Concediu in Roda Corfu, una dintre statiunile linistite din nordul insulei

Insula Corfu este extrem de bogata in statiuni si atractii turistice pentru toate tipurile de vizitatori, iar daca planul tau este sa te cazezi undeva in zona coastei de nord, e posibil sa fii interesat de Roda, care pare sa aiba cate ceva de oferit pentru fiecare stil de vacanta. 

Roda are o plaja lunga, o zona de port, cateva atractii istorice localizate chiar in zona de centru a statiunii si o paleta larga de unitati de cazare si de restaurante/taverne. 

Mai multe detalii despre vizita in Roda gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si o serie de oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Ce sa stii despre Roda Corfu

Roda este una dintre statiunile de dimensiuni medii, destul de bine dezvoltate din punct de vedere turistic, de pe coasta de nord a insulei Corfu. 

Statiunea poate fi parcursa relativ usor de la un capat la altul, pe jos, fiind construita pe o suprafata plata. 

Roda este la origini sat pescaresc, are o mica zona de port unde mai pot fi observate ambarcatiunile pescarilor. 

Spre deosebire de statiunile invecinate Sidari sau Kassiopi, Roda nu se afla in planul de opriri al excursiilor pe mare, motiv pentru care plaja sa ramane mai libera, chiar si in plin sezon. 

Poate fi un loc potrivit in care sa te relaxezi, un loc bun pentru o vacanta in familie, insa si un loc care sa-ti permita sa savurezi un cocktail dupa lasarea serii, fara sa ai senzatia ca te trimite cineva la culcare 🙂

Statiunea este vizitata in mod special de catre turistii britanici, de catre alti turisti europeni, de catre familiile tinere si de catre cuplurile mai in varsta care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru mai linistit, cu preturi bune la cazare.

In Roda gasesti si cateva obiective incarcate din punct de vedere istoric, taverne bune, magazine, supermarketuri, benzinarie, farmacie, statie de autobuz, centru de echitatie, agentii de turism care organizeaza excursii cu autocarul sau croaziere de-o zi – practic, mai toate serviciile de care ai putea avea nevoie ca sa te simti confortabil. 

HINT: Nu confunda statiunea Roda din Corfu cu statiunea Nea Roda de pe bratul Athos Halkidiki. 

Motive pentru o vacanta in Roda Corfu 

Esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar in Roda Corfu sau vrei sa treci fie si pentru o zi pe aici? Mai jos ti-am pregatit principalele atuuri ale acestei statiuni:

  • este potrivita familiilor cu copii si celor care vor sa se bucure de relaxare si liniste in vacanta
  • are multe hoteluri si vile in care te poti caza, in general cam pentru toate buzunarele si preferintele
  • plaja este lunga si bine amenajata si, in plus, ai multe alte plaje frumoase in apropiere, la care poti ajunge relativ repede
  • poti sa te folosesti si de transportul public local pentru a ajunge aici sau pentru a iesi din statiune 
  • este localizata aproape de Sidari si de Canal D’Amour, una dintre cele mai importante atractii turistice din Corfu
  • ai la indemana multe terase si taverne, majoritatea cu mancare traditionala, peste si fructe de mare din belsug
  • exista in zona si cateva obiective istorice, numai bune de vizitat daca esti pasionat de aceasta activitate 

Pentru o statiune de dimensiuni medii, noi spunem ca Roda pare sa aiba destul de multe lucruri de oferit. Te invitam sa o descoperi mai amanuntit in continuare 🙂 

Unde se afla Roda Corfu si cum ajungi aici 

Roda este localizata in nordul insulei Corfu, intre statiunile Sidari si Acharavi. 

Din celebra Sidari (unde se afla si fascinantul Canal D’Amour) si pana in centrul statiunii Roda sunt 11, 2 kilometri, distanta care se poate parcurge cu masina in aproximativ 15-16 minute. 

Din Acharavi si pana in Roda distanta este si mai mica, de circa 5 kilometri. 

Corfu Town este localizat la 35 kilometri departare de Roda, iar drumul intre cele doua se poate parcurge in aproximativ 50 de minute. 

Distante pana in Roda din alte statiuni ale insulei:

In Roda se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Programul acestora si tarifele curselor pot fi verificate pe site-ul oficial al transportatorului

Din Corfu Town si pana in Roda vei face in jur de o ora si douazeci de minute cu autobuzul local, iar pretul unei calatorii este de 3.60 euro/persoana. 

Vremea Roda Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Roda in intervalul iulie august (media maximelor atinge 32 de grade la umbra), atunci cand statiunea primeste si cel mai mare numar de turisti. 

Daca vii in Roda in aceasta perioada, trebuie sa stii ca sansele de ploaie sunt aproape egale cu zero si ca te vei putea bucura de o apa a marii de circa 26 grade. 

Desigur, vremea este intr-o continua schimbare, iar la momentul redactarii acestui articol (11 octombrie 2023), temperatura apei in Roda era de 24.3 grade – in continuare foarte buna pentru baie in mare. 

Roda nu se numara printre cele mai populare statiuni ale insulei Corfu, motiv pentru care nu ar trebui sa fie extraordinar de aglomerata nici macar in plin sezon. 

Cu toate acestea, daca vrei sa ai parte de mai mult spatiu pentru tine si de o atmosfera mai relaxanta, poti veni aici si la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

Temperaturile vor fi mai placute, apa marii usor mai rece la inceput de vara, iar preturile la cazare mai mici. 

Cum este plaja din Roda Corfu 

Roda a fost binecuvantata cu o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, destul de lunga si cu o intrare lina in apa, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. 

In unele zone ale plajei, nisipul este fin, in timp ce mai aproape de malul marii se remarca prezenta pietricelelor. Fasia de plaja are pe fundal o sumedenie de terase, baruri si restaurante. Spre final de sezon, se mai poate observa, pe alocuri, la malul marii, iarba de mare. 

Plaja din Roda este bine amenajata, cu segmente organizate cu sezlonguri si umbrele,  care pot fi inchiriate cu sume cuprise intre 8-10 euro/set. 

Daca preferi plaja libera, o recomandare poate fi sa te orientezi spre extremitatea sa vestica. Desi fasia de nisip devine mai ingusta aici, locul este mai linistit si mai pitoresc. 

In est, dincolo de portul din Roda, plaja se intinde pe o portiune de cativa kilometri si se uneste practic cu statiunea invecinata Acharavi.

Citeste mai multe informatii despre plaja acestei statiuni in articolul: Totul despre Roda Beach si serviciile existente la aceasta plaja din nordul insulei Corfu

Alte plaje apropiate de Roda Beach mai sunt si plaja Astrakeri, plaja Yialos, plaja Acharavi

Unde te cazezi in Roda Corfu

Unitatile de cazare din zona Roda Corfu sunt de ordinul zecilor, cele mai multe fiind cotate cu 3 stele. 

Gasesti si cateva optiuni de 2 stele, cu servicii mai modeste, insa mai prietenoase cu buzunarul, dar si o serie de hoteluri de 4 stele, cu servicii bune, acces la piscina si alte facilitati. 

In cele mai multe dintre cazuri, cazarea in Roda Corfu se face in regim self catering, ceea ce nu va fi neaparat o problema atata vreme cat ai supermarketuri de unde te poti aproviziona, dar si o multime de taverne si restaurante in apropiere.

Vom aborda separat, mai jos, si subiectul locurilor in care se mananca bine in Roda Corfu. 

Sunt si cateva hoteluri care ofera micul dejun inclus, dar si foarte putine variante care au demipensiune.  

Ce poti sa faci in Roda Corfu

Atractia principala a locului este plaja si implicit toate activititatile centrate pe zona malului marii. Daca totusi simti nevoia sa iei pauza o zi de la relaxarea de pe sezlong, e bine de stiut ca in Roda vei putea sa te bucuri si de alte activitati, precum:

Excursiile cu barca sau excursiile catre alte atractii ale insulei. Vei intalni in zona de centru a statiunii cateva agentii care organizeaza astfel de experiente, prin urmare, poti oricand sa te orientezi catre ceva ce te atrage.

In Roda se afla si o mica bisericuta care poate fi vizitata (Biserica Sf. George, din secolul al XVII-lea), dar si ruinele unui templu antic (construit in secolul V i Hr. in stil  doric, dedicat zeului Apollo). 

In apropierea plajei din Roda a fost deschisa si o scoala de calarie (Katreena Horse Riding), cu recenzii bune pe Google si o nota de 4,6 din 5. Te poti plimba calare pe malul marii si prin livezile de maslini, iar experienta este descrisa de catre cei care au incercat-o ca fiind minunata.

Canal D’Amour se afla la doar 12 kilometri departare de Roda si este, fara doar si poate, una dintre cele mai frumoase si de neratatat atractii din Corfu. E posibil sa prinzi destul de aglomerat in intervalul iulie-august, motiv pentru care iti recomandam sa vii aici la primele ore ale diminetii. 

Shopping-ul este o alta activitate de care te poti bucura in Roda. Vei observa ca exista suficient de multe magazinase cu suveriruri, produse locale, obiecte handmade pe care sa le admiri si sa incerci sa te abtii sa nu le iei acasa 🙂  

Canal D’Amour, Sidari

Restaurante si taverne in Roda Corfu 

Si pentru ca te vei afla in Grecia, si nu oriunde, ci in insula Corfu, e bine de stiut ca in Roda te asteapta si o serie de taverne si restaurante cu preparate bune si foarte bune, pe care merita sa le incerci. Mai jos ti-am selectat cateva dintre locurile care au primit de-a lungul timpului recenzii bune din partea celor care le-au calcat pragul. 

Nikos Family Restaurant a strans pana in prezent (octombrie 2023) o nota de 4,8 din 5 pe Google si aproape 1000 de recenzii, majoritatea pozitive. Este localizat in centrul statiunii, la cateva sute de metri departare de malul marii si are un meniu alcatuit in mare parte din preparate traditionale grecesti (musaca, soutzoukakia, stifado, sofrito, pastitsada, giaourtlou si altele), alaturi de cateva feluri de mancare internationale (paste, pizza, burgeri) si bineinteles fructe de mare si peste. 

Taverna Drosia este localizata tot in zona de centru, are specific grecesc si un meniu bine structurat, pe categorii (mancare traditionala din Corfu, fructe de mare, preparate din pui, preparate din vita, etc.), dar si meniu special pentru copii. 

Skouna Cafe Bar & Dinner se afla chiar la malul marii, are si segment de plaja cu sezlonguri si umbrele amenajat in fata si preparate precum burgeri, pizza, diferite gustari rapide, dar si fructe de mare pregatite in diverse moduri (creveti in stil saganaki, midii saganaki, caracatita la gratar, creveti a la creme, etc.). 

Alte restaurante cu recenzii bune mai sunt si Roda Park (cu specific grecesc), Red Chilli Roda (cu specific indian) si Agrilia

Desi viata de noapte din Roda nu se poate compara cu atmosfera din Kavos, e important sa ai in vedere ca aceasta nu este complet absenta. Exista o serie de baruri unde se organizeaza seri de karaoke, muzica live sau dansuri si unde distractia poate tine pana la ore mai tarzii. 

Printre barurile apreciate din Roda se numara The Boathouse, Crusoes Pub, Pirates Bar, Drunken Sailor si altele. 

In loc de concluzie

Roda Corfu este o statiune care are de oferit cate ceva pentru fiecare turist in parte, insa in linii generale, este potrivita familiilor cu copii si acelor vizitatori care vor sa-si axeze concediul pe relaxare. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din majoritatea statiunilor cunoscute ale insulei.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?