Vathi Beach, un mic colt de paradis in nord-estul insulei Thassos

Vathi Beach este una dintre plajele mai putin cunoscute ale insulei, localizata cativa kilometri mai jos de plaja Saliara (celebra Marble Beach), insa cu un flux de turisti destul de scazut, chiar si in varf de sezon. 

Plaja nu a fost amenajata pana in 2021, insa din informatiile primite de la cei care au vizitat recent locul, in spatele plajei s-a ridicat un resort de 5 stele, care ar fi restrictionat, se pare, accesul public la aceasta plaja. 

Totusi, peisajul foarte frumos de aici, alaturi de linistea care caracterizeaza acest loc fac din Vathi una dintre cele mai relaxante plaje ale insulei Thassos. Ramane insa de vazut daca plaja va mai fi deschisa publicului larg sau doar turistilor cazati in acest resort. 

Afla mai multe despre Vathi Beach in cele ce urmeaza, iar in cazul in care planuiesti o vacanta in Thassos, insa nu ai gasit inca hotelul ideal pentru tine, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte cazare Thassos si un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid 🙂

Daca simti ca Vathi Beach este pentru tine, ceva ne spune ca intentionezi sa descoperi si alte plaje retrase din Thassos, motiv pentru care iti recomandam sa arunci o privire pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Vathi Beach Thassos

Vathi Beach se afla in nord-estul insulei Thassos, la o distanta de aproximativ 8,5 kilometri de capitala Limenas si foarte aproape de celebra Marble Beach (intre cele doua sunt 2,2 kilometri). 

Daca esti cazat in zona Golden Beach (unde se afla, de altfel, si cea mai populara plaja a insulei), pana la Vathi Beach n-ar trebui sa faci mai mult de 25 de minute. Chiar daca distanta dintre cele doua este mica (7,2 kilometri), drumul este cu serpentine, ceea ce inseamna ca vei petrece niste timp extra in masina 🙂

Pana anul trecut (2021), accesul la aceasta plaja se facea pe jos (lasai masina aproape de drumul principal). 

UPDATE 24 MAI 2022: Sunt turisti care anunta pe Google ca plaja a capatat un statut privat odata cu inaugurarea hotelului localizat in acest golf.

Cum arata Vathi Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici

Plaja Vathi Beach are un aspect salbatic, asa cum se poate observa si in video-ul de mai jos, insa conform ultimelor actualizari, se pare ca exista aici o organizare cu sezlonguri si umbrele, disponibile insa numai pentru clientii resortului. 

In mod normal, plaja Vathi nu avea facilitati si servicii in zona, ceea ce insemna ca trebuia sa iei cu tine prosop, apa, gustari si tot ce mai aveai nevoie pentru o experienta confortabila. 

Vathi Beach beneficiaza de umbra naturala in unele locuri, caci exista vegetatie abundenta in imprejurimi si pini inalti chiar in spatele si in extremitatile plajei. 

Plaja este de nisip, are o intrare lina in apa, insa pe alocuri exista si zone cu pietre in mare, ceea ce inseamna ca incaltamintea speciala pentru apa ar fi binevenita aici. Apa are nuante turcoaz, fapt ce ofera un plus peisajului de vis ☺

Alte plaje frumoase in apropiere de Vathi Beach

In cazul in care accesul publicului ramane restrictionat la aceasta plaja sau daca esti interesat si de alte plaje frumoase din aceasta zona, te mai poti indrepta usor catre unul dintre urmatoarele locuri:

Marble Beach – celebra plaja formata din pietricele de marmura alba, cu un peisaj superb si o organizare destul de buna. O vei gasi, asa cum spuneam mai sus, foarte aproape de Vathi Beach. Atentie insa la drumul de acces (daca ai o masina cu garda joasa, mergi cu grija), dar si la perioadele aglomerate (iulie-august), caci Marble Beach este totusi o plaja faimoasa din insula Thassos. 

Golden Beach, considerata a fi un adevarat magnet pentru cei care-si fac vacantele in Thassos, se afla la aproximativ 7 kilometri distanta. Plaja se intinde pe circa 2 kilometri si are distinctia Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei gasi aici un mediu curat, organizare si toate facilitatile necesare. Bineinteles, in aceasta zona se afla si foarte multe unitati de cazare, dar si multe terase/taverne unde poti lua masa. 

Kinira Beach este la 16,4 kilometri de Vathi si este potrivita pentru tine daca te afli in cautarea unui loc cat mai linistit la malul marii. Nu vei gasi tot timpul sezlonguri si umbrele de inchiriat aici. 

In loc de concluzie

Vathi Beach ramane unul dintre coltisoarele de rai ale insulei Thassos in materie de plaje, iar daca se intampla sa ai ocazia sa poti face plaja aici, mai mult ca sigur te vei putea bucura de privelistea superba si atmosfera zen. 

Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, cu o multime de propuneri hoteluri din care sa poti selecta rapid fix ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?