Achlada Beach, plaja ferita de vant din apropiere de Sarti

Achlada Beach este numele atribuit unui grup de plaje din zona golfului Achlada, localizat in nordul statiunii Sarti, Sithonia

Plaja principala a golfului are dimensiuni medii si este in general vizitata de catre cei are vor sa evite valurile mai mari din Sarti, pentru ca in imediata apropiere a Achladei se afla un dig de beton si totodata un mic port pentru barcile de pescuit, elemente ce protejeaza zona de vantul puternic si de curenti. 

Mai jos gasesti cateva detalii utile despre vizita la Achlada Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, din care sa alegi simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine 🙂

Localizare Achlada Beach si cum ajungi aici 

Plaja Achlada se afla pe coasta de est a bratului Sithonia, la doar 3 kilometri departare de centrul statiunii populare Sarti

De la intrarea pe bratul Sithonia (statiunea Metamorfosi) si pana in golful Achlada sunt in jur de 49 kilometri de parcurs, iar din Nikiti, capitala administrativa a bratului, ai de strabatut aproximativ 42 kilometri pana aici. 

Satul pescaresc Vourvourou se afla la 27 kilometri departare, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci pe drum cu masina in jur de 30-35 minute. 

In invecinatul Sarti poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL, urmand sa vii ulterior cu un taxi sau pe jos pana la Achlada, atata vreme cat nu te afli in vacanta cu masina. 

Poti verifica orarul si tarifele curselor KTEL pe acest site

foto sarti-chalkidiki.com

Cum arata Achlada Beach si cand e mai bine sa-i faci o vizita

Achlada Beach este o plaja formata din nisip, cu o panta de intrare in mare medie si organizata cu sezlonguri si umbrele pe portiunea centrala, in plin sezon. 

Plaja Achlada este in general un loc linistit, fara prea multe servicii si facilitati la indemana. Se potriveste in mod special celor care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru mai zen, dar si celor care vor sa evite valurile mari din Sarti. 

Apa este mai clara in zona Achlada, motiv pentru care locul poate fi potrivit si pentru cei care obisnuiesc sa faca snorkeling. 

O parte dintre turistii care au fost aici la inceput de iulie 2023 spun ca exista un bar pe plaja, insa nu este acceptata plata cu cardul, ci doar cash.

Desi nu este o plaja foarte populara, si Achlada poate deveni usor mai aglomerata in plin sezon, pentru ca zona este preferata si de catre cei care aleg sa campeze. Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita aici pot fi la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

E posibil ca in cazul in care vii la Achlada in extrasezon sa o gasesti lipsita de amenajare. 

Alte plaje apropiate de Achlada Beach

Achlada are si avantajul de a fi localizata intr-o zona cu multe plaje frumoase. De aceea, in cazul in care constati ca nu este pentru tine sau ti-ai pus oricum in gand sa bifezi cat mai multe plaje din apropiere, mai ia in calcul si eventuale vizite la:

Orange Beach (sau Kavourotrypes) este localizata la aproximativ 7 kilometri departare de Achlada si este una dintre cele mai faimoase de pe brat. Gasesti parcare la umbra pinilor din spate, ai de coborat pret de 5 minute pana la plaja, unde te asteapta un beach bar cu sezlonguri si umbrele pe nisip, dar si cateva mici golfulete laturalnice, cu aspect stancos. 

Plaja Sarti, lunga de aproape 3 kilometri, cu o multime de restaurante si unitati de cazare in zona din spate, magazine si centre de sporturi acvatice. Se afla la doar 2 kilometri departare de Achlada si are mai multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Platanitsi, localizata la aproximativ 5 kilometri nord de Sarti, mai poate fi una dintre plajele la care merita sa faci o oprire.

Accesul la aceasta plaja se face printr-o zona de camping si este cu plata (in jur de 2 euro/adult). Lipseste amenajarea cu sezlonguri si umbrele, insa Platanitsi este descrisa ca fiind una dintre cele mai frumoase de pe coasta de est a Sithoniei. 

In loc de concluzie

Achlada Beach este una dintre variantele bune de plaja daca te cazezi in zona Sarti si vrei sa eviti valurile mari care se formeaza uneori la plaja principala a statiunii. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes si opinia ta despre Achlada Beach, iar daca nu ai luat inca o decizie cu privire la locul in care urmeaza sa te cazezi, nu uita ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?