Paliouri Beach, una dintre cele mai apreciate plaje de pe bratul Kassandra Halkidiki

Nu sunt putini cei care descriu plaja Paliouri ca fiind una dintre cele mai bune ale bratului Kassandra si asta gratie caracteristicilor sale care intrunesc, intr-o mare masura, mai toate conditiile unei experiente confortabile la malul marii. 

O apa in nuante turcoaz, pozitionarea intr-un golf ferit de vant, nisipul fin, intrarea lina in apa, amenajarea cu sezlonguri si umbrele – mai toate reprezinta atuuri ale plajei Paliouri, pe care le poti descoperi mai pe larg in cele ce urmeaza. 

Si pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii de la un capat la altul, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu zeci de hoteluri cunoscute din toate statiunile mari, inclusiv din zona plajei Paliouri.

Localizare Paliouri Beach si distante din principalele statiuni 

Plaja Paliouri poarta numele satului cu acelasi nume localizat la 2,9 kilometri departare si se desfasoara de-a lungul micutei asezari Chrousso, localizat in zona din spate. 

Paliouri este impartita pe mai multe sectoare, motiv pentru care e posibil sa o gasesti pe Harti sau pe internet si cu alte denumiri, toate atribuite diferitelor segmente de aici: Hroussou Beach, Chrousso Beach, Golden Beach, Kanavitsa, Xenia beach si altele. 

Insa, atata vreme cat vei folosi denumirea de “Paliouri Beach”, Google Maps te va duce oricum la aceasta plaja. 

Vizitatorii care vin aici cu masina obisnuiesc sa parcheze pe marginea drumului care trece prin spatele plajei. Exista locuri de parcare destul de multe, insa in plin sezon, este posibil sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina. Daca esti norocos, sunt sanse sa poti parca la umbra unui pin 🙂 

Una dintre statiunile apropiate de aceasta plaja este Pefkochori, care este localizata la doar 7,3 kilometri distanta. Daca se intampla sa fii cazat chiar in zona Pefkochori, e bine de stiut ca vei face in jur de 10-11 minute cu masina pana la Paliouri Beach. 

Kallithea se afla la o distanta de 26 kilometri fata de Paliouri, iar Nea Potidea (aflata chiar la intrarea pe bratul Kassandra) este localizata la 46 kilometri departare de aceasta plaja. 

Din Sani si pana la Paliouri sunt 44 kilometri, iar din Nea Skioni si pana aici drumul este ceva mai scurt, de aproximativ 20 kilometri. 

Cum arata Paliouri Beach si ce servicii/facilitati sunt disponibile aici

Paliouri este o plaja relativ generoasa in dimensiuni, formata din nisip si cu o panta lina de intrare in mare. 

Gazduieste in jur de 3 beach baruri, care administreaza segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. E bine de stiut ca in zilele de weekend, unele dintre aceste baruri organizeaza si petreceri cu muzica ascultata la un nivel destul de ridicat. 

In linii generale, pentru a ocupa un sezlong e nevoie sa faci consumatie de la barul din spate. 10 euro/persoana este consumatia minima, insa exista sanse ca in cazul in care vrei sa stai chiar in primul rand din fata apei sa trebuiasca sa scoti din buzunar in jur de 20 euro/persoana pentru consumatie. 

Zonele organizate cu sezlonguri alterneaza cu zone de plaja libera, unde poti veni sa-ti asezi linistit prosopul si propria umbrela. 

Gasesti la Paliouri Beach cabine de schimb, toalete, dusuri, iar daca vrei sa te bucuri de o plimbare linistita pe mare poti inchiria si hidrobiciclete. 

Tot aici se afla si un centru de sporturi acvatice, dar si o zona de camping, in partea stanga spate a plajei. 

Mai jos poti viziona un filmulet realizat in 2023 la plaja Paliouri. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Paliouri Beach 

Fiind una dintre cele mai apreciate si populare plaje ale bratului Kassandra, Paliouri are tendinta sa se aglomereze in varf de sezon (intervalul iulie-august). Desi este bine organizata si are spatii de parcare destul de multe, e bine sa vii aici la primele ore ale diminetii daca se intampla sa-ti faci vacanta in perioada mai sus mentionata. 

Astfel, vei avea garantia ca prinzi sezlong acolo unde-ti place, dar si loc de parcare din prima, fara sa fie nevoie sa dai cine stie cate ture. 

Totusi, pentru cei care prefera atmosfera mai potolita si o plaja mai putin impanzita de turisti, perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie pot fi ideale pentru un concediu pe bratul Kassandra Halkidiki si implicit pentru o vizita la Paliouri. 

Temperaturile vor fi, in aceste cazuri, mai placute, iar preturile la cazare ceva mai prietenoase cu buzunarul 🙂 

Alte plaje apropiate de Paliouri Beach 

Daca urmeaza sa te cazezi in zona acestei plaje sau poate intr-una dintre statiunile din imprejurimi, sunt sanse sa-ti doresti sa bifezi cat mai multe locuri frumoase de la malul marii, din relativa vecinatate. De aceea, mai jos gasesti cateva exemple de plaje aflate la distanta mica fata de Paliouri Beach: 

Plaja Glarokavos este localizata la doar 3 kilometri departare de Paliouri, iar forma sa speciala, alaturi de laguna formata in spatele plajei, atrag an de an multi vizitatori dornici sa se bucure de frumusetea peisajului. Si aici exista zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si o mare portiune de plaja neamenajata, cu aspect salbatic si umbra naturala de la pini. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare se afla si un mic parc acvatic, cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa. 

Plaja Pefkochori este urmatoarea dupa Glarokavos, la o distanta de circa 8 kilometri de Paliouri. Are un aspect usor mai ingust, insa mai multe restaurante si baruri deschise in imediata apropiere a malului marii. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare poti intalni pietre, motiv pentru care se recomanda sa ai la tine incaltamintea speciala. 

Plaja Hanioti te asteapta dupa Pefkochori, in directia Kallithea, si poate fi o alta varianta de plaja confortabila si implicit bine organizata din aceasta zona. O gasesti la 11 kilometri distanta de Paliouri. 

In loc de concluzie

Paliouri Beach este una dintre plajele renumite ale Kassandrei, este foarte bine organizata, are o apa turcoaz si de cele mai multe ori limpede si linistita si poate fi potrivita atat celor care cauta o atmosfera mai animata pe timp de weekend, cat si familiilor cu copii, gratie intrarii line in apa si a serviciilor din zona. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu zeci de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?