Pefkohori Beach Halkidiki si ce sa stii daca alegi sa faci plaja in aceasta zona

Bratul Kassandra al peninsulei Halkidiki numara o multime de plaje bune si foarte bune, iar Pefkohori Beach este una dintre cele mai cunoscute de pe coasta de est. 

Plaja apartine de statiunea cu acelasi nume, este destul de lunga, isi bucura vizitatorii cu o apa limpede in nuante de albastru turcoaz, insa poate deveni cam aglomerata in miez de vara, pentru ca zona de faleza abunda in restaurante si magazine si atrage turistii ca un magnet.

Mai multe detalii utile despre Pefkohori Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si o serie de oferte vacante Kassandra, cu hoteluri din toate asezarile cunoscute si cu un proces de rezervare cat se poate de simplu si de rapid!

HINT: Daca-ti doresti sa bifezi cat mai multe plaje frumoase in timpul vacantei tale pe bratul Kassandra din Halkidiki, ti-ar putea fi de folos propunerile din acest articol: Ghid plaje Kassandra. Plaje premiate Blue Flag si alte plaje frumoase din peninsula

Localizare Pefkohori Beach si cum ajungi aici 

Pefkohori si a sa plaja se afla la o distanta de circa 45 kilometri de Nea Moudania (ceea ce inseamna ca dintr-un punct si pana in celalalt ar trebui sa faci cam 40 minute cu masina) si la o distanta de 102 kilometri de Salonic. 

Animata statiune Kallithea se afla la 18 kilometri departare de Pefkohori Beach, iar Kassandria, cel mai mare oras al bratului, este localizat la 22,6 kilometri de aceasta plaja.

O gasesti pe Harti cu denumirile de “Pefkochori Beach” si “Paralia Pefkochori” si desi ambele fac referire la aceeasi plaja, pinurile sunt puse diferit, de-a stanga si de-a dreapta debarcaderului de la mijlocul plajei. 

Cei care vin cu masina la Pefkohori Beach trebuie sa aiba in vedere ca desi exista spatii de parcare atat aproape de plaja, cat si in statiune, in plin sezon atmosfera devine destul de aglomerata si e posibil sa fii nevoit sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina. 

In statiune exista statie pentru autobuzele locale KTEL, ceea ce inseamna ca poti ajunge aici si in aceasta maniera, chiar si direct din Salonic. 

Cum arata Pefkohori Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja statiunii Pefkohori este o plaja relativ lunga, insa nu foarte lata, ceea ce o face sa fie destul de aglomerata in plin sezon. 

Pefkohori Beach are cele mai multe dintre portiunile sale amenajate cu sezlonguri si umbrele, insa pentru cei care doresc sa stea pe prosop exista si unul sau mai multe segmente de plaja libera. 

Un set de sezlonguri si o umbrela pot fi inchiriate la aceasta plaja cu sume intre 10-30 euro, in functie de zona in care preferi sa stai. Exista si varianta de baldachine, de regula asezate pe randurile din spate. 

Pefkohori Beach este formata dintr-un amestec de pietris cu nisip, iar la intrarea in mare exista pietre in mod special pe portiunea din stanga debarcaderului, ceea ce inseamna ca incaltamintea potrivita pentru apa este mai mult decat binevenita. Desi vei vedea ca in zona merg si multe familii cu copii, e important de stiut ca intrarea in apa nu este tocmai lina la Pefkohori Beach, dupa cum atrag atentia si cativa dintre turistii care au fost aici in ultimii ani. 

De la aceasta plaja se organizeaza plecari spre Toroni, Sithonia, ceea ce inseamna ca locul in sine iti va oferi libertatea si ocazia de a pleca si a explora alte plaje frumoase din zona (se fac opriri pentru snorkeling, opriri la Toroni Beach, Porto Koufo, Turtle Island, etc).

La plaja statiunii Pefkohori gasesti usor foarte multe variante de terase, cafenele si taverne, iar magazinele cu suveniruri nu lipsesc din peisaj 🙂 

Cand e mai bine sa vii la Pefkohori Beach 

Nu sunt putini aceia care au atras atentia ca Pefkohori Beach devine destul de aglomerata in intervalul iulie-august. Chiar daca statiunea in sine are capacitatea de a gazdui un numar mare de turisti, plaja poate sa para neincapatoare catre orele pranzului, in aceasta perioada. 

Astfel, daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Kassandra in miez de vara si alegi sa vii aici, e de preferat sa ajungi la plaja Pefkohori la primele ore ale diminetii, pentru a prinde sezlong sau loc pe prosop acolo unde-ti place. 

Daca nu esti foarte prietenos cu aglomeratiile si cu temperaturile ridicate, o alegere mai inteleapta poate fi sa vii aici la sfarsit de mai, la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie. In aceste perioade, Pefkohori Beach este mai aerisita, iar acesta nu este singurul beneficiu de care te vei bucura. 

Preturile la cazare vor fi mai prietenoase cu buzunarul tau si e posibil sa intalnesti reduceri si la suveniruri si la serviciile de inchiriere sezlonguri. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Pefkohori in iulie si august, cand atinge valori medii de 24-25 grade. In septembrie, apa se pastreaza calda, cu valori de circa 23 de grade, iar inceputul lunii octombrie poate veni o apa a marii de aproximativ 21- 22 de grade. 

La distante rezonabile fata de Pefkohori Beach mai sunt si plajele Glarokavos (5,8 kilometri) si Paliouri (8 kilometri), pe care le poti lua in calcul in cazul in care vrei sa mai schimbi peisajul. 

Paliouri Beach

In loc de concluzie

Pefkohori Beach este una dintre plajele populare ale bratului Kassandra si poate fi buna pentru tine daca alegi sa-ti rezervi hotelul chiar in acest loc si daca preferi sa te bucuri de mare si de soare intr-un loc cat mai organizat si cu o multime de facilitati si servicii la indemana. 

Daca ai ajuns pana acum aici sau daca ai in plan sa vizitezi Pefkohori Beach in perioada urmatoare, asteptam cu interes si impresiile tale. Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu variante pentru toate preferintele si buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?