Ce sa stii despre Kassiopi Castle Corfu, unul dintre cele mai vechi castele ale insulei

Ridicat pe un deal stancos, pe coasta de nord-est, Kassiopi Castle este una dintre cele mai vechi fortificatii ce pot fi admirate in Corfu, cu o fundatie care dateaza inca din timpurile bizantine. 

Localizat intr-un punct strategic, Kassiopi Castle a fost parte integranta a ansamblului defensiv al insulei, asigurand un sistem complex de aparare si de supraveghere asupra canalului maritim ingust dintre Corfu si atat de apropiata coasta albaneza. 

Te invitam sa-i descoperi farmecul si mici fragmente ale parcursului istoric in cele ce urmeaza, si pentru ca ne recomanda experienta de peste 15 ani in organizarea concediilor reusite, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla Kassiopi Castle, cum ajungi si distante din alte statiuni

Castelul Kassiopi este pozitionat la doar cateva sute de metri departare de centrul statiunii cu acelasi nume, in partea de nord-est a insulei si la o distanta de circa 37 kilometri de Corfu Town.

Pornind din Corfu Town cu masina, ar trebui sa ajungi in Kassiopi si implicit la castel in aproximativ o ora, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

In Kassiopi se poate ajunge si cu transportul public local, respectiv cu autobuzele Green Bus numerele A4 si A12. 

Castelul domina orasul prin structura si pozitionarea sa, insa nu face parte din randul obiectivelor turistice pregatite pentru vizitatori in masa. Exista indicatoare catre castel, iar accesul se face pe jos pornind din statiune, pe propria raspundere, intrarea fiind gratuita. 

Urcarea poate deveni destul de abrupta pe alocuri, asadar experienta nu este recomandata familiilor cu copii micuti si persoanelor cu probleme de mobilitate. 

Parcarea in zona centrala a statiunii Kassiopi poate deveni problematica in miez de vara (in intervalul iulie-august) si mai ales in weekenduri. 

Distante catre Kassiopi Castle din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Kassiopi Castle: 23 kilometri
  • distanta Sidari – Kassiopi Castle: 24 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Kassiopi Castle: 39 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Kassiopi Castle: 46 kilometri
  • distanta Moraitika – Kassiopi Castle: 51 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Kassiopi Castle: 74 kilometri
  • distanta Kavos – Kassiopi Castle: 78 kilometri 

Scurt istoric al constructiei si ce poti vedea in prezent la Kassiopi Castle

Kassiopi Castle este unul dintre cele 3 castele cu rol de aparare din Corfu ridicate inaintea perioadei de dominatie venetiana. Acest triunghi defensiv era format din Kassiopi (in nord-est), Gardiki (in sud) si Angelokastro (in nord-vest).

Desi nu se cunoaste cu exactitate perioada in care ar fi fost ridicat initial, sapaturile efectuate in zona portii principale au scos la suprafata monede de bronz din perioada bizantina. 

Kassiopi Castle a suferit daune importante de-a lungul timpului, fiind aproape integral distrus de catre venetieni in jurul anului 1386, cand insula Corfu a devenit parte a Imperiului Venetian. 

Se presupune ca o parte dintre materialele de constructie de aici ar fi fost folosite la cladirea zidului Vechii Cetati din Corfu (Old Fortress, 1537 – 1558). 

Poarta principala a castelului se afla in partea de est, aceasta fiind unul dintre putinele segmente restaurate, alaturi de cele doua turnuri laterale. 

Se pastreaza in prezent parti din zidul castelului, turnurile, poarta, rezervorul de apa si bastioanele. 

In ceea ce priveste starea de conservare din prezent a constructiei (iunie 2024), asteptarile nu ar trebui sa fie prea mari, intrucat zona nu este foarte ingrijita. 

Unii dintre turistii care au vizitat recent castelul spun ca ar exista un proiect de restaurare a obiectivului, sistat insa din perioada pandemiei. 

Poarta de intrare in castel este unul dintre locurile in care poti realiza fotografii foarte frumoase, la fel si in cazul plimbarii in jurul perimetrului zidit. 

Privelistea catre statiune si catre zona portului din Kassiopi este, iarasi, unul dintre motivele pentru care unii dintre vizitatori spun ca nu regreta urcarea pana la castel. 

Alte atractii localizate in apropiere de Kassiopi Castle

Pentru ca nu putem spune cu mana pe inima ca in prezent merita sa te deplasezi pana in Kassiopi strict pentru vizita la castel, e bine sa stii ca la distante rezonabile fata de acest obiectiv te mai asteapta si alte atractii. 

Plaja Bataria este una dintre cele mai frumoase din zona. Este formata din pietris de culoare deschisa si are o apa a marii in nuante de turcoaz. Este amenajata aproape integral cu sezlonguri si umbrele, care se ocupa destul de repede in mijlocul verii. 

Se parcheaza in zona dintre plaja si castel. Foarte aproape de castel mai sunt si plajele Kanoni si Pipitos, mai putin populare in comparatie cu Bataria. 

Satul Old Perithia este cel mai vechi sat al insulei si se afla la o distanta de doar 14,5 kilometri de Kassiopi. 

Intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 25-30 minute cu masina, iar in Old Perithia te asteapta o atmosfera pitoreasca, deosebit de linistita. Desi locul a fost asociat pana nu demult cu un sat-fantoma, parasit, incepand cu anul 2012 Old Perithia a inceput sa renasca. In prezent, aproximativ 35% dintre cladirile de aici au fost restaurate sau se afla in acest proces. 

Plaja Avlaki si Lacul Savoura care troneaza in zona din spate sunt localizate la circa 3,6 kilometri departare de Kassiopi Castle.

Avlaki este o plaja lunga, formata din pietris, potrivita tuturor tipurilor de turisti. In partea din stanga cum te uiti la mare are segmente amenajate, taverne, unitati de cazare si serviciu de inchirieri ambarcatiuni, iar in partea dreapta are un aspect salbatic. 

In loc de concluzie

Kassiopi Castle este unul dintre cele mai incarcate de istorie obiective turistice ale insulei Corfu si chiar daca starea sa de conservare nu e cea mai buna, ramane un punct de interes pentru cei care vor sa se bucure de peisaje superbe de la inaltime si de franturi ale trecutului acestei insule grecesti. 

In incheiere, iti aducem aminte ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?