Gialiskari Beach Corfu, un loc salbatic cu vedere superba spre coasta albaneza

In nordul insulei Corfu, intre statiunile Acharavi si Kassiopi, sta ascunsa o adevarata bijuterie de plaja salbatica – Gialiskari. 

Fara amenajare si servicii, si cu o vedere absolut incantatoare catre linia de coasta albaneza, Gialiskari Beach poate fi extrem de potrivita acelor turisti care cauta sa se bucure de liniste si de relaxare intr-un cadru cat mai putin atins de mana omului. 

Mai multe detalii despre Gialiskari Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Gialiskari Beach si cum ajungi aici

Inainte de a-ti explica traseul pana la aceasta plaja, e bine sa ai in vedere ca in Corfu mai exista o plaja cu numele de Yaliskari Beach (pe coasta de vest, intre statiunile Ermones si Agios Gordios, pentru care se mai foloseste si numele de Gialiskari). Totodata, in insula Creta gasim o alta plaja care poarta denumirea de Gialiskari. 

Mai jos ti-am pregatit cateva print screen-uri din Google Maps, pentru a vedea localizarea celor doua plaje Gialiskari si Yaliskari din Corfu. 

Plaja abordata in acest articol este evidentiata in primul print screen, asadar, in nordul insulei Corfu. 

Yaliskari, pe coasta de vest a insulei Corfu. 

Din Corfu Town si pana la Gialiskari Beach sunt 43 kilometri, drum care se poate parcurge cu masina in aproximativ o ora, in conditii normale de trafic. 

Din Sidari si pana la aceasta plaja sunt 18 kilometri, iar din statiunea Acharavi si pana la Gialiskari vorbim despre o distanta de doar 6,2 kilometri.

Si cei cazati in Roda sau in Kassiopi vor putea ajunge aici destul de repede. 

Paleokastritsa este localizata la 31 kilometri distanta de Gialiskari Beach, in timp ce Kavos se afla la aproape 88 kilometri departare (ceea ce inseamna cam doua ore si 10 minute pe drum intre cele doua). 

La plaja Gialiskari poti ajunge cu masina, iar cei care au fost aici recent, in vara lui 2023, spun ca e de preferat sa parchezi cam cu 1 km inainte, acolo unde se termina drumul asfaltat. 

Exista si un drum secundar de pamant care coboara catre plaja (vei observa in unele fotografii ca sunt masini parcate in zona din spatele plajei), insa pentru masinile cu garda mai joasa, poate face probleme. 

Cum arata Gialiskari Beach si ce sa iei cu tine cand vii la aceasta plaja

Din punct de vedere al aspectului, putem spune clar si raspicat ca Gialiskari este o plaja cat se poate de frumoasa. 

Plaja este formata dintr-un nisip grosier (cu pietricele mai marunte), in timp ce apa marii are acele nuante fascinante de turcoaz. 

La intrarea in mare si in extremitatile plajei exista stanci, destul de periculoase pentru picioare, ceea ce inseamna ca e mai mult decat indicat sa iei cu tine incaltamintea speciala pentru apa. 

In partea centrala, atunci cand intri in mare, vei calca pe o placa de stanca destul de masiva, insa daca o ocolesti cu grija, prin partea dreapta cum te uiti la mare vei intalni si un culoar de intrare in apa de pe nisip. 

Din punct de vedere al prezentei stancilor si al lipsei serviciilor, nu putem spune ca Gialiskari este o plaja potrivita pentru familiile cu copii, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere daca intentionezi sa vii aici alaturi de cei mici. 

Nu exista servicii si amenajare de niciul fel la Gialiskari, prin urmare, ar trebui sa vii aici pregatit cu: umbrela proprie, crema cu factor de protectie ridicat (plaja nu ofera umbra naturala), apa, gustari. 

Nu uita sa lasi plaja in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Gialiskari Beach

Gialiskari Beach nu se numara printre cele mai populare plaje ale insulei Corfu. In partea de nord exista, cu siguranta, plaje cu mult mai intens vizitate. 

Pana in octombrie 2023, Gialiskari a strans pe Google Maps in jur de 240 recenzii din partea celor care au fost aici, spre deosebire de alte plaje din Corfu care au deja mii de astfel de review-uri. 

Totusi, sunt sanse ca in intervalul iulie-august, mai multi turisti sa rezoneze cu ideea de a vizita acest loc salbatic. 

Daca nu vrei sa imparti Gialiskari Beach cu prea multi vizitatori, perioade mai bune pentru o oprire aici pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Apa marii poate fi ceva mai rece la inceput de vara, insa in septembrie pastreaza valori relativ similare cu cele din august. 

Alte plaje apropiate de Gialiskari Beach

Daca tot ai in plan sa vizitezi Gialiskari, e posibil sa vrei sa bifezi si alte plaje frumoase de pe coasta de nord a insulei Corfu. Printre cele mai apropiate de Gialiskari se numara: 

Plaja Agios Spiridon nord (a nu se confunda cu plaja Agios Spiridon din Paleokastritsa, de pe coasta de vest). Se afla la doar 700 metri departare de Gialiskari, este formata din nisip, are amenajare cu sezlonguri si umbrele si vreo doua restaurante in zona din spate (Finikas All Day Beach Bar, Hellas Traditional Tarverna).

Tot aici gasesti si serviciu de inchirieri ambarcatiuni, dar si o micuta capela inchinata Sfantului Spiridon. 

Plaja Acharavi este cea mai lunga plaja din Corfu, se uneste cu plaja Roda in partea stanga cum te uiti la mare si are mai multe segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, alaturi de o multitudine de taverne, terase si baruri in zona din spate. 

Sunt si foarte multe portiuni de plaja libera de-a lungul fasiei de nisip. Intre centrul plajei Acharavi si Gialiskari Beach sunt cam 5 kilometri. 

Plaja Roda se afla in continuarea plajei Acharavi si este segmentata de o zona de port. Are organizare pe ambele sale portiuni, insa este usor mai lata cum treci de port, in directia Sidari. 

Si aici vei avea la indemana mai toate serviciile potrivite pentru o experienta confortabila la malul marii, Roda Beach fiind aleasa si de catre familiile cu copii. 

In loc de concluzie 

Gialiskari Beach este considerata a fi una dintre nestematele ascunse de pe coasta de nord a insulei Corfu si este potrivita acelor turisti care prefera locurile cat mai salbatice si mai lipsite de amenajare. 

Daca ai ajuns deja aici si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte detalii utile, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ai in plan sa mergi in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta o serie de oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?