Zelenka Beach si ce trebuie sa stii despre aceasta plaja izolata de pe litoralul bulgaresc

Nu sunt putini aceia care manifesta in ultimii ani din ce in ce mai mult interes pentru aceasta plaja mai putin cunoscuta din Bulgaria – Zelenka Beach, care se afla foarte aproape de Capul Kaliakra si la o distanta rezonabila fata de granita cu Romania. 

Zelenka Beach face parte din randul plajelor lipsite de organizare si are un peisaj care-i incanta pe cei care vor sa se bucure strict de sunetul valurilor, de mare si de soare, in toata linistea de care au nevoie. Cu toate acestea, Zelenka Beach nu este o plaja pentru toata lumea, iar accesul nu este neaparat cel mai facil, motiv pentru care ti-am pregatit mai jos o serie de detalii cu privire la acest loc, astfel incat sa stii ce te asteapta atunci cand ajungi. 

Daca stii din start ca esti facut pentru a te bucura strict de plaje cat mai putin atinse de mana omului si vrei sa consulti o lista a acestor locuri mai izolate de pe litoralul vecinilor bulgari, la noi pe blog te asteapta un articol dedicat exclusiv acestui subiect: 22 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

Totodata, daca nu esti adeptul mersului cu cortul la mare si vrei sa te cazezi in conditii mai bune, iti reamintim ca pe site-ul nostru ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte vacante litoral Bulgaria, cu sute de variante de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Zelenka Beach, cum ajungi aici si drumul de acces

Pentru inceput, e bine sa ai in vedere ca Zelenka Beach se afla intr-o zona mai stancoasa, la doar 6 kilometri departare de Capul Kaliakra si la 54 kilometri distanta de Vama Veche. Daca vrei sa vii doar intr-o plimbare pana aici plecand de pe litoralul romanesc, asteapta-te ca din Vama Veche si pana la Zelenka sa faci in jur de o ora cu masina, fara sa luam in calcul timpul de asteptare la frontiera. 

Pe de alta parte, daca vii din directia Balcic catre aceasta plaja, ia in calcul o distanta de circa 32 kilometri intre cele doua. 

Asa cum se vede si in video-ul de mai jos, drumul secundar de acces catre Zelenka Beach este foarte ingust (are o singura banda) si nu se afla neaparat in cele mai bune conditii. Unii dintre turistii care au vizitat Zelenka Beach in sezoanele trecute spun ca e mai bine sa te aventurezi pe acest drum daca ai o masina cu garda inalta, pentru a nu risca eventuale stricaciuni. 

La baza plajei, exista locuri de parcare pe partea stanga pentru cateva masini/rulote, etc, insa in functie de perioada in care alegi sa vii si de cati alti turisti mai rezoneaza cu ideea ta, ia in calcul ca exista si varianta sa nu gasesti spatiul potrivit.

Cum arata Zelenka Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Asa cum o descriu cei care au fost acolo, Zelenka Beach este un loc in care esti doar tu cu marea. Piesajul si linistea de aici sunt foarte apreciate, insa e bine sa ai in vedere ca plaja este ingusta si acoperita, in mare parte, de pietre. 

Exista un petic de nisip care uneori este inghitit de mare si care poate asigura, in unele zile, loc pentru cateva prosoape. 

Pentru ca Zelenka Beach este o plaja fara pic de organizare, nu vei avea posibilitatea sa stai pe sezlong sau sub umbrela, ceea ce inseamna ca trebuie sa aduci cu tine propria umbrela si crema cu factor de protectie ridicat, mai ales daca ai in plan sa petreci mai multe ore aici. 

Zelenka Beach nu este o plaja potrivita pentru familiile cu copii. Asa cum spuneam si mai sus, zona este una stancoasa, la intrarea in apa exista pietre, nu exista toalete, cabine de schimb sau vreun bar de unde sa-ti poti lua ceva de baut. 

Daca alegi sa vii aici, ia cu tine si incaltaminte speciala pentru intrat in apa, eventual cu o talpa mai aderenta in cazul in care vrei sa explorezi extremitatile plajei, dar si bauturi racoritoare si gustari. 

Alte plaje si locuri incantatoare apropiate de Zelenka Beach 

Daca mergi la Zelenka Beach si constati ca nu e pentru tine sau daca vrei sa incerci mai multe plaje frumoase din aceasta zona, relativ aproape mai exista si urmatoarele:

Plaja Bolata, localizata la doar 5,7 kilometri, cu forma de semicerc si o suprafata ceva mai generoasa. Drumul de acces nu este intr-o stare excelenta, insa la baza plajei exista mai mult spatiu pentru parcare comparativ cu locul de la Zelenka Beach. Si de la aceasta plaja lipseste, de regula, organizarea cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Rusalka, pe care o vei gasi la 14 kilometri departare de Zelenka, este tot o plaja micuta, cu aspect salbatic. La intrare in apa exista pietre, asadar nici acest loc nu putem spune ca e potrivit pentru familiile cu copii. 

Kavarna Beach se afla la 14 kilometri distanta de Zelenka si poate fi o varianta de plaja buna daca simti nevoia de mai multa organizare si un mediu mai ok pentru cei mici. City Beach Kavarna este plaja principala a statiunii, insa mai exista inca alte doua variante unde te poti bucura de soare si de nisip. 

Capul Kaliakra este un loc care merita vazut daca alegi sa treci pe la Zelenka Beach, mai ales ca intre cele doua nu vei face mai mult de 15 minute cu masina. Peisajul de aici este cat se poate de spectaculos, caci vorbim de o fasie de pamant care strapunge marea, iar la Kaliakra vei gasi si ruine, dar si un restaurant cu preparate traditionale. 

kaliakra

Ferma de midii Dalboka mai poate fi o varianta de restaurant la care sa te opresti in zona, mai ales daca esti iubitor de peste si de fructe de mare. O vei gasi la 7,1 kilometri de Zelenka Beach, iar in ceea ce priveste parcarea de aici, te sfatuim sa lasi masina in partea de sus a drumului, caci pe masura ce cobori, terenul devine destul de accidentat. 

dalboka

In loc de concluzie,

Zelenka Beach poate fi un loc bun pentru tine daca vrei sa fugi de agitatie, de galagie si de aglomeratie, insa trebuie sa iei in calcul ca aceasta plaja nu este potrivita tuturor categoriilor de turisti si ca vine la pachet si cu o serie de inconveniente precum accesul mai dificil si lipsa spatiului. Nu uita sa arunci o privire pe ofertele vacanta litoral Bulgaria de la noi de pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?