Kamari Beach Lefkada, plaja izolata din sud-estul insulei, potrivita pentru cei care iubesc linistea

Intre plajele mai putin populare ale insulei Lefkada, insa deosebit de apreciate de catre cei care cauta sa se relaxeze intr-un loc mai putin impanzit de turisti si de freamat, isi gaseste locul si Kamari Beach, o plaja de dimensiuni medii, destul de ingusta, localizata pe coasta de sud-est. 

Kamari Beach nu este insa o plaja pentru toata lumea si nu trebuie confundata, in cazul in care cauti fotografii pe Google, cu plajele unor unitati de cazare din Thassos si din Santorini, care poarta acelasi nume. 

In acest articol poti sa descoperi cateva detalii utile despre vizita la Kamari Beach Lefkada, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri pentru toate buzunarele si preferintele si un proces de rezervare cat se poate de simplu si de rapid!

HINT: Daca vrei sa studiezi mai in detaliu caracteristicile celor mai apreciate plaje din aceasta insula greceasca, ti-ar putea fi de folos si informatiile din acest articol: Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Unde este Kamari Beach Lefkada si cum ajungi aici 

Kamari Beach este localizata in partea de sud-est a insulei Lefkada, la 24,4 kilometri de Lefkada Town si la doar 4,7 kilometri de satul Vlycho. 

Mai sus, catre nord, se afla statiunea Nydri (din Nydri si pana la Kamari sunt 8,1 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 20 minute de mers cu masina, caci drumul secundar nu se afla in cele mai bune conditii. 

Daca vii din Nikiana catre Kamari Beach Lefkada, ia in considerare un drum de circa o jumatate de ora (15,4 kilometri), iar daca esti cazat in zona satului pescaresc Vasiliki si vrei sa faci o vizita la aceasta plaja cu aspect salbatic, distanta pe care va trebui sa o parcurgi este de aproximativ 20 kilometri. 

Cei care au fost aici in 2022 spun ca desi plaja nu este foarte departe de drumul principal, exista o portiune de drum de circa 2 kilometri care se parcurge greu. Drumul are segmente neasfaltate, cu pietre, iar pe alocuri este descris ca fiind foarte ingust, uneori chiar si pentru o singura masina. 

Se parcheaza in zona din spatele plajei, destul de aproape de malul marii, iar uneori, Kamari Beach este frecventata si de catre amatorii de camping, care vin aici cu rulotele. 

Cum arata Kamari Beach si ce trebuie sa stii inainte sa vii la aceasta plaja 

Kamari Beach nu face neaparat parte din topul celor mai frumoase plaje ale insulei, insa are un vibe aparte pentru cei care iubesc natura si linistea. Plaja Kamari este o plaja neamenajata, asadar nu te astepta sa gasesti aici facilitati si servicii de niciun fel. 

Daca decizi sa faci o vizita la Kamari Beach, pentru o experienta cat mai confortabila, ia cu tine o umbrela, crema cu factor de protectie ridicat, un tricou, o palarie, apa si cateva gustari. Sigur, nu uita sa lasi natura asa cum ai gasit-o si sa iei cu tine orice fel de ambalaje goale iti raman. 

Incaltarile speciale pentru apa isi vor avea rostul aici, pentru ca plaja este formata din pietre, care se regasesc si la intrarea in mare. La extremitati, plaja este marginita de stanci. 

Tine cont si de faptul ca apa se adanceste destul de repede la Kamari Beach, asadar, fii precaut daca nu esti un bun inotator sau daca vii insotit de copii. 

Unii turisti vin aici sa se plimbe cu caiacul, altii doar pentru a face snorkeling (conditiile de vizibilitate sub apa sunt descrise ca fiind foarte bune), in timp ce altii vin doar pentru a se relaxa intr-un cadru cat mai ferit de aglomeratie. 

Alte plaje in apropiere de Kamari Beach 

Daca ai ajuns la Kamari Beach si ai constatat ca nu e pentru tine si vrei sa te indrepti poate catre o plaja care sa-ti asigure mai mult confort sau pur si simplu vrei sa bifezi cat mai multe plaje interesante din aceasta zona, in aceeasi zi, te-ai putea indrepta si catre: 

Plaja Desimi, pe care o vei gasi la 2,7 kilometri departare de Kamari si unde te poti bucura de umbra naturala a maslinilor, dupa orele pranzului. Desimi este localizata intr-un golfulet linistit, nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa pe portiunea din spate gasesti 3 taverne la care poti lua masa de pranz sau cina. Poti inchiria de aici si caiac, dar si hidrobicicleta, pentru a ajunge la plajele micute si la grota din imediata vecinatate. 

Plaja Lakka, o plaja la care poti ajunge doar de pe mare, se afla la 3,9 kilometri de Kamari si foarte aproape de Desimi (la o distanta de doar 1,4 kilometri). Plaja este descrisa ca fiind foarte frumoasa, cu o apa limpede, ideala pentru snorkeling. Aici poti ajunge si prin intermediul excursiilor cu barca (boat tours) care includ opriri la mai multe astfel de plaje. 

Plaja Mikros Gialos este localizata la 13,2 kilometri de Kamari si poate fi una dintre variantele bune pentru tine in cazul in care cauti organizare cu sezlonguri si umbrele. Se afla in apropierea satului Poros, este formata din pietricele, iar marea este in general linistita in acest golf. 

In loc de concluzie

Kamari Beach Lefkada este pentru tine daca nu ai o problema sa faci plaja intr-un spatiu lipsit de amenajare si de servicii. Desi o parte dintre cei care au vizitat-o o descriu ca fiind o adevarata oaza de liniste, Kamari nu este pentru toate tipurile de turisti si vine la pachet cu o serie de mici dezavantaje precum drumul de acces aflat in conditii nu foarte bune. 

Daca i-ai facut deja o vizita, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tari oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?