Sarti Beach Sithonia, o plaja lunga de nisip, cu vedere catre muntele Athos

Plaja Sarti este una dintre plajele generoase ale bratului Sithonia, formata din nisip si cu o multime de facilitati si servicii in imediata apropiere. 

Localizata pe coasta estica a Sithoniei, Sarti Beach isi bucura vizitatorii cu o priveliste incantatoare catre Muntele Athos, dar si cu o apa cristalina si multe unitati de cazare in spate. 

Gasesti mai jos toate detaliile de care ai nevoie daca vrei sa faci plaja in Sarti, iar la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu hoteluri pentru toate buzunarele, inclusiv unitati de cazare din aceasta zona.

Localizare Sarti Beach Sithonia

Plaja statiunii Sarti se afla la 15,2 kilometri distanta de Kalamitsi, in partea estica a bratului Sithonia. 

Daca esti cazat in Sarti, mai mult ca sigur vei merge pe jos catre plaja, asadar maximum cateva sute de metri, in functie de zona in care vei fi cazat. 

Daca vrei sa te bucuri de plaja de aici, desi esti cazat intr-o alta statiune, ia in calcul urmatoarele distante: 

  • Din satul pescaresc Vourvourou si pana la Sarti Beach Sithonia ai de parcurs in jur de 28 de kilometri, ceea ce inseamna cam 35 de minute petrecute in masina, intr-o zi cu trafic normal. 
  • Din Toroni si pana la aceasta plaja sunt aproape 30 de kilometri, iar daca vii din zona Porto Koufo ai de mers ceva mai putin, respectiv 26,6 kilometri. 
  • Neos Marmaras, cea mai mare statiune a Sithoniei, se afla diametral opus, iar daca vrei sa ajungi la Sarti Beach, ai de mers in jur de o ora (50,8 kilometri distanta). 
  • Nikiti este localizata la 43 de kilometri de Sarti Beach, ceea ce inseamna in jur de 45 minute cu masina dintr-un loc in altul. 

Cei care au vizitat aceasta plaja in ultima perioada spun ca exista locuri de parcare suficiente in apropiere, insa e bine sa ai in vedere ca in varf de sezon (iulie-august) e posibil sa te invarti mai mult pana gasesti unde sa lasi masina, mai ales daca vii la plaja dupa orele 09.30 – 10.00. 

Cum arata Sarti Beach si ce servicii gasesti aici

Sarti Beach este una dintre cele mai lungi si mai late plaje ale Sithoniei. Se intinde pe aproape 3 kilometri, are nisip fin, cu o textura ceva mai granulata in zona centrala. 

Turistii care au fost aici in ultima perioada spun ca pe anumite portiuni, intrarea in apa este destul de abrupta (din cauza faptului ca portiunea de coasta din aceasta zona s-a erodat in timp) motiv pentru care e bine sa fii mai precaut daca vizitezi plaja alaturi de copii (zona de sud a plajei ar trebui sa aiba o intrare ceva mai lina in mare). 

La Sarti Beach exista multe segmente de plaja amenajate cu sezlonguri si umbrele, insa si suficient de multe zone de plaja libera, unde sunt slabe sanse sa nu gasesti un loc daca vrei sa stai pe prosop, caci vorbim totusi despre o plaja de dimensiuni mari. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Sezlongurile si umbrelele pot fi rezervate in schimbul consumatiei de la bar (in jur de 5 euro/persoana). 

Sarti Beach este o plaja premiata Blue Flag, distinctie ce presupune ca imprejurimile plajei sa fie curate, la fel si apa.

Tot aici ai la indemana si posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice, precum snorkeling sau scufundari. 

In zona din spatele plajei exista multe terase si taverne, asadar vei avea de unde alege la capitolul locuri de luat masa. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Sarti Beach 

Sarti Beach este considerata a fi una dintre cele mai complete plaje ale bratului Sithonia, tocmai pentru ca are multe de oferit aproape fiecarui tip de turist, ceea ce o face sa fie totodata si destul de populara. 

In plin sezon, adica in intervalul iulie-august, plaja Sarti primeste si cel mai mare numar de vizitatori, motiv pentru care s-ar putea sa nu o gasesti atat de libera pe cat ti-ai dori. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada si vrei sa prinzi sezlonguri intr-un anumit loc sau loc de parcare din prima, e indicat sa vii la Sarti Beach la primele ore ale diminetii. 

Pe de alta parte, daca te vei afla in Sithonia la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie, cu siguranta te vei putea bucura de plaje mai aerisite, inclusiv in zona Sarti, dar si de preturi la cazare mai prietenoase cu bugetul. 

Alte plaje in apropiere de Sarti Beach 

Daca ti-ai propus sa explorezi si alte locuri frumoase de la malul marii, din apropiere de Sarti, te-ai mai putea orienta relativ rapid catre una dintre urmatoarele variante: 

Plaja Achlada, aflata in partea stanga a plajei Sarti cum te uiti catre mare si la o distanta de doar 5 minute cu masina. Si aici vei da de o plaja cu nisip, organizata pe alocuri cu sezlonguri si umbrele pe care le poti ocupa in schimbul consumatiei de la bar (in jur de 5 euro/persoana). Achlada este pozitionata intr-un mic golf, iar apa de aici este descrisa ca fiind linistita si curata. 

Plaja Platania, localizata in directia opusa, asadar in partea dreapta a plajei Sarti cum te uiti la mare, tot intr-un golf micut. Vei gasi si aici sezlonguri si umbrele, insa unii dintre vizitatori spun ca nu au gasit toalete. Exista in schimb destul de multe rulote si corturi in apropiere, iar in partea de sud exista o sectiune unde se practica nudismul. 

Plaja Tranos Agios Nikolaos se afla la o distanta de 4,4 kilometri de Sarti Beach, este o plaja marginita de stanci, nu atat de populara, poate si din cauza pietrelor de la intrarea in mare. Se recomanda sa-ti iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa daca vrei sa te bucuri de o experienta ok aici. 

Plaja Platanitsi este localizata la circa 6 kilometri de Sarti, are o intrare lina in apa, sezlonguri si umbrele, insa cu facilitati putin mai scumpe in cazul in care nu esti cazat in campingul de aici (16 euro 2 șezlonguri și 14 euro intrarea). 

Orange Beach (sau plaja Kavourotrypes) este o alta varianta de plaja foarte frumoasa, insa populara, pe care o vei gasi relativ aproape, la 7,5 kilometri distanta de centrul plajei Sarti. Are o plaja principala si alte cateva plaje micute, mai greu accesibile, iar privelistea este descrisa ca fiind superba. Cu toate acestea, e bine de stiut ca locul devine destul de aglomerat in plin sezon, mai ales ca spatiul nu este tocmai generos. 

In loc de concluzie

Sarti Beach este o varianta excelenta de plaja in estul Sithoniei, iar daca se intampla sa fii cazat aici, cu siguranta te vei bucura de mare si de soare chiar in aceasta zona, in conditii bune. Mai mult, ai si avantajul de a fi relativ aproape de alte plaje frumoase precum Orange Beach, Platania sau Achlada.

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta zeci de propuneri hoteluri Sithonia, din care sa-l poti selecta simplu si rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?