Platanitsi, una dintre plajele cu nisip fin si cu o buna organizare pe care le vei gasi in zona Sarti Sithonia

Platanitsi face parte din randul plajelor populare din Sithonia, fiind considerata chiar una dintre cele mai frumoase din zona Sarti. 

Premiata cu distinctia Blue Flag si administrata pe anumite segmente de campingul cu acelasi nume pe care-l vei regasi aici, Platanitsi poate fi pentru tine daca vrei sa te bucuri de o apa in nuante turcoaz, de confort si de amenajare cu sezlonguri, alaturi de segmente libere, dar si de una dintre cele mai frumoase privelisti catre Muntele Athos. 

In cele ce urmeaza poti sa descoperi mai multe amanunte utile despre vizita la Platanitsi, iar la noi pe site poti explora si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia 🙂

Localizare Platanitsi Beach si distante din principalele statiuni ale bratului 

Plaja Platanitsi se afla pe coasta de est a bratului Sithonia, la mica distanta de populara statiune Sarti

Practic, daca esti cazat in Sarti, pana la aceasta plaja vei avea de parcurs in jur de 5,9 kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de maximum 10 minute. 

Din Nikiti, capitala administrativa a bratului, si pana la Platanitsi sunt 38 kilometri (in jur de 45 minute pe drum cu masina), iar din Neos Marmaras distanta este ceva mai mare, de circa 54 kilometri. 

Toroni este localizat la 35 kilometri departare, iar satul pescaresc Vourvourou la 24 kilometri distanta. 

Pe Harti o vei gasi marcata cu exact aceasta denumire (“Platanitsi Beach”), insa te poti ghida si dupa “Camping Platanitsi”. 

Exista zona de parcare la aceasta plaja, cu umbra naturala, pentru care va trebui sa platesti insa o taxa de acces (2 euro/persoana).

Unii dintre turistii care au fost aici in ultima perioada spun ca la intrare li s-a solicitat sa lase un document de identitate, eliberat ulterior la plecare. 

Intrarea este libera in cazul in care vii pe jos.  

Cum arata Platanitsi Beach, ce servicii gasesti si caror turisti li se potriveste 

Spuneam inca de la inceput ca Platanitsi este una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta de est a Sithoniei. Este formata din nisip de culoare deschisa, aspect ce ofera un plus in ceea ce priveste nuanta turcoaz a apei. 

Cum vii dinspre parcare, vei observa ca exista o poteca de aproximativ  200 metri prin padure, care te conduce la malul marii. Drumul care se ramifica la dreapta te va ghida catre Africafe, in timp ce drumul care merge drept te va duce spre partea centrala a plajei. 

Africafe este un beach bar popular si destul de vizitat in plin sezon. Are amenajare cu sezlonguri si umbrele pe timp de vara, canapele confortabile si un decor frumos. Se poate intampla sa intalnesti muzica la un volum mai ridicat in zona barului, motiv pentru care Africafe poate sa nu fie neaparat potrivit celor care vor sa se bucure de mare in liniste.

ATENTIE: Africafe figureaza pe Google ca fiind inchis, in iulie 2023.  

Daca nu intentionezi sa stai pe sezlong, e bine de stiut ca intinderea generoasa a plajei Platanitsi iti va oferi posibilitatea sa te asezi oricand si intr-o zona libera, neamenajata. 

Plaja este premiata cu distinctia “Blue Flag”, are dusuri, toalete si serviciu de salvamar. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Platanitsi Beach Sithonia

Chiar daca este o plaja destul de cunoscuta, Platanitsi Beach are suficient spatiu pentru cei care aleg sa o viziteze chiar si in plin sezon. 

Printre cele peste 1500 recenzii publicate pe Google Maps, exista si comentarii ale unor turisti romani care au vizitat Platanitsi in iulie 2023 si care spun ca au prins plaja destul de libera. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni la Platanitsi sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, asta daca vrei sa te bucuri de mai multa liniste, de prezenta unui numar mai mic de oameni si de temperaturi mai placute. 

Alte plaje aflate in relativa apropiere fata de Platanitsi Beach 

Daca ti-ai propus sa vizitezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona, e bine de stiut ca destul de aproape de Platanitsi se mai afla si urmatoarele locuri: 

Plaja Kavourotrypes (sau Orange Beach) este localizata la doar 2,5 kilometri departare de Platanitsi si este una dintre cele mai faimoase de pe brat. Poate deveni destul de aglomerata in plin sezon, are atat segment cu nisip amenajat cu sezlonguri si umbrele, cat si mai multe golfulete mici cu plaja libera (majoritatea cu stanci). 

Aspectul stancos si forma aparte a pietrelor de aici, alaturi de turcoazul ametitor al apei reprezinta principalele atractii la Orange Beach. 

Plaja Achlada este intre Platanitsi si Sarti (la 5 kilomentri distanta de prima), este organizata cu sezlonguri pe portiunea centrala si descrisa ca fiind in general linistita, potrivita pentru cei care vor sa se relaxeze. Poate fi si un loc bun pentru snorkeling, iar pe plaja gasesti si un bar (unde poti plati numai cash). 

Plaja Sarti se afla la 6 kilometri de Platanitsi si poate fi o alta varianta de plaja buna in zona. Pe cea mai mare portiune a sa, Sarti Beach este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate gasesti mai multe restaurante, terase, taverne si baruri. 

In loc de concluzie

Platanitsi Beach este o plaja cu adevarat frumoasa a bratului Sithonia, care merita vizitata mai ales daca optezi pentru cazare in aceasta zona. Culoarea apei, nisipul in nuante deschise si buna organizare de aici reprezinta motive in plus pentru a da o fuga pana la Platanitsi. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu propuneri de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?