7 statiuni mai putin cunoscute pe litoralul bulgaresc. Ce trebuie sa stii despre ele

kiten bulgaria

Litoralul din Bulgaria este una dintre destinatiile preferate ale romanilor pentru vacanta de vara, iar pe langa statiunile faimoase si deosebit de apreciate de la malul Marii Negre precum Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena si altele, vecinii bulgari se pot lauda si cu o serie de  statiuni mai mici si mai putin familiare, care insa pot merita atentia ta.

Statiunile mai putin cunoscute din Bulgaria sunt, in mod evident, mai degajate in ceea ce priveste nivelul fluxului de turisti, si desi nu te poti bucura aici de atractiile pe care le vei gasi in statiunile mari, merita sa cunosti cateva detalii despre fiecare in parte daca planuiesti sa treci prin zonele respective, fie si in tranzit. Incepand din nordul litoralului bulgaresc si pana in sudul acestuia, aproape de granita cu Turcia, iti prezentam 7 dintre statiunile mai putin faimoase de la bulgari. 

1.Rusalka (sau Russalka) este o statiune din nordul litoralului bulgaresc, poate una dintre cele mai apropiate statiuni mai putin cunoscute de granita cu Romania, localizata in provincia Dobrich. 

Rusalka se afla intr-un golf care apartine unei rezervatii naturale si este inconjurata de paduri de stejar, asadar vei gasi aici mult aer curat si liniste. Statiunea are o asezare asemanatoare unui sat de vacanta, cu peste 400 de vile luxoase si reprezinta de cativa ani buni o atractie pentru turistii germani si francezi. Este o destinatie buna si pentru iubitorii de tenis, caci gazduieste in jur de 10 terenuri dedicate acestui sport. 

Rusalka este la 52 de kilometri distanta de Vama Veche si la doar 17,5 kilometri de Cap Kaliakra. 

rusalka bulgaria

2. Topola este una dintre statiunile micute de la malul marii din Bulgaria, foarte apropiata de Balcic si de Kavarna. Satul Topola este linistit si mic ca dimensiuni, insa are in apropiere o serie de resorturi extrem de apreciate de catre turisti. Multe dintre unitatile de cazare au vedere panoramica asupra marii, iar in apropiere exista si mai multe terenuri profesioniste de golf, zona fiind deosebit de apreciata de practicantii acestui sport. 

Cele mai multe facilitati le vei gasi in cadrul resorturilor precum Hotel Topola Skies Resort Aquapark sau Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, unde te poti bucura de un parc acvatic si piscina infinity (Topola Skies), centre SPA si peisaje spectaculoase. Aceste hoteluri se afla la o distanta de 3, respectiv 2 km de plaja cu nisip si sunt potrivite atat pentru familiile cu copii, cat si pentru adultii care cauta relaxare. 

Topola se afla la 6,5 kilometri de Kavarna si la 13 kilometri de Balcic. 

Daca totusi nu te-ai hotarat inca unde anume la mare in Bulgaria vrei sa-ti petreci concediul, ti-am pregatit aici o gama variata de oferte sejur litoral Bulgaria, din care poti sa te inspiri si sa-ti schitezi vacanta ideala!

topola bulgaria

3. Sunny Day se afla in imediata vecinatate a statiunii Constantin si Elena de pe litoralul bulgaresc si totodata foarte aproape de statiunea Nisipurile de Aur. Sunny Day functioneaza cu circuit inchis, iar toate hotelurile de aici sunt asezate la malul marii, facand din aceasta statiune un loc cautat de catre familiile cu copii. 

Sunny Day se caracterizeaza prin liniste, relaxare, lipsa traficului auto, fiind localizata in capatul unui golf izolat.

Gasesti statiunea Sunny Day este la 10 kilometri de Varna si la 8 kilometri de statiunea Nisipurile de Aur. 

sunny day bulgaria

4. Byala (sau Beala) este una dintre statiunile restranse de pe litoralul bulgaresc, localizata in estul Bulgariei, in apropierea orasului Varna. Desi nu este o statiune populara, Byala a inceput sa cunoasca in ultima perioada o dezvoltare destul de galopanta a complexelor de apartamente si a hotelurilor noi, majoritatea constructiilor de la malul marii fiind asezate in trepte, cu acces in panta catre plaja. 

Micul oras Byala este cunoscut pentru industria viticola de succes din aceasta zona, pentru unele tratamente balneologice, iar aici s-au demarat recent si lucrari de construire a unui mic port. Plajele din Byala au nisip fin si padure in spate, iar locul este potrivit celor care cauta recreere. 

Byala se afla la doar 7 kilometri de Obzor si la o distanta de 53 de kilometri de Varna. 

5. Primorsko se afla in sud-estul Bulgariei, in provincia Burgas, si este un oras-statiune destul de activ pe litoralul bulgaresc, cu o populatie aflata in crestere in ultimii 15 ani. 

In Primorsko gasesti doua plaje destul de generoase, iar daca te numeri printre amatorii de plaje mai linistite, poti merge la cea din nordul statiunii, unde te poti bucura de dune de nisip, valuri mai mari si unde poti admira zona protejata a mlastinii Stompolo. Plaja sudica din Primorsko este mai potrivita pentru familiile cu copii, fiind mai ferita si mai organizata. 

In Primorsko gasesti baruri pe plaja, restaurante, chiar si un mic parc acvatic (Aqua Planet), si este o statiune in continua dezvoltare, care atrage an de an turisti gratie atmosferei mai linistite de aici. 

Primorsko se afla la 50 de kilometri de Burgas si la 23 de kilometri distanta de Sozopol. 

primorsko

6. Kiten este un oras-statiune din Bulgaria care face parte tot din provincia Burgas si care este localizat pe micuta peninsula Urdoviza. Kiten este o statiune linistita, asadar incomparabila ca freamat si activitati cu statiunile mari de pe litoralul bulgaresc, insa are cateva atuuri care-i pot incanta pe turistii dornici de relaxare in natura si aflati in cautarea unor plaje mai degajate, precum plaja Atliman. 

Gasesti aceasta plaja intr-un mic golf din nordul statiunii si te poti bucura aici de nisip fin auriu si vegetatie cat cuprinde, insa poti practica si sporturi acvatice.

Kiten se afla la 6 kilometri de Primorsko si la 26 de kilometri de Sozopol. 

7. Tsarevo este una dintre cele mai indepartate statiuni ale litoralului bulgaresc fata de granita cu Romania, localizata in sud, intre Sozopol si Sinemoret. Tsarevo ascunde in spate sute de ani de istorie si este impartit in prezent in doua: orasul vechi si orasul nou. Gratie asezarii geografice, Tsarevo permite un sezon cald mai lung, motiv pentru care aici te poti bucura de temperaturi mai mari chiar si pana la sfarsitul lunii septembrie sau inceptului lunii octombrie. 

Tsarevo este, de regula, o destinatie preferata de catre localnici si mai putin vizitata de catre turisti, caracterizandu-se printr-o atmosfera calma si pitoreasca. Poti face plimbari in portul din Tsarevo, poti vizita bisericile vechi sau centrul orasului. 

Plajele din Tsarevo si din apropierea orasului sunt apreciate, printre cele mai recomandate numarandu-se plaja centrala, plaja Nestinarka, plaja Popski  la 1 km de centrul orasului), dar si plaja Arapya (la 2.5 km de Tsarevo). 

Intre Tsarevo si Sozopol este o distanta de 37 de kilometri, iar de la Burgas si pana aici ai de mers aproximativ 64 de kilometri. 

tsarevo bulgaria

Concluzionand, litoralul din Bulgaria gazduieste si cateva statiuni mai putin celebre, dar care se remarca printr-o serie de atuuri ce atrag turistii straini an de an. Tine cont insa ca in cele mai multe dintre statiunile prezentate mai sus nu vei gasi foarte multe obiective, atractii sau facilitati care sa-ti permita o plaja larga de activitati, in comparatie cu statiunile mari de pe coasta bulgareasca a Marii Negre.

Alte articole care te-ar mai putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?