Mikros Gialos Lefkada, plaja bine organizata din imediata apropiere a satului Poros

Daca urmeaza sa pleci in Lefkada si ai in plan sa explorezi sudul insulei sau chiar sa te cazezi undeva in aceasta zona, mai mult ca sigur vei fi interesat si de plajele frumoase de aici, pentru ca, sa fim seriosi, aceste locuri cu apa turcoaz si pietricele deschise la culoare reprezinta atractia principala a insulei. 

Mikros Gialos, plaja satului Poros, aflata in partea de sud-est a insulei, este pentru tine daca vrei sa te bucuri de mare si de snorkeling intr-un loc bine organizat. 

In cele ce urmeaza poti sa descoperi mai multe detalii utile despre vizita la plaja Mikros Gialos, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu hoteluri pentru toate gusturile si buzunarele.

HINT: Daca vrei sa te pui la curent inca de acasa cu topul celor mai interesante plaje din aceasta insula greceasca, ti-ar putea fi utile propunerile din acest articol: Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Unde se afla Mikros Gialos si distante din principalele statiuni ale insulei

Gasesti plaja Mikros Gialos la doar 3,4 kilometri departare de centrul satului Poros, aflat in sud-estul insulei Lefkada. Din Lefkada Town si pana la Mikros Gialos sunt 30 de kilometri, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze in jur de 40 de minute. 

Sivota este una dintre asezarile mai apropiate de Mikros Gialos (o gasesti la 13,3 kilometri distanta) in timp ce satul pescaresc Vasiliki se afla la 18 kilometri departare. 

Daca vii catre aceasta plaja din directia Nydri, nu ar trebui sa faci mai mult de 20-25 minute pe drum, caci vorbim despre o distanta de doar 15 kilometri, iar daca se intampla sa fii cazat mai catre nord, in Nikiana, vei avea de parcurs o distanta de 20,7 kilometri. 

Drumul de acces este descris de catre turistii care au fost aici in 2022 ca fiind in conditii rezonabile, cu destul de multe serpentine, insa practicabil. 

Exista zone de parcare cu plata in imediata apropiere a plajei Mikros Gialos (taxa este in jur de 10 euro/zi), insa daca prinzi loc pe marginea drumului, nu va trebui sa platesti nimic. 

Desi nu este o plaja atat de populara, Mikros Gialos primeste un numar ceva mai ridicat de vizitatori in intervalul iulie-august, motiv pentru care sunt sanse sa te invarti mai mult pentru un loc de parcare, mai ales daca nu vii aici la primele ore ale diminetii. 

Cum arata Mikros Gialos si ce servicii ai la indemana aici 

Mikros Gialos este o plaja de dimensiuni medii, pozitionata intr-un golf ferit de vant. Este descrisa ca fiind una dintre plajele cu apa linistita, unde nu prea se intalnesc valuri. 

Aceasta plaja din apropiere de Poros este bine organizata, amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa si cu portiuni de plaja libera, unde-ti poti pune linistit prosopul sau salteluta pentru a te bucura de soare. 

Pentru cei care vor sa inchirieze sezlonguri, preturile pentru doua sezlonguri + o umbrela erau, in 2022, de circa 10-15 euro. Cu toate acestea, cei care au fost aici sezoanele trecute spun ca 5 euro se vor scadea din nota finala de la restaurant, in cazul in care ai platit sezlonguri/parcare si vrei sa iei masa acolo. 

Mikros Gialos este formata din pietricele de culoare deschisa, pe care le vei intalni si la intrarea in mare, iar pentru o experienta mai confortabila si niste talpi mai relaxate, te sfatuim sa iei cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa 🙂 

Desi are mai multe servicii la indemana (sezlonguri, taverne, toalete) si este descrisa ca fiind o plaja potrivita si pentru familii, unii turisti spun totusi ca apa se adanceste destul de aproape de mal, la o distanta de 5-10 metri de tarm. Asadar, putin mai multa atentie in cazul in care nu stii sa inoti sau vii aici alaturi de copii. 

Alte plaje aflate la distante rezonabile de Mikros Gialos 

In cazul in care ti-ai propus sa bifezi cat mai multe plaje frumoase in timpul vacantei tale in Lefkada, e bine de stiut ca in apropiere de Mikros Gialos vei mai avea la indemana si urmatoarele locuri: 

Plaja Afteli se afla la 15,5 kilometri de Mikros Gialos, este de dimensiuni micute, formata tot din pietris si potrivita pentru snorkeling. Gasesti aici organizare cu sezlonguri si umbrele, iar in zona exista si o taverna. Intre cele doua faci in jur de 25 minute cu masina. 

Plaja Ammoussa, localizata la 17,6 kilometri de Mikros Gialos, se afla in golful urmator dupa Afteli si este bine organizata, cu un aspect similar. Se pot inchiria aici hidrobiciclete, caiace, iar parcarea este gratuita. 

Plaja din Vasiliki este pentru tine daca esti pasionat de windsurf, mai ales ca vei gasi o serie de centre pentru sporturile acvatice in preajma. Pentru ca are o intrare lina in mare, Vasiliki Beach este aleasa si de catre familiile cu copii. O gasesti la 18,7 kilometri de Mikros Gialos. 

Plaja Kamari se afla in partea opusa, la o distanta de circa 13 kilometri de Mikros Gialos, este neamenajata, pe gustul tau daca-ti plac plajele mai putin cunoscute si cu aspect mai salbatic. Cu toate acestea, drumul de acces catre plaja este descris ca fiind in conditii destul de vitrege, foarte ingust pe alocuri si cu portiuni neasfaltate. 

In loc de concluzie

Mikros Gialos este cu siguranta cea mai buna varianta de plaja pe care o vei avea la indemana daca te cazezi in frumosul sat Poros sau in apropierea acestuia, insa poate fi un bun loc de explorat si daca alegi ca pentru o zi sa te plimbi pe coasta de sud/sud-est a insulei. 

Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa poposesti pe plaja Mikros Gialos in perioada urmatoare, asteptam cu interes si parerea ta. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri din care sa-l alegi pe cel care te avantajeaza!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?