Plaja Kavarna si alte plaje din apropierea acestei statiuni micute de pe litoralul bulgaresc

Kavarna, una dintre statiunile restranse si linistite ale litoralului bulgaresc, aflata la o distanta rezonabila fata de granita cu Romania (47 km de Vama Veche), isi asteapta an de an vizitatorii dornici de relaxare. 

Spre deosebire de alte statiuni de pe litoralul Bulgariei mai cunoscute, Kavarna se potriveste in mod deosebit celor care prefera sa-si faca vacantele in locuri fara aglomeratie si freamat, prin urmare, asteapta-te sa gasesti aici ceva mai multa liniste la plaja, dar si aproape zero optiuni in ceea ce priveste viata de noapte. 

Plaja Kavarna nu este printre cele mai late de pe litoralul bulgaresc, tocmai pentru ca tarmul de aici este destul de stancos si fragmentat, asadar nu vei gasi kilometri intregi de plaja cu nisip fin. Totusi, daca te numeri printre cei care vor sa se limiteze la plaje mai putin animate si strict la plajele din statiune, exista si aici cel putin 3 variante de locuri in care te poti bucura de soare, mare si nisip.

Gasesti detalii despre Kavarna Beach in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte sejur Kavarna, completate si de alte oferte vacanta litoral Bulgaria, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute!

Plaja Kavarna. Care sunt cele 3 plaje principale din statiune

Chiar daca plaja Kavarna nu are calitatile altor plaje din statiunile mai mari, precum Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach, e bine de stiut ca exista optiuni destul de satisfacatoare si aici.

Plaja principala din Kavarna, prima dintre acestea si cea mai cunoscuta, este localizata in partea stanga cum te uiti la mare. O vei gasi pe harti si sub denumirea de City Beach Kavarna. 

Kavarna Beach este o plaja construita artificial si marginita de zone cu pontoane, pontoane pe care le vei intalni pe mai multe portiuni ale falezei de aici. Pe lungimea plajei principale din Kavarna, vei intalni segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, pe care le poti inchiria la preturi rezonabile, dar si zone de plaja libera, in special la extremitati. 

Asadar, daca vrei sa vii la plaja cu propria umbrela si sa-ti asezi prosopul intr-un loc mai retras, vei putea face acest lucru fara probleme la plaja Kavarna. 

Plaja Kavarna este de nisip, iar intrarea in apa are o panta lina spre medie. Atmosfera plajei din Kavarna este descrisa ca fiind una linistita, chiar si in plin sezon, exceptand perioadele in care are loc Festivalul Rock (in general intr-un weekend din mijlocul lunii iulie), zile in care plaja statiunii se aglomereaza vizibil. 

Plaja din zona restaurantului Balgarka este o alta optiune amenajata pe care o ai in statiune. Spre deosebire de prima dintre variante, aici intrarea in apa se face de pe ponton, asadar ia in calcul ca vei avea niste scari de coborat. Acest segment de plaja este mai restrans si mai putin potrivit pentru familiile cu copii. 

Plaja din partea dreapta cum te uiti la mare poate fi considerata o a treia optiune de plaja din statiune. Desi se desfasoara pe o fasie de nisip mai ingusta, este descrisa de catre unii turisti care au vizitat Kavarna ca fiind mai potrivita pentru familiile cu copii, gratie intrarii mai line in apa. Vei gasi si aici nisip fin. 

Plaje in apropiere de Kavarna la care poti ajunge relativ usor

Daca nu vrei sa te limitezi la plaja din statiune si ti-ai propus sa explorezi locuri interesante la malul marii aflate in apropiere de Kavarna, gasesti mai jos cateva propuneri. 

Plaja Zelenka se afla la o distanta de 11 kilometri de Kavarna, intre satul Balgarevo si Capul Kaliakra. Plaja se intinde pe o fasie destul de lunga, insa cu toate acestea nu reprezinta un loc foarte cunoscut si vizitat, chiar si in plin sezon. 

Drumul care coboara catre plaja nu este insa asfaltat, iar plaja nu este una organizata, asadar iti recomandam sa vii cu toate cele necesare la tine. Nu uita nici incaltarile potrivite, pentru ca pe mai multe portiuni din plaja exista pietre si bolovani. 

Plaja Bolata, localizata in golful cu acelasi nume, se afla la o distanta de 14 kilometri de centrul statiunii Kavarna, asadar ai de mers cu masina pana aici in jur de 20 de minute. Timpul poate parea destul de lung, asta pentru ca drumul care coboara pana la plaja Bolata nu se afla in cele mai bune conditii, dupa cum au raportat unii dintre turistii care au vizitat aceasta plaja recent. 

Iti recomandam sa conduci incet, mai ales daca ai o masina cu garda joasa. 

Plaja Bolata are o forma aproape perfecta de semicerc si este inconjurata de peisaje foarte frumoase, insa daca alegi sa vii aici in mijlocul sezonului cald, nu te astepta sa gasesti plaja prea goala, caci lucrurile nu vor sta asa. 

In lunile iulie si august, locul se aglomereaza destul de tare. Vei gasi doua zone de parcare aici, cea din partea stanga cum te uiti la mare fiind ceva mai incapatoare. 

Te intereseaza mai multe informatii despre aceasta plaja? Iti recomandam articolul: Golful si plaja Bolata. Ce sa ai in vedere daca vizitezi acest loc din Bulgaria

bolata

Plajele Bendida si Argata sunt, de asemenea, destul de apropiate de statiunea Kavarna, respectiv la aproximativ 11 kilometri distanta. Exista sanse destul de mari sa le observi pe harti in apropiere, caci figureaza pe Google Maps. Desi plajele sunt amenajate si arata foarte bine, acestea apartin de Thracian Cliffs Resort, iar portiunile organizate sunt deschise turistilor cazati la acest hotel. 

Plaja Albena se afla la aproximativ 30 de kilometri distanta de Kavarna, se intinde pe circa 6 kilometri si are nisip fin. Totodata, vei gasi aici si o intrare lina in apa, dar si o organizare foarte buna, plaja fiind premiata Blue Flag si potrivita in mod special familiilor cu copii. 

Poti afla mai multe despre aceasta plaja din articolul: Despre plaja Albena din Bulgaria. Facilitati, servicii si motivul pentru care este preferata familiilor cu copii

In concluzie, daca ai ales sa-ti faci vacanta in Kavarna sau pur si simplu vrei sa faci o oprire aici pentru cateva ore de plaja si relaxare la malul marii, ai o serie de optiuni care merita luate in calcul. Totodata, in imprejurimi, exista si alte plaje care te asteapta, asadar, nu-ti mai trebuie decat sa-ti pui planurile de vacanta in ordine si sa astepti ziua de plecare 🙂

Iti reamintim ca pe travelplanner.ro te asteapta cele mai tari oferte sejur litoral Bulgaria, printre care vei gasi fara doar si poate si cateva propuneri pentru micuta Kavarna.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?