Pret benzina Bulgaria si cele mai recomandate benzinarii din care sa alimentezi pe parcursul vacantei

Majoritatea romanilor care-si fac concediile in Bulgaria aleg ca modalitate de transport masina personala, tocmai pentru ca destinatiile de vacanta din aceasta tara sunt apropiate de casa, iar costul deplasarii este unul modic. 

Daca te numeri printre cei care si-au rezervat o vacanta pe litoralul bulgaresc sau in alta zona turistica a Bulgariei, ori vei avea doar de tranzitat aceasta tara pentru a ajunge cu masina intr-o alta destinatie, cu siguranta vei fi interesat de pretul benzinei in Bulgaria, dar si de cele mai sigure locuri din care poti alimenta. 

Gasesti cateva detalii utile in acest sens in cele ce urmeaza, iar in cazul in care nu ai luat inca o hotarare cu privire la destinatia vacantei tale la vecinii bulgari, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte cazare litoral Bulgaria.

Pret benzina si pret motorina Bulgaria. Cat costa carburantii in aceasta tara

In general, pretul carburantilor in Bulgaria este relativ similar cu cel din Romania. Preturile pot varia in functie de furnizor, dar si de provincia din care pui benzina, insa diferentele nu sunt notabile. 

Spre exemplu, exista cazuri in care benzina din provincia Shumen este mai ieftina decat cea din provincia Varna. Poti verifica aici o evaluare la zi din acest punct de vedere, bazata pe pretul combustibilului la toate statiile de carburant de pe teritoriul Bulgariei. 

Regasesti mai jos o lista cu mediile preturilor la carburanti in Bulgaria, dupa cum urmeaza:

Pret benzina Bulgaria UPDATE 1 iunie 2023

  • pret benzina A95 – 2,55 BGN/litru
  • pret bezina A98 – 3,01 BGN/litru
  • pret benzina A98+ – 2,96 BGN/litru

Pret motorina Bulgaria UPDATE 1 iunie 2023

  • pret motorina – 2,47 BGN/litru
  • pret DSL+ – 2,83 BGN/litru

Pret gaz petrolier lichefiat si gaz natural comprimat Bulgaria 

  • pret GPL – 0,95 BGN/litru
  • pret CNG – 2,22 BGN/litru 

Preturile pentru carburantii din Bulgaria sunt exprimate in leva, moneda oficiala a acestei tari, iar in prezent (iunie 2023), 1 leva este egal cu 2,54 RON. 

Vrei sa platesti cash, vrei sa afli mai multe despre locurile in care poti schimba leva la un curs bun sau te intereseaza si alte informatii legate de platile in Bulgaria? Nu uita sa citesti si: Despre bani si preturi in Bulgaria. Informatii folositoare daca te pregatesti sa pleci in vacanta

Totodata, daca vrei sa fii la curent cu pret benzina Bulgaria actualizat zilnic, poti intra si aici sau aici.  Consultand prima dintre liste, vei putea vedea si care este lantul de benzinarii cu cele mai avantajoase preturi in perioada in care mergi tu in vacanta. 

HINT: Iti reamintim ca daca alegi sa calatoresti cu masina pe teritoriul Bulgariei, este necesar sa achiti si vigneta bulgareasca, care costa 13 leva/saptamana si care poate fi achizitionata si online. 

Iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Vigneta Bulgaria, autostrazi si alte detalii despre drumuri. Ce trebuie sa stii daca mergi in vacanta la vecinii bulgari. Cu siguranta iti va fi util daca te pregatesti de un drum in aceasta tara. 

Informatii generale despre benzinariile din Bulgaria 

Vecinii bulgari au in jur de 3000 de puncte de alimentare cu carburant pe intreg teritoriul, dintre care mai bine de 2100 sunt benzinarii cunoscute, adica de lant. 

Sfatul nostru este sa pui benzina numai de la benzinariile de lant, in primul rand pentru ca ai o garantie in plus a calitatii carburantilor, dar si pentru ca acestea sunt mai bine aprovizionate si ofera mai multe servicii. 

O benzinarie de lant va avea, cel mai probabil, si un loc in care-ti poti verifica presiunea la roti, un grup sanitar, un magazin cu produse alimentare, poate chiar si o spalatorie auto – asadar, poti alimenta si poti lua o pauza intr-un loc safe, posibil supravegheat cu camere video, etc. 

Avantajul unei benzinarii de lant este si faptul ca poti face plata cu cardul, serviciu la care e posibil sa nu ai acces intr-o benzinarie no name. 

Cele mai cunoscute benzinarii de lant prezente pe teritoriul Bulgariei sunt OMV, Eko, Lukoil, Shell, Rompetrol, Petrol, urmate si de nume precum Gazprom, Dieselor, AVIA, Insa Oil si altele. 

Daca te intereseaza harta unui anumit lant de benzinarii din Bulgaria si vrei sa o studiezi cu atentie inainte sa pleci la drum, iti recomandam sa accesezi acest site, unde poti selecta filtrul “dupa marca”, nu inainte de a selecta si optiunea “tradu in limba romana”. 

Spre exemplu, aici am selectat pentru tine harta benzinariilor OMV de pe teritoriul Bulgariei, iar aici harta benzinariilor EKO de pe teritoriul Bulgariei. 

Nu in ultimul rand, inainte sa pleci la drum cu masina in tara vecina, te sfatuim sa te pui la curent si cu conditiile de calatorie si alte sfaturi practice pentru o vacanta in Bulgaria. Vei gasi in acest articol o serie de informatii utile despre documentele necesare pentru calatorie, dar si conditii auto, starea drumurilor, felul in care se conduce in Bulgaria si altele. 

Benzinarii in zona de litoral a Bulgariei

Daca ai ales litoralul bulgaresc pentru vacanta ta la mare si ai in plan sa explorezi mai multe atractii de aici folosindu-te de masina personala, mai mult ca sigur vei fi interesat si de benzinariile pe care le ai la dispozitie in imprejurimi. 

Litoralul bulgaresc este o zona turistica dezvoltata, prin urmare nu ar trebui sa-ti faci griji cu privire la faptul ca nu vei gasi benzinarii in marile statiuni sau orase de la malul Marii Negre. 

La noi pe blog gasesti un articol cu informatii referitoare la cea mai scurta ruta Bucuresti – litoral Bulgaria, dar si alte variante de rute in functie de zona in care alegi sa-ti petreci vacanta la mare: Cum să ajungi mai repede în Bulgaria. Rute, distante si puncte trecere frontiera 

In linii generale, cele mai folosite rute catre litoralul bulgaresc cu plecare din Romania sunt cea pe la Giurgiu-Ruse si ulterior directia Varna, respectiv cea pe la Vama Veche –  Sabla – Kavarna. 

Mai jos gasesti si cateva informatii despre benzinariile pe care le gasesti pe fiecare dintre cele doua trasee, dupa cum urmeaza: 

In zona provinciei Ruse, atat in centru, cat si la periferii, ai la dispozitie zeci de benzinarii din care poti alimenta, cele mai multe dintre acestea fiind benzinarii de lant: 2 benzinarii OMV, 4 benzinarii Lukoil, 1 benzinarie Shell, 2 benzinarii Rompetrol, 3 benzinarii Eko, alaturi de multe alte variante. Din nou, iti recomandam sa alimentezi de la benzinariile cunoscute. 

Pe autostrada A2, tronsonul Sumen – Varna, vei gasi de asemenea benzinarii OMV (km 356) si Shell (km 366), pe ambele sensuri de mers. 

Citeste si: Autostrazi Bulgaria. Cati km de autostrada au vecinii bulgari si directii catre destinatiile de vacanta

In provincia Varna si in vecinatatile acesteia exista in jur de 300 de benzinarii, iar in orasul Varna, asadar destul de aproape de malul marii, vei gasi 4 benzinarii Shell, 5 benzinarii OMV, 5 benzinarii Lukoil, 5 benzinarii Eko, alaturi de alte numeroase variante. 

Daca mergi mai jos, spre Burgas, vei constata ca nu lipsesc nici aici benzinarii de lant precum OMV, Petrol, Shell, Lukoil si altele. 

Daca intri in Bulgaria pe la Vama Veche, vei gasi un Rompetrol intre Balgarevo si Balcic, iar daca intri la vecinii bulgari pe la vama Negru Voda – Kardam si vii pe la Dobrici, vei avea in apropiere o benzinarie OMV, 2 benzinarii Rompetrol si 2 benzinarii Lukoil. 

Benzinarii in statiunile mari de pe litoralul bulgaresc

  • In Albena – benzinarie Petrol aproape de parcul acvatic Aquamania
  • In Nisipurile de Aur – benzinarie Petrol in vecinatatea hotelului Grifid Hotel Foresta
  • In Obzor – benzinarie Lukoil pe drumul principal E87, relativ in dreptul plajei South Beach
  • In Sunny Beach – ceva mai multe optiuni, respectiv un OMV, un Lukoil si un Rompetrol
  • In Nessebar – central, in orasul nou, benzinarie Petrol 

In loc de concluzie 

Speram ca informatiile despre pretul benzinei in Bulgaria, respectiv despre locurile cele mai safe pentru a alimenta iti vor fi de ajutor pe parcursul vacantei tale in aceasta tara. 

Bineinteles, daca ai alte sugestii/recomandari cu privire la benzinariile vecinilor bulgari, asteptam cu interes si informatiile tale, iar daca nu te-ai hotarat inca unde anume iti vei face vacanta in Bulgaria, te asteptam la noi pe site cu o multime de oferte tentante pentru concediile pe litoralul bulgaresc!

Alte articole despre calatoria in Bulgaria

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?