Restaurante in Sveti Vlas. Care sunt locurile cu recomandari din aceasta statiune bulgareasca si ce poti manca la fiecare dintre ele

Sveti Vlas, micuta statiune din apropiere de Sunny Beach, atrage an de an atentia turistilor romani dornici sa petreaca o vacanta intr-un cadru mai relaxant, iar pentru cei care vor sa se bucure de preparate traditionale bulgaresti sau preparate din peste, exista destul de multe locuri apreciate.

Astfel, chiar daca esti cazat in regim all inclusive, caci acesta este dominant pe litoralul bulgaresc, in cazul in care vrei ca pentru o seara sa schimbi restaurantul si sa te bucuri de o alta priveliste, poti alege una dintre aceste variante. 

Gasesti mai jos cateva propuneri de restaurante in Sveti Vlas, iar daca te gandesti sa-ti rezervi si cazarea in aceasta statiune, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante in Sveti Vlas.

Restaurant Vodopadi – un local cu meniu cat se poate de variat 

Vodopadi se afla la 1,2 kilometri de zona de plaja, in apropierea hotelului Sveti Nikola si are o nota de 4,6 pe Google, din peste 750 de recenzii primite. O parte dintre turistii romani care au luat masa aici in 2022 spun ca in afara faptului ca poate deveni dificil de parcat in zona, mancarea este una foarte buna, servirea rapida, iar preturile relativ rezonabile. 

In meniu se regasesc destul de multe preparate traditionale bulgaresti, insa si tot felul de alte tipuri de salate, fripturi si preparate din carne, mai multe soiuri de peste (macrou, rechin, calcan, sea bass, midii, creveti, supa de peste), si vreo alte 5 variante de supe si ciorbe. 

Pentru cei care prefera gustari mai rapide, exista si preparate precum pizza, burgeri, sandwich-uri, spaghete, iar daca se intampla sa nimeresti aici la ora micului dejun, exista in jur de opt preparate cu oua in meniu. 

Bistro B’41 – unul dintre restaurantele cu cele mai bune recenzii din Sveti Vlas

Acesta este localizat in centrul statiunii, la circa 1 kilometru distanta de plaja si destul de aproape de hotelul Cherno More. In meniul de la Bistro B’41 se remarca o serie de aperitive calde interesante, feluri principale din carne de rata, de porc si de vita, dar si o serie de deserturi home made precum tort de morcovi, cheescake, inghetata si panna cotta. 

Nota obtinuta de Bistro B’41 pe Google este de 4,5, din aproape 400 de recenzii. 

Il Siciliano – locul in care te poti bucura de o priveliste superba catre port

Daca vrei sa ai vedere catre plaja din Sveti Vlas si catre portul acestei mici statiuni, te mai poti orienta catre Il Siciliano, unde poti alege diferite feluri de mancare cu fructe de mare (creveti, caracatita, scoici, calamar), dar si diferite aperitive traditionale italienesti. 

Nu lipsesc nici salatele, nici pastele si nici deserturile, iar cei care au luat masa aici in 2022 spun ca in meniu exista si un vin bulgaresc care merita toate laudele. 

Alti turisti au transmis restaurantului complimente pentru pizza cu trufe 🙂 

La Cubanita – in mijlocul zonei de plaja din Sveti Vlas 

Daca ai in plan sa te bucuri de mare si de soare chiar la plaja acestei statiuni si eventual sa iei o pauza pentru masa de pranz, te poti orienta rapid catre acest restaurant, care se afla fix la mijlocul fasiei de nisip care se intinde in Sveti Vlas. 

Unii dintre turistii care au fost aici in 2022 spun ca exista si o parcare in imediata apropiere a restaurantului (in varf de sezon, insa, e posibil sa nu gasesti locuri libere aici).

Pe timp de seara, au loc si spectacole cu dans si muzica live, iar la capitolul meniu vei avea la indemana destul de multe variante (salate, fripturi, fructe de mare, peste la gratar, etc).  

Restaurant Siana  – un alt loc bun de luat masa, in Sveti Vlas 

Aflat la circa 700 metri distanta de plaja, Siana are in meniu o multime de preparate, cele mai multe feluri principale, ilustrate destul de bine si prin fotografii, dar si o selectie cel putin interesanta de vinuri. 

Cei care i-au calcat pragul in 2022 spun ca mancarea a fost buna si ca au avut de unde alege, iar preturile au fost decente. 

Restaurantul a primit un plus pentru faptul ca are si meniu special pentru copii.  

Restaurant Cactus – un restaurant elegant, cu meniu special 

Si in acest caz, vorbim despre un restaurant care a strans cateva sute de recenzii pozitive si care se afla in partea dreapta a portului din Sveti Vlas, catre statiunea Elenite. 

Cei care au fost aici in ultimii ani spun ca restaurantul este usor mai pretentios, iar privelistea catre mare este una spectaculoasa. 

Din meniu fac parte preparate precum rulada de rata, snitel vienez, friptura de Black Angus, iar la capitolul peste, nu lipsesc calamarul, caracatita, crevetii, sea bass-ul si icrele. Amatorii de supa vor avea de ales intre supa de pui si supa de peste, iar la sectiunea paste, exista vreo 4-5 variante interesante. 

Gloria Mar Saint Vlas – un restaurant cu aprecieri, in zona portului din Sveti Vlas 

In meniul acestui restaurant vei gasi preparate usor mai sofisticate, cu preturi putin mai ridicate, insa destul de laudate de catre turistii care au luat masa aici.

La felurile principale, se vor regasi in meniu propuneri precum friptura rib eye din black angus, friptura de vita asezonata cu cartofi dulci, medalion de porc cu ciuperci, cartofi si ardei copti, sea bass, somon si chiar lobster.  

Spre exemplu, o portie de file de somon cu legume si samburi de pin costa, in 2022, aproximativ 30 de leva. 

Greek restaurant Aeraki- un loc bun pentru iubitorii de mancare greceasca

Cine a zis ca daca te afli la mare in Bulgaria nu poti sa te bucuri de o cina greceasca in adevaratul sens al cuvantului? Acest restaurant este localizat foarte aproape de port, iar pe Google a primit o nota de 4,2 din 5. 

Mobilierul alb si decorul cu alb si albastru iti vor aduce aminte de Grecia, iar in meniu vei regasi preparate precum gyros, creveti saganaki, caracatita, dovlecei pane, salata greceasca si diferite deserturi. 

In loc de concluzie

Sunt destul de multe locuri bune in care poti lua masa in Sveti Vlas, iar daca simti ca ai cuvinte de lauda pentru unul dintre restaurantele pe care le-ai incercat aici, asteptam cu mult interes si parerea ta!

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sveti Vlas, carora li se adauga si alte numeroase propuneri interesante pentru toate statiunile cunoscute ale litoralului bulgaresc!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?