Restaurante Limenas. Care sunt cele mai apreciate locuri de luat masa din capitala insulei Thassos

Limenas este cel mai mare oras din insula Thassos si totodata principalul oras de legatura cu Grecia continentala, gratie portului de feriboturi de aici. Majoritatea celor care-si fac vacantele in Thassos ajung intai de toate in Limenas (exceptandu-i pe cei care aleg varianta de feribot Kavala-Prinos), iar o buna parte dintre turisti aleg chiar sa se cazeze aici. 

Limenas se mandreste si cu o multitudine de atractii (Acropola, Teatrul Antic, Muzeul de Arheologie, vechiul port, stradutele din centru, etc), motiv pentru care atrage, zi de zi, turisti cazati si in alte colturi ale insulei, dornici sa viziteze. 

Prin urmare, si restaurantele din Limenas reprezinta un subiect de mare interes pentru cei care aleg sa-si petreaca vacantele in Thassos, mai ales ca o parte dintre acestea sunt destul de faimoase si laudate de catre cei care le-au calcat pragul. 

Mai jos gasesti cateva sugestii de restaurante Limenas care au primit recenzii pozitive, iar la noi pe site poti vedea unele dintre cele mai tentante oferte vacanta Thassos, cu o multime de hoteluri bune si foarte bune din toate statiunile cunoscute ale insulei, inclusiv din Limenas.

Mylos Restaurant

Il vei gasi in centru, aproape de hotel Angelica si de un alt restaurant apreciat (Masabuka). 

La aperitive, iti poti comanda la Mylos ciuperci umplute cu cascaval si bacon, dovlecei pane, chiftelute de dovlecei, vinete prajite, buyurdi, halloumi, iar festinul poate continua cu mancaruri traditionale grecesti cu sos, carne la gratar, fructe de mare, diferite tipuri de peste si, de ce nu, chiar si pizza.

Spre exemplu, daca vrei sa mananci un preparat traditional grecesc care sa contina carne, poti alege dintre musaca, ciolan de porc, kleftiko de miel, stifado de vita, rosii si ardei umpluti, papoutsaki (vinete umplute cu carne) si multe altele. 

In ceea ce priveste pestele, te poti orienta catre o portie de midii gatite in stil saganaki, catre peste spada la gratar, somon, dorada, creveti, caracatita, sau daca nu poti sa te decizi, poti lua un platou mix fish(care contine calamar, creveti, sprot, caracatita).  

Preturile de aici erau descrise in 2020-2021 ca fiind acceptabile, iar personalul foarte amabil. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top taverne Thassos. Care sunt cele mai renumite restaurante de pe insula

Simi Restaurant

Cu o nota de 4,4 din 5 pe Google, Simi Restaurant este localizat in partea de est a orasului Limenas, in apropierea Agorei Antice din Thassos si a Sanctuarului lui Dionysos (Dionysion). 

Din meniu nu lipsesc diferitele tipuri de peste, dar si fructele de mare (midii, creveti, caracatita, calamar), alaturi de salate si clasicele aperitive grecesti. Calamarul umplut si mielul la gratar au primit laude la Simi Restaurant. Tot aici vei gasi si meniu in limba romana. 

Unii dintre turisti au semnalat totusi preturi putin mai ridicate comparativ cu alte taverne. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: 12 preparate culinare de neratat intr-o vacanta in Thassos

Taverna To Tavernaki

Un alt restaurant cu sute de recenzii, majoritatea pozitive. Il vei gasi tot in apropierea portului, iar in meniu se remarca o multime de tipuri de peste si fructe de mare, printre care si: sardine la gratar, calamari prajiti, calamari la gratar, calamar umplut, creveti pane, la gratar sau saganaki, midii, somon, peste spada, platou de peste, sea bass, fagri si chiar lobster. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

La capitolul carnuri, nu lipsesc preparatele din porc (souvlaki, friptura de porc, snitel de porc, coaste sau gyros), dar nici cele de vita (burger, chiftelute, friptura, carnati) si cele de pui (souvlaki, gyros, etc). Daca preferi carnea de miel, la Taverna To Tavernaki in meniu vei gasi si coaste de miel. 

La aperitive ai de ales intre feta cu susan si miere, branza in stil saganaki, feta la gratar, talagani, tzatziki, salata de vinete, sarmalute reci in foi de vita, mancare de fasole boabe, etc. 

Ambrosia Restaurant

Localizat chiar langa Taverna To Tavernaki, si Ambrosia Restaurant a primit, de-a lungul timpului, destul de multe recenzii pozitive. 

In august 2021, meniul si preturile de la Ambrosia aratau cam asa: 

  • salate: salata Amvrosia (7 euro), salata gradinarului (7 euro), salata de ton (7 euro), salata caesar (7 euro), salata greceasca (6 euro)
  • mancare gatita: musaca (8 euro), kleftiko de miel sau de vita (10 euro), vita in sos de rosii (10 euro), stroganoff (14 euro), snitel viena (9 euro)

Bineinteles, din meniu nu lipsesc nici fructele de mare, diferitele tipuri de peste, aperitivele grecesti si multe alte preparate. 

ThassianDoukas 

Cu o nota de 4,6 din 5 pe Google, ThassianDoukas este descris ca fiind genul de restaurant cu portii mari si personal amabil. 

Mixul de fructe de mare, kleftiko, mielul la cuptor cu cartofi, supa de peste, calamarul umplut se numara printre felurile de mancare care au fost laudate aici. 

Restaurantul are peste 2000 de recenzii si meniu in limba romana, fiind printre cele mai cunoscute de la malul marii, in Limenas. 

Twins Tavern

Se afla foarte aproape de ThassianDoukas, nu este foarte celebru, are o capacitate mai micuta, insa mancarea de aici a fost descrisa in repetate randuri ca fiind gustoasa. Restaurantul este o afacere de familie, iar gazdele sunt descrise ca fiind foarte amabile. 

Calamarul umplut, pestele sabie, pastele bolognese, caracatita la gratar, cotletele de berbecut sunt cateva dintre mancarurile laudate aici. 

Evident, nu lipsesc traditionalele aperitive grecesti (felii de vinete si dovlecei pane, servite cu tzatziki), branza la gratar sau pane, fasolea boabe in sos de rosii, ardeii copti, alaturi de multe alte variante. 

Fabrica Thassos

Un loc in care nu trebuie sa mananci neaparat mancare traditionala greceasca, ci unde te poti rasfata si cu o pizza, cu un falafel, un snitel sau o salata. Te poti racori intre timp cu o bere artizanala (preturi intre 3 si 4 euro).

In cazul in care vrei totusi o mancare greceasca, te poti orienta catre gyros sau souvlaki. 

Comanda o plasezi de unul singur, iar ulterior vei primi un pager prin intermediul caruia vei fi anuntat cand poti ridica mancarea. 

Acest restaurant se afla in imediata vecinatate a hotelului Timoleon. 

Restaurant Mouses Thassos

Localizat in zona centrala a orasului Limenas si in apropierea portului de feriboturi, Mouses are o nota de 4,5 din 5 pe Google, meniu in limba romana si o multime de preparate traditionale grecesti care ti-ar putea fi pe plac, insa si pizza sau paste.

Nu lipsesc preparatele din carne la gratar, fructele de mare (calamar umplut, caracatita la gratar, midii in sos), pestele de diferit soiuri, dar nici mancarurile cu sos precum tocanitele, dovleceii umpluti si musacaua. 

Majoritatea celor care au luat masa aici spun ca portiile sunt mari, iar servirea destul de rapida, chiar si in zilele aglomerate. 

Mesogeios Restaurant in Thassos

Acest restaurant se afla tot intr-o zona relativ centrala, in apropierea magazinului Jumbo din Limenas si a strans, de-a lungul timpului, sute de recenzii pozitive. 

La capitolul salate, poti alege intre clasica salata greceasca, salata cu ciuperci pleurotus, salata cu branza de capra si baby spanac, salata de pui, salata de ton sau salata specialitatea casei. Nu lipsesc nici clasicele aperitive grecesti (tzatziki-ul, dovleceii pane, etc), iar in ceea ce priveste fructele de mare,crevetii au fost destul de laudati, la fel si inelele de calamar pane. 

La desert te poti rasfata cu profiterol, millefeuille sau saragli servit cu inghetata de vanilie. 

Karnagio Beach Bar 

Acesta este unul dintre locurile din Limenas Thassos cu o priveliste de invidiat. Se afla in zona portului vechi, in capatul unui promontoriu care strapunge marea. Tot aici exista si o plaja amenajata (intrarea in apa nu este insa prea comoda, pentru ca exista stanci), un bar si un restaurant. 

Locul poate deveni aglomerat in plin sezon, asadar daca vrei sa iei masa aici la pranz sau catre orele serii, e bine sa suni si sa faci o rezervare. 

Tine cont totusi ca in meniu predomina aperitivele, sandwich-urile club, burgerii, salatele si deserturile, nu si mancarea traditionala greceasca. 

La noi pe blog gasesti un articol dedicat exclusiv acestui loc: Karnagio Thassos, barul din vechiul port Limenas cu o priveliste de exceptie

In loc de concluzie

Limenas este, fara doar si poate, cel mai vizitat oras al insulei, motiv pentru care si paleta de restaurante, terase si taverne de aici este destul de mare. Cu siguranta exista o multime de locuri in care se mananca bine in Limenas, iar daca simti ca ai fost intr-un restaurant care merita toate laudele si recomandarile tale, asteptam cu interes sugestia ta!

Nu uita ca pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, din care poti selecta rapid exact ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?