei sa circuli cu masina, ia in considerare ca in Thassos exista si autobuze publice, care vin catre Limenas din majoritatea statiunilor cunoscute. Poti verifica programul actualizat si preturile pe acest site

Cum arata Limenas Beach si ce servicii ai la indemana la aceasta plaja

Limenas Beach este o plaja de dimensiuni medii, nu foarte lata (vei observa ca in zonele amenajate, sezlongurile si umbrelele se intind pe maximum 4-5 randuri pana la intrarea in mare). Spre extremitati, plaja se ingusteaza si are si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul si propria umbrela. Are si o mica portiune indiguita intr-una dintre extremitati. 

Plaja din Limenas este de nisip si are o intrare lina in apa, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. Sezlongurile si umbrelele se pot inchiria in schimbul consumatiei de la barurile din zona, iar locul permite si practicarea anumitor sporturi acvatice. 

In spatele plajei vei observa ca exista destul de multe terase/taverne, mai ales in zona portului, asa ca daca intentionezi sa iei masa de pranz aici, cu siguranta vei avea de unde alege.  

HINT: Daca urmeaza sa ajungi pentru prima data in Limenas, te-ar putea ajuta si informatiile din acest articol: Vacanta in Limenas, capitala insulei Thassos. Ce trebuie sa stii despre acest oras si care sunt principalele obiective turistice de aici

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cea mai buna perioada pentru a vizita Limenas Beach 

Spre deosebire de alte plaje mai retrase ale insulei, Limenas Beach este destul de populara, ceea ce o face sa fie si aglomerata in plin sezon. Daca te afli in Thassos in vacanta in lunile iulie-august si vrei sa faci plaja aici, asteapta-te ca zona sa se aglomereze dupa primele ore ale diminetii, caci, in definitiv, Limenas este cel mai mare oras de pe insula si sunt multi cei care aleg fie sa se cazeze aici, fie sa-l viziteze si sa faca o oprire la plaja.

Pe de alta parte, daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada si alegi sa vii in Thassos in mai, iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, sansele sa prinzi Limenas Beach mai libera cresc simtitor. Atmosfera va fi mai degajata, la fel si locurile de parcare si sezlongurile de pe plaja 🙂

Apropo, in septembrie, apa marii in Thassos are o temperatura medie de 23 de grade, ceea ce o face sa fie inca foarte buna pentru balaceala. 

Daca nu ai luat o decizie cu privire la perioada in care vei pleca in Thassos si vrei sa te ghidezi si in functie de prognoza meteo, ti-ar putea fi de folos acest articol: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Alte plaje apropiate de Limenas Beach 

Sigur, Limenas Beach nu este singura varianta de plaja din aceasta zona, asa ca oricand simti ca vrei sa incerci si altceva, te poti orienta catre unul dintre urmatoarele locuri:

Karnagio Beach Bar – un beach bar celebru din Limenas, care are si un segment de plaja organizat cu sezlonguri si umbrele. Il gasesti in dreapta plajei centrale din Limenas, la doar 300 de metri distanta. La intrarea in apa exista pietre aici. 

Papias Beach se afla la 2,4 kilometri de Limenas Beach (asadar la un drum de aproximativ 7 minute cu masina) si este considerata a doua plaja a orasului Limenas, din stanga portului nou. Plaja este ingusta, insa vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si locuri bune de luat masa in apropiere. Si aceasta plaja poate deveni aglomerata in plin sezon. 

Makryammmos Beach se afla la 2,8 kilometri de Limenas Beach, in directia opusa fata de Papias si apartine de resortul localizat in acest golf. Exista o taxa de intrare pentru cei care nu sunt cazati la hotelul de aici, insa vor sa faca plaja la Makryammmos. Zona este bine intretinuta, curata, organizata, iar in apropierea plajei exista si o mica gradina zoologica si un loc de joaca pentru cei mici. 

La Scala Beach se afla la 4,6 kilometri distanta de Limenas si este acel gen de plaja mai bine organizata, cu un aspect mai pretentios, design si mobilier modern, dar si zile cu petreceri. 

Papalimani Beach este o plaja apropiata de La Scala, insa beach bar-ul de aici ar fi fost inchis, iar locul a capatat in ultimul timp un aspect relativ salbatic, abandonat.

Glyfoneri Beach este localizata la 9,6 kilometri de Limenas Beach, este o plaja de dimensiuni reduse, insa cu un peisaj frumos. Exista si aici sezlonguri de inchiriat, insa putine la numar, pentru ca spatiul limitat nu permite o desfasurare mai mare a serviciilor de acest gen. 

Mai sunt si alte variante de plaje in apropiere: Nisteri Beach, Tarsanas Beach, Glikadi Beach, Glyfada Beach se numara printre plajele pe care le mai ai la indemana in aceasta zona.

In loc de concluzie

Limenas Beach poate fi o varianta buna de plaja daca te afli cazat in Limenas sau daca ai in plan sa vizitezi rapid capitala insulei Thassos si ulterior sa te relaxezi la malul marii, insa ia in considerare ca devine aglomerata in varf de sezon si ca e posibil sa imparti locul cu mai multi oameni decat te asteptai. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, pe care sa le poti explora in voie mai ales daca nu ai luat inca o decizie cu privire la statiunea in care te vei caza si la perioada in care vei pleca in concediu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?