Vacanta in Acharavi, una dintre statiunile bine dezvoltate din nordul insulei Corfu

Acharavi este statiunea cu cea mai lunga plaja din Corfu si este localizata pe coasta de nord a insulei, intre Roda si Kassiopi. Are vedere catre coasta albaneza si o atmosfera in general mai linistita comparativ cu a statiunilor populare precum Paleokastritsa sau Kavos. 

Este considerata a fi asezarea principala a localnicilor din nordul insulei si este segmentata in doua parti: cea cu zona de plaja, unde se gasesc beach baruri, hoteluri si partea de oras (traversata de bulevardul principal), unde cei mai multi dintre localnici lucreaza.  

Mai multe amanunte utile despre vizita in Acharavi Corfu gasesti in continuare, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte pentru vacantele in Corfu, pe care te invitam sa le descoperi.

Ce sa stii despre Acharavi

Acharavi se afla la 38 kilometri distanta de Corfu Town si este una dintre statiunile foarte bine dezvoltate. Exista curse regulate Green Bus cu plecare din Acharavi catre Corfu Town si catre statiuni invecinate precum  Kassiopi, Sidari si altele. 

Aici gasesti oficiu postal, banca, supermarketuri, centru medical, farmacii, alaturi de o multime de alte mici magazine si afaceri. Turistii sositi in Acharavi au posibilitatea de a inchiria masini, biciclete, de a se inscrie la diferite tipuri de excursii cu autocarul sau croaziere. 

Practic, Acharavi se va potrivi tuturor categoriilor de turisti, pentru ca are de oferit cate ceva pentru fiecare. Are o plaja numai buna pentru relaxare, foarte bine organizata pe portiunile sale centrale, dar si posibilitatea de a te bucura catusi de putin de viata de noapte (e drept, nu la fel de intens precum in Kavos), caci exista baruri cu karaoke, muzica live, spectacole de dans si altele. 

Are si avantajul de a fi localizata aproape de atractii importante ale statiunii (cum ar fi Canal D’Amour din Sidari), dar si de alte plaje frumoase, pe care le vom puncta mai jos. 

Motive pentru o vacanta in Acharavi

Simti ca ai nevoie de o vizualizare mai exacta a caracteristicilor acestui loc? Ti-am pregatit mai jos o lista a principalelor atuuri pe care le are Acharavi.

  • aici gasesti cea mai lunga plaja din Corfu, formata dintr-un amestec de nisip si pietricele, atat cu portiuni amenajate, cat si cu zone de plaja libera
  • Acharavi are unitati de cazare pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele
  • iti ofera o paleta larga de activitati (cele centrate pe zona de plaja, sporturi nautice) + posibilitatea de a face excursii, drumetii, croaziere 
  • sunt multe restaurante si taverne cu mancare traditionala din Corfu, peste si fructe de mare
  • te poti deplasa usor catre alte statiuni invecinate, mai ales ca vei avea la indemana si serviciul Green Bus 
  • te bucuri de un peisaj cat se poate de frumos
  • in apropiere ai atractii naturale pe care le poti vizita usor: muntele Pantokrator, Canal D’Amour Sidari, dar si sate vechi precum Strinilas, Episkepsi sau Nymfes (si cascada Nymfes). 

Suna bine? Daca da, te invitam sa citesti mai departe si alte detalii despre Acharavi Corfu 🙂 

Unde este Acharavi si cum poti sa ajungi aici 

Acharavi este localizat pe coasta de nord a insulei Corfu, intre statiunile Roda si Kassiopi. 

Din Corfu Town si pana aici sunt 38 kilometri, distanta care se poate parcurge cu masina in aproximativ 50 minute. Aeroportul International Corfu se afla la 40 kilometri departare de Acharavi. 

Distanta Sidari – Acharavi este de 12 kilometri, iar Roda este si mai apropiata  – la doar 6,3 kilometri. 

Ceva mai indepartate de Acharavi sunt Paleokastritsa (25 kilometri), Agios Gordios (45 kilometri) si Kavos (82 kilometri).

Daca se intampla sa fii cazat in zona Kavos si sa vrei sa ajungi in nordul Corfu, e bine de stiut ca drumul cu masina pe un singur sens ar trebui sa dureze in jur de 2 ore. 

In Acharavi se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus, care circula intre asezarile principale ale insulei. Programul si tarifele curselor pot fi verificate pe site-ul oficial al transportatorului. 

O cursa Corfu Town – Acharavi (linia A3) dureaza in jur de o ora si douazeci de minute, iar pretul unei calatorii este de 3.60 euro/persoana. 

Vremea Acharavi Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta 

Daca ai in plan sa te bucuri de cele mai ridicate temperaturi, asta inseamna ca trebuie sa vii in Acharavi in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge 32 de grade la umbra. In aceasta perioada sunt aproape zero sanse de ploaie si cele mai multe ore de soare/zi, iar apa marii atinge o valoare medie de circa 26 grade. 

Spre deosebire de alte statiuni mai populare, Acharavi si a sa plaja nu sunt atat de aglomerate, nici macar in plin sezon. 

Totusi, daca vrei sa te bucuri de si mai multa liniste si sa te relaxezi in adevaratul sens al cuvantului, ai putea veni aici in perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In ceea ce priveste inceputul verii, e posibil ca apa marii sa fie usor mai rece, insa in septembrie, valorile se pastreaza similare cu cele din august. 

In plus, te vei putea bucura de preturi mai avantajoase la cazare 🙂 

Despre plaja din Acharavi

Ajungem si la unul dintre cele mai interesante puncte ale acestui articol – plaja Acharavi, care este cea mai lunga plaja a insulei Corfu. 

Fasia de nisip din dreptul Acharavi se uneste cu plaja Almyros si cu plaja Roda si are in total in jur de 6-7 kilometri lungime. 

Asta inseamna ca indiferent de perioada in care alegi sa vii aici, cu siguranta vei avea loc suficient sa te bucuri de mare si de soare. 

Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar apa are o nuanta turcoaz si este in general limpede si curata.

Intrarea in mare este, pe cele mai multe portiuni, lina, ceea ce inseamna ca plaja este potrivita si pentru familiile cu copii. Se recomanda sa ai la tine (in functie de zona in care alegi sa stai) si acea incaltaminte speciala pentru apa. Gasesti cipici de apa si in zona din spate a plajei, pe la magazinele cu articole de plaja. 

De-a lungul plajei sunt multe taverne, restaurante si beach baruri, unele dintre acestea administrand pe plaja acele segmente cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 8-10 euro/set.

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti, la noi pe blog, in articolul: Despre Acharavi Beach, cea mai lunga plaja a insulei Corfu 

Daca vrei sa schimbi putin peisajul de la malul marii, e bine de stiut ca relativ aproape de plaja Acharavi se mai afla si urmatoarele: plaja Gialiskari, micuta plaja Agios Spiridon nord (a nu se confunda cu Agios Spiridon din Paleokastritsa), plaja Astrakeri, plaja Acquasanta

Astrakeri Corfu

Unde te cazezi in Acharavi

Sunt zeci de unitati de cazare in zona Acharavi, cele mai multe dintre acestea fiind cotate cu 3-4 stele. 

Vei avea la indemana si variante mai low cost, cotate cu 2 stele, cu servicii de baza, mai slabute, dar prietenoase cu buzunarul, la fel cum vei avea si optiunea de a te orienta catre o cazare de 5 stele (sunt in jur de 2-3 optiuni). 

O mica parte a acestora ofera micul dejun inclus, si doar cateva au si varianta de cazare in regim demipensiune. Totusi, daca alegi sa te cazezi in regim self catering (apartamente cu chicineta inclusa) nu ar trebui sa fie o problema, pentru ca in Acharavi gasesti supermarketuri de la care te poti aproviziona, iar tavernele si restaurantele sunt multe la numar. 

Ce poti sa faci in Acharavi

Asa cum spuneam inca de la inceput, Acharavi este genul de statiune potrivita tuturor tipurilor de turisti. Asta inseamna ca daca ti-ai propus sa ai un program activ, sunt sanse slabe sa ai timp sa te plictisesti. 

In zona de plaja vei avea posibilitatea sa practici diferite sporturi acvatice (exista si centre de sporturi nautice) – plimbari cu banana, snorkeling, diving, croaziere pe mare cu diferite opriri, etc. 

In plus, la agentiile locale vei gasi si alte oferte de tururi, unele dintre ele cu autocarul, catre majoritatea atractiilor insulei. 

Lasand deoparte plaja Acharavi, alaturi de toate celelalte plaje din imprejurimi, pe care le vei putea bifa usor, vei mai avea la indemana si centrul de inchirieri biciclete S-bike, de unde-ti poti inchiria bicicleta pentru a face diferite tururi in zona statiunii. 

In statiune pot fi vizitate Muzeul Folclorului si ruinele Bailor Romane (descoperite in anul 1985, in timpul unor lucrari de constructie). 

In statiunea invecinata Roda te asteapta biserica Sf. George (secolul al XVII-lea), dar si ruinele unui templu antic dedicat zeului Apollo. 

Tot in Roda gasesti si un centru de echitatie (Katreena Horse Riding), care organizeaza diferite trasee si plimbari calare pe malul marii si printre plantatiile de maslini. 

Sa nu uitam si de satele traditionale Strinilas, Episkepsi sau Nymfes, localizate in apropirea Acharavi si nici de cascada Nymfes (drumul pana aici este destul de dificil, se recomanda sa fii echipat corespunzator). Sunt sanse ca in miez de vara, cascada sa fie secata, dupa cum au povestit unii dintre turistii care au fost aici in iulie 2023. 

Restaurantele si tavernele din Acharavi pot fi considerate o alta atractie, mai ales ca multe dintre acestea servesc bucate specifice insulei Corfu. Printre locurile cu recomandari si recenzii bune se numara Pita Pita Grill Room, restaurant Maistro, Medusa Seaside, Pita House, Pumphouse, restaurant Filaraki, Alegria, restaurant Navigator si altele. 

Cascada Nymfes

In loc de concluzie

Acharavi este unul dintre locurile linistite si bine dezvoltate in care-ti poti petrece vacanta daca alegi sa te orietenzi catre nordul insulei Corfu. Are atractii de toate felurile, multiple optiuni de cazare, restaurante si taverne bune si cea mai lunga plaja din intreaga insula. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?