Românii din vest vor putea ajunge mai repede pe litoralul bulgăresc pe autostrada Sofia – Burgas

Postat de

Bulgarian_A1_map.svgPotrivit oficialilor bulgari, luni, 15 iulie, va fi inaugurată Autostrada A1, denumită “Trakiya”, care va lega capitala Sofia de litoralul bulgăresc (Burgas). Momentan, singura problema este lipsa benzinăriilor.

Această autostradă va facilita, în primul rând, accesul bulgarilor din vestul ţării şi din capitala Sofia către litoral. Însă va fi o oportunitate mare de a ajunge mult mai repede în sudul litoralului bulgăresc şi nu numai pentru românii din Oltenia, Banat şi chiar din Transilvania, mai ales că, recent, s-a inaugurat podul Calafat – Vidin. Românii pot urma traseul Vidin – Sofia – Burgas – Varna.

Potrivit specialiştilor Travel Planner, în topul regiunilor emitente de turişti către litoralul bulgăresc, Transilvania se află pe locul 2 (Braşov, Cluj), iar Oltenia pe locul 4 (Dolj). Prima staţiune în topul preferinţelor este Sunny Beach, situată în sudul litoralului bulgăresc, în apropiere de Burgas.

„Cererea turistică de pe piaţa românească a scăzut uşor pentru această perioadă, pe partea de turism extern. Motivul este simplu: românii au apelat mult mai mult la rezervările în sistem early booking, în special în perioada ianuarie – martie, care, de exemplu, a înregistrat o creştere de 35-40% a cererii faţă de anul precedent pentru destinaţia Bulgaria. Ţinând cont că românii au o forţă de cumpărare încă scăzută din cauza crizei, iar o parte dintre ei au preferat regimul early booking şi caută în continuare oferte promoţionale, cererea în această perioadă este mai scăzută. Mai precis, mai puţini turişti bat la uşile agenţiilor de turism. În consecinţă, hotelierii bulgari au introdus noi oferte promoţionale pentru tot sezonul, pentru a impulsiona circulaţia turistică dinspre România – una dintre pieţele turistice importante pentru vecinul nostru de la sud. Recomandăm turiştilor încă indecişi să profite de aceste oferte” – este de părere Sebastian Constantinescu, consultant în turism şi director general „Travel Planner”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>