Desimi Beach, plaja cu umbra naturala din apropiere de Nydri Lefkada

Stim ca o vacanta in Lefkada poate veni la pachet cu multa bataie de cap pentru acei turisti exploratori care vor sa se bucure de cat mai multe dintre plajele frumoase ale acestei insule, insa iti putem spune din start ca daca vrei sa le vezi pe toate, ai nevoie de o vacanta foarte lunga 🙂 Daca alegi sa te cazezi in Nydri, o varianta buna de incercat poate fi Desimi Beach, localizata in vecinatate, cu aspect usor salbatic si cu doua zone camping in apropiere. 

Maslini batrani, o apa a marii in nuante turcoaz, cateva taverne cu mancare traditionala greceasca numai buna de savurat la orele pranzului sau aproape de lasarea serii… acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile acestei plaje. 

Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe detalii despre plaja Desimi, iar la noi pe site o serie de oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri pentru toate buzunarele, din care sa-l alegi pe cel potrivit pentru tine si cei dragi.

Localizare Desimi Beach si distante din principalele statiuni ale insulei

Desimi Beach se afla pe coasta de sud-est a insulei Lefkada, relativ vis-a-vis de insula Meganisi si la doar 7,9 kilometri departare de statiunea Nydri. Daca se intampla sa stai chiar in Nydri, de aici si pana la Desimi ar trebui sa faci in jur de 15 minute cu masina. La 2,7 kilometri de aceasta plaja se afla satul Vlicho. 

Distanta intre Nikiana si Desimi Beach este de 13,3 kilometri, iar statiunea Ligia este cu 3 kilometri mai departe. 

Din Lefkada Town si pana la plaja Desimi sunt 22,3 kilometri, iar din Agios Nikitas si pana aici vorbim deja despre o distanta mai mare, de circa 33 kilometri (in jur de 45 minute cu masina). 

In cazul in care esti cazat in sudul insulei, eventual in satul pescaresc Vasiliki, pana la Desimi Beach ai de parcurs o distanta de circa 18 kilometri, ceea ce inseamna cam 25 minute petrecute pe drum.

La Desimi Beach se ajunge relativ usor cu masina, dupa cum au povestit cei care au fost aici in sezonul cald 2022, insa locurile de parcare din apropierea plajei pot deveni insuficiente in miez de vara. Unii turisti spun ca exista mai multe spatii de parcare private, iar taxa este de aproximativ 7-8 euro/zi pentru un autoturism. 

Cum arata Desimi Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja

Plaja Desimi este o plaja cu aspect salbatic, localizata intr-un golfulet retras, neamenajata cu sezlonguri si umbrele si destul de ingusta. Desimi este formata din pietris si are o intrare lina in apa. Cu toate acestea, odata intrat in apa, marea se adanceste dupa circa 10 metri, motiv pentru care se recomanda precautie suplimentara in cazul in care vii aici insotit de cei mici. 

Pentru ca este o plaja cu pietricele, e bine sa iei cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa, iar daca se intampla sa ajungi mai tarziu si sa nu prinzi loc sub un maslin, ar fi bine sa ai la tine si o sapca/palarie sau chiar propria umbrela si crema cu factor de protectie ridicat. 

Sunt doua zone de camping la Desimi Beach, una in partea stanga a plajei si alta in partea dreapta. 

Pe portiunea din spatele plajei Desimi sunt maslini, iar dupa pranz, te poti bucura aici de umbra naturala daca te asezi sub unul dintre acesti copaci. Tot in spatele plajei se mai afla si trei taverne (Pirofani, Menes si Spirou & Maria), toate cu recenzii majoritar pozitive pe Google. 

In partea dreapta cum te uiti la mare exista si un centru de inchirieri ambarcatiuni, de unde-ti poti rezerva o hidrobicileta pentru a te plimba la plajele mai retrase din apropiere. Langa Desimi Beach exista si o grota la care poti ajunge de pe apa. 

Pentru o hidrobicicleta, doritorii trebuie sa scoata din buzunar 20 euro/ora. Cei care au mai fost aici spun ca acest serviciu are un pret destul de piperat comparativ cu serviciile similare intalnite pe alte plaje ale insulei. 

Alte plaje apropiate de Desimi Beach 

Daca hotelul tau se afla in aceasta zona si vrei sa vizitezi si alte plaje interesante din vecinatatea Desimi Beach, te mai poti orienta relativ rapid catre una dintre urmatoarele:

Plaja Lakka este localizata la 1,4 kilometri de Desimi Beach, insa poti ajunge aici doar de pe mare. Plaja este una mai putin populara, insa dimensiunile micute o pot face sa fie aglomerata in plin sezon daca si alti turisti mai rezoneaza cu ideea ta 🙂 Poti ajunge pe plaja Lakka si prin intermediul excursiilor cu barca (boat tours) care au opriri pe mai multe astfel de plaje si in locuri potrivite pentru snorkeling.

Kamari Beach se afla putin mai jos, cum mergi spre sud, la 2,7 kilometri de Desimi, este o plaja formata din pietricele, neamenjata, mai putin cunoscuta la scara larga. Drumul de acces catre Kamari este descris de catre cei care au fost aici in 2022 ca fiind in conditii destul de vitrege, cu portiuni neasfaltate, pietre si zone foarte inguste. Kamari Beach este o plaja pe gustul celor care vor sa evite aglomeratiile. 

Plaja Mikros Gialos este localizata la 11,4 kilometri departare de Desimi Beach, este formata tot din pietricele, insa este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Exista taverne si cafenele in zona din spate, iar doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate aici in sezonul cald 2022 cu 10 euro. Unii turisti spun insa ca apa se adanceste destul de repede, la circa 5 metri departare de mal. 

In loc de concluzie

Desimi Beach este o varianta de plaja potrivita pentru cei care se cazeaza in estul sau in sud-estul insulei grecesti si chiar daca nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele, poate fi un loc bun in care sa te bucuri de mare si de soare, in care poti sa iei masa si, totodata, un bun loc de plecare pe mare pentru a explora miciile atractii din imprejurimi.

Pentru ca ne recomanda cei peste 14 ani de experienta in organizarea de vacante, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, inclusiv in zonele apropiate de Desimi Beach!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?