Despre Acharavi Beach, cea mai lunga plaja a insulei Corfu

Plaja statiunii Acharavi din nordul Corfu se uneste cu plaja statiunii invecinate Roda si formeaza cea mai lunga fasie de nisip a insulei. Pentru cei care aleg sa-si petreaca vacantele in aceasta destinatie, informatiile despre Acharavi Beach pot fi mai mult decat utile, cu atat mai mult cu cat zona in sine are foarte multe de oferit din punct de vedere turistic. 

Acharavi Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, are o intrare lina in apa si este potrivita si familiilor cu copii. 

Mai multe amanunte despre aceasta plaja din Corfu gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi.

Localizare Acharavi Beach si distante din principalele statiuni ale insulei

Acharavi Beach se afla intre statiunile Roda si Kassiopi, pe coasta de nord a insulei Corfu. 

Din Corfu Town si pana la aceasta plaja sunt circa 39 kilometri, drum care se poate parcurge cu masina in aproximativ o ora, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Sidari si pana la Acharavi Beach sunt 13 kilometri, distanta ce presupune in jur de 20 minute cu masina, iar din Paleokastritsa si pana la aceasta plaja vorbim despre o distanta de circa 27 kilometri.

Ceva mai indepartata este statiunea animata Kavos, localizata diametral opus, la 83,5 kilometri distanta. 

In statiunea Acharavi si implicit la Acharavi Beach se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus, care circula intre principalele statiuni/sate ale insulei. Pe acest site ai la dispozitie programul actualizat al curselor si tarifele. 

Din Corfu Town si pana in Acharavi vei face in jur de o ora si douazeci de minute cu Green Bus, iar costul unei calatorii este de 3.60 euro/persoana. 

Cum arata Acharavi Beach si ce servicii gasesti in zona de plaja

Plaja Acharavi este, asa cum am mentionat anterior, o plaja foarte lunga. Nu exceleaza in latime si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Pe unele zone ale sale, nisipul poate fi mai fin, in timp ce pe altele, plaja poate fi formata exclusiv din pietricele. 

Din aceste considerente, e bine sa ai la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. Daca ai uitat-o acasa sau nu detii asa ceva, nu-ti face probleme, vei putea cumpara de la magazinele cu articole de plaja pe care le gasesti in zona din spate. 

In linii generale, Acharavi Beach are o intrare lina in apa, ceea ce inseamna ca este buna si pentru familiile cu copii. Nu lipseste organizarea cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 8-10 euro/set. 

Evident, fiind atat de lunga, Acharavi Beach are si multe segmente de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul.

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare, Acharavi se uneste cu plaja Almyros, in timp ce in partea stanga vei gasi plaja statiunii Roda. In zona Almyros e posibil sa intalnesti si un segment dedicat nudistilor. 

Plaja Acharavi este dotata, mai ales in zona sa centrala, cu mai toate serviciile necesare unei experiente relaxante la malul marii. In zona din spate gasesti taverne, beach baruri, mici magazine, centre de sporturi acvatice, posibilitatea de a te inscrie la croaziere. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Acharavi Beach

Acharavi Beach nu se numara printre cele mai populare si aglomerate plaje ale insulei, fiind avantajata si de dimensiunile sale. Practic, in orice moment al sezonului cald ai veni aici, nu ai cum sa nu gasesti locuri in care sa te asezi. 

In iulie-august, media temperaturilor maxime in zona Acharavi este de 32 grade la umbra, cu o apa a marii cu valori de aproximativ 26 de grade. 

Daca preferi totusi sa vii aici intr-o perioada mai libera si mai linistita, in care sa te poti bucura si de preturi mai bune la cazare, sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie pot fi alegeri bune. 

E bine sa ai in vedere ca la inceputul verii, apa marii poate fi putin mai rece, insa in septembrie, valorile se pastreaza relativ similare cu cele din august. 

Alte plaje apropiate de Acharavi Beach

Daca tot vei ajunge in zona Acharavi, e bine sa te pui la punct si cu informatii referitoare la alte plaje interesante din zona. 

Plaja Roda se afla, asa cum am spus, in continuarea plajei Acharavi (in partea stanga cum te uiti la mare). Si in acest caz, gasesti o plaja bine amenajata, linistita, preferata in general de familiile cu copii si de acei turisti care-si axeaza vacantele pe relaxare. 

Ai servicii diverse in zona din spate, alaturi de cateva obiective istorice (o mica bisericuta din secolul al XVII-lea si ruinele unui templu dedicat lui Apollo), dar si posibilitatea de a pleca in excursii si croaziere pe mare. 

Plaja Agios Spiridon nord (a nu se confunda cu plaja Agios Spiridon din vest, Paleokastritsa) se afla la 5,1 kilometri distanta de Acharavi Beach, in aceeasi zona cu Gialiskari. 

Se desfasoara de-a lungul unui golfulet, este formata din nisip si are amenajare cu sezlonguri si umbrele, serviciu de inchiriere ambarcatiuni si vreo doua taverne in zona din spate (Finikas All Day Beach Bar si Hellas Traditional Tarverna). Tot aici se afla si o micuta capela inchinata Sfantului Spiridon. 

Plaja Gialiskari este localizata la 5,8 kilometri departare de centrul plajei Acharavi. Vorbim despre o plaja salbatica, lipsita de amenajare, formata din pietricele si marginita de stanci. 

Exista stanci si la intrarea in mare (acei cipici sunt mai mult decat bineveniti) si zero servicii in apropiere, ceea ce inseamna ca trebuie sa vii echipat cu tot ce-ti trebuie. Te poti bucura aici de o vedere frumoasa catre coasta albaneza. 

In loc de concluzie

Acharavi Beach este, fara doar si poate, una dintre cele mai spatioase plaje ale insulei Corfu, iar faptul ca nu este atat de aglomerata si ca e bine organizata reprezinta un avantaj pentru cei care si-au propus sa se relaxeze la malul marii in vacanta.   

Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele vacante Corfu disponibile la noi pe site. Poti sa le accesezi mai jos si sa rasfoiesti propunerile noastre de vile si hoteluri din statiunile cunoscute ale acestei insule 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?