Despre plaja Albena din Bulgaria. Facilitati, servicii si motivul pentru care este preferata familiilor cu copii

Vorbim despre una dintre cele mai apreciate statiuni de pe litoralul bulgaresc, in mod particular de catre familiile cu copii, gratie numeroaselor hoteluri family friendly de aici, a apropierii fata de Romania, a ofertelor avantajoase si, nu in ultimul rand, datorita faptului ca plaja Albena este una dintre cele mai bune din intreaga Bulgarie. 

Esti tentat sa-ti faci vacanta de vara in aceasta statiune de pe litoralul bulgaresc si vrei sa afli mai multe informatii despre plaja Albena? Le vei gasi explicate punctual mai jos, iar pe travelplanner.ro vei gasi si unele dintre cele mai bune oferte pentru concediile in Albena, cu peste 35 de hoteluri din care sa poti alege, dar si oferte pentru toate celelalte statiuni cunoscute de la malul bulgaresc al Marii Negre.

Unde se afla plaja Albena, cum ajungi la plaja si cum sunt pozitionate hotelurile 

Plaja Albena se afla la o distanta de circa 75 de kilometri de Vama Veche, ceea ce o face sa fie si cea mai apropiata statiune bulgareasca potrivita pentru familiile cu copii, in raport cu distanta fata de granita cu Romania. 

Aceasta statiune are hoteluri care coboara in trepte catre plaja Albena, iar in prima linie vei gasi in general hoteluri de 4 si de 5 stele, toate cu regim de cazare all inclusive, in timp ce in liniile 2-3 sunt amplasate hotelurile de 3 si 4 stele, si in acest caz, majoritatea fiind cu regim all inclusive. 

In ceea ce privește hotelurile din zona de plaja Albena, acestea sunt amplasate in doua directii: fie zona centrala si nordica (cateva exemple pot fi Hotel Kaliakra Mare, Hotel Kaliakra Beach, Hotel Malibu, Hotel Flamingo, Hotel Laguna Beach, Hotel Laguna Mare) , fie in zona Rezervatiei Naturale Baltata (Hotel Mura, Hotel Nona, Hotel Gergana, Hotel Slavuna, etc.). 

Majoritatea hotelurilor din statiune au propria sectiune de plaja privata, iar in ceea ce priveste hotelurile din zona mai indepartata, de parc, accesul catre plaja este unul foarte facil, caci exista shuttle bus, trenulet electric, biciclete si chiar scari rulante. 

Iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Aproape totul despre vacantele in Albena Bulgaria

Ce e important de stiut daca te numeri printre cei care vor veni pentru prima data la plaja Albena (poate chiar cazul in care nu esti cazat in statiune, insa vrei sa incerci plaja) e faptul ca parcarea in Albena este impartita pe mai multe zone si gandita in asa fel incat sa protejeze mediul natural de aici. Zona verde de parcare este cea mai apropiata de plaja Albena, insa si cea mai scumpa. 

Daca vii cu masina in Albena si nu vrei sa platesti o taxa prea mare pentru o zi de plaja, poti parca masina in zona galbena sau in zona portocalie, urmand ca de acolo sa iei un mijloc de transport catre plaja. 

In general, daca te numeri printre turistii care se vor caza la unul dintre hotelurile din statiune, vei avea loc de parcare disponibil langa hotel, iar in cazurile in care parcarea hotelului tau se intampla sa fie ocupata la capacitate maxima, personalul hotelier te va directiona catre o alta parcare din imediata vecinatate. 

Poti citi mai multe informatii despre acest subiect in articolul: Parcare in Albena. Ce trebuie sa stii daca vii cu masina in aceasta statiune din Bulgaria

Cum arata plaja Albena. Dimensiuni si principalele caracteristici 

Asa cum spuneam inca de la inceput, plaja Albena se numara printre cele mai bune si mai apreciate plaje de pe intreg litoralul bulgaresc si asta pentru se intinde pe o lungime de mai bine de 6 kilometri, cu o latime de pana la 150 de metri. 

Plaja Albena a primit distinctia Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei gasi aici o plaja curata, o apa a marii curata, toate intr-un mediu inconjurator ingrijit si cu o multime de facilitati si servicii la indemana. 

Aerul din zona plajei Albena este evaluat totodata ca fiind mai curat, gratie continutului ridicat de oxigen, tocmai pentru ca in imediata vecinatate a plajei se afla Rezervatia Naturala Baltata, in care, by the way, poti face plimbari daca vrei sa alternezi zilele de plaja cu drumetiile prin zonele verzi. 

Revenind la plaja Albena, ce o face sa fie potrivita pentru familiile cu copii este si faptul ca are o panta de inclinatie foarte usoara – adica intrarea in mare este una lina. 

Apa marii se adanceste treptat si ajunge la o adancime de circa 1,6 metri la o distanta de aproximativ 100-150 de metri de tarmul plajei Albena. 

Plaja Albena are un nisip fin si isi bucura vizitatorii cu un climat in general bland, mai racoros comparativ cu zona de sud a litoralului bulgaresc si chiar si cu alte statiuni din zona de nord, gratie Rezervatiei Naturale Baltata. 

Pret sezlong Albena 2023

Vei gasi in aceasta statiune 21 de segmente de plaja, publice sau private.

Oaspetii hotelurilor Flamingo Grand, Maritim Paradise Blue si Maritim Amelia au acces gratuit la 1 umbrela si doua sezlonguri pe al treilea rand cu vedere la mare (in functie de disponibilitate).
Oaspetii cazati la bord, altele decat Room Only si Bed & Breakfast la hotelurile Malibu, Sandy Beach, Flamingo, Villa Albena, Kaliakra Beach, Laguna Garden, Arabella Beach, Laguna Mare, Laguna Beach, Kaliakra Mare, Kaliopa, Gergana, Elitsa, Nona, Mura, Slavuna, Boryana, Ralitsa Aquaclub, Vita Park si Calimera Ralitsa Superior au acces gratuit la 1 umbrela si doua sezlonguri de pe al treilea rand cu vedere la mare (in functie de disponibilitate).
Oaspetii hotelurilor Magnolia, Orchidea, Villas Magnolia, Compass, Oazis, Com si Alteya nu au umbrele si sezlonguri incluse in pret
” sunt informatiile publicate pe site-ul oficial al statiunii, albena.bg.

In cazul in care vrei sa stii mai multe detalii despre subiectul pret sezlong Albena, ia in considerare ca:

Daca vrei sezlonguri in zona frontala, le poti inchiria la pretul de 7 leva/unitate, iar pentru cei veniti din exteriorul statiunii, preturile sunt aceleasi.

Daca iubesti zonele libere de plaja si vrei sa mergi intr-un loc in care sa-ti asezi linistit prosopul direct pe nisip, e bine sa stii ca in Albena aceste zone ocupa mai bine de 50% din suprafata totala a plajei. Zonele libere alterneaza cu cele private. 

Facilitati, servicii si alte informatii utile despre plaja Albena

Plaja Albena nu este laudata numai pentru felul in care arata, ci si pentru modul in care este organizata. 

Spre exemplu, vei gasi aici mini seifuri care pot fi inchiriate, chiar pe plaja, numai bune pentru a-ti depozita telefonul, portofelul sau alte lucruri de valoare atunci cand ai chef de o baie in mare sau de o repriza de volei si vrei sa stai lipsit de orice fel de stres. 

Serviciul de salvamari este prezent, de asemenea, la plaja Albena, mai ales ca vorbim de o plaja premiata Blue Flag, certificare care impune si acest aspect. Fiecare dintre zonele plajei Albena este supravegheata zilnic de salvamari, al caror program se termina la ora 18.00. Iti recomandam sa tii cont de culoarea steagului arborat la punctele de salvamari, atunci cand mergi la plaja (rosu- interzisa baia in mare, rosu cu galben – permisa numai cu anumite restrictii, verde – intrarea in mare este permisa pana la zona marcata) 

Wi-Fi-ul gratuit este un alt serviciu de care poti beneficia la plaja Albena. Exista Wi-Fi gratuit in toata statiunea, functional chiar si la plaja. Este oferit insa turistilor cazati in Albena. 

Biblioteca pe plaja, o alta supriza a plajei Albena, pe care o vei gasi in zona centrala si unde te poti bucura de peste 6000 de volume in peste 15 limbi. Asadar, daca ti-ai uitat cartea preferata acasa, stai linistit, ai sanse destul de mari sa o gasesti chiar pe plaja din Albena 🙂 

Poti afla mai multe informatii despre biblioteca de la malul marii aici: Albena are prima bibliotecă pe plajă din Europa

Iar daca esti un impatimit al sporturilor sau, din contra, vrei sa incerci anumite activitati pentru prima data, la capitolul miscare, plaja Albena sta, din nou, foarte bine. Bulgarii se lauda cu posibilitatea de a practica peste 40 de sporturi in Albena, iar in ceea ce priveste plaja, te poti orienta catre ski jet, surf, barci cu pedale, caiac si canoe, scufundari, volei pe nisip (12 terenuri amenajate pe plaja) si multe altele.

Desigur, nu lipsesc nici beach bar-urile si restaurantele de pe plaja Albena, asadar nu-ti mai ramane decat sa te bucuri de relaxare, soare si sunetul placut al valurilor, cu cocktailul preferat in mana. 

Concluzionand, plaja Albena este, fara doar si poate, una dintre cele mai bune si bine organizate de pe intreg litoralul bulgaresc, potrivita in mod deosebit familiilor cu copii, insa primitoare si ofertanta la capitolul activitati pentru toate tipurile de turisti. 

Iti reamintim ca la noi pe site ti-am pregatit unele dintre cele mai tentante oferte pentru vacantele in Albena, cu o multime de optiuni din care sa poti selecta exact ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole despre Albena:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?