Vacanța de iarnă în Bulgaria. Guvernul bulgar sprijină sectorul turistic

Postat de

Sezonul de vară a atras în Bulgaria peste 900.000 de turiști bulgari și foarte mulți turiști români, iar planurile pentru sezonul de iarnă se mențin optimiste. Un semn bun pentru turiștii români care își doresc să își petreacă vacanța de iarnă la ski, Crăciunul și Revelionul în stațiunile din Bulgaria.

Vecinii noștri mizează din nou pe turiștii din țară pentru a salva și următoarea perioadă, a declarat ministrul Turismului, Mariana Nikolova, într-un interviu televizat, conform publicației The Sofia Globe.

Pandemia de COVID-19 i-a determinat pe turiști să caute unități de cazare mai mici, unde se poate păstra distanța socială, iar această tendință se menține și în continuare.

Cei mai mulți turiști străini care vor merge în Bulgaria pentru vacanța de iarnă și sezonul de ski sunt din Balcani și vor folosi transportul pe uscat, a mai spus ministrul Turismului. Inclusiv turiștii din România, care aleg să meargă cu mașinile personale.

Mariana Nikolova a dat în continuare asigurări că vor fi verificate cu strictețe hotelurile și restaurantele din stațiuni pentru a se asigura că respectă toate măsurile sanitare și de siguranță.

Ministrul Turismului a confirmat și că măsurile de sprijin pentru plata angajaților se vor extinde până la finalul anului, cu posibilitate de prelungire în 2021.

Îți reamintim că Parlamentul Bulgariei a aprobat iniţiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a ajuta industria ospitalităţii să îşi revin.

Cota redusă de TVA va fi valabilă până la finalul anului 2021. Reducerea nu se aplică băuturilor alcoolice vândute în restaurante și în serviciile de catering.

Mariana Nikolova a menționat și că exclude introducerea de noi restricții în acest moment. Bulgaria rămâne, în continuare, cea mai accesibilă și sigură destinație pentru vacanța de iarnă.

Dacă îți dorești un concediu la ski, consultă aici ofertele pe care ți le-am pregătit.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?