Agia Anna Beach Thassos, una dintre plajele restranse si mai putin cunoscute ale insulei

Agia Anna Beach Thassos (cunoscuta si sub denumirea de Santa Anna Beach) este acel gen de plaja nu atat de populara, care de regula este mai mereu libera tocmai pentru ca are un acces destul de greoi, iar multi dintre turistii care vin pe insula nici macar nu au idee de existenta sa. 

Desi in multe dintre descrierile pe care le vei gasi pe internet, vei observa ca Agia Anna Beach este considerata potrivita pentru familiile cu copii, realitatea poate fi putin diferita la fata locului, in mare parte din cauza zonei foarte stancoase de aici. 

Gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii despre aspectul si facilitatile acestei plaje, iar la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, din care sa poti selecta usor hotelul potrivit pentru tine! Ai de ales din peste 65 de unitati de cazare bune si foarte bune, din toate statiunile cunoscute ale insulei!

Cum ajungi la Agia Anna Beach Thassos 

Agia Anna Beach nu este o plaja usor de gasit si asta in mare parte din cauza faptul ca nu prea exista semne si indicatoare care sa te ajute sa te orientezi mai bine la fata locului. Cel putin asa sustin cei care au vizitat-o in ultima vreme si care s-au ghidat dupa indicatiile gps-ului. 

Agia Anna este relativ aproape de vibranta statiune Potos, mai exact la o distanta de doar 3,6 kilometri de centrul acesteia, ceea ce inseamna ca intr-o zi normala, fara prea mult trafic, n-ar trebui sa faci mai mult de 5 minute pana aici daca esti cazat in Potos.

Agia Anna Beach Thassos se afla intr-un golfulet retras, marginit de stanci si intre plajele mai cunoscute Notos si Psili Ammos. Daca pleci din Limenaria catre Agia Anna Beach, ai de parcurs o distanta de aproximativ 7 kilometri, iar daca esti cazat in zona Limenas, ar trebui sa faci pana aici in jur de o ora, caci vorbim de o distanta de circa 46 de kilometri. 

Sigur, daca ti-ai rezervat cazare in partea de nord, nord-est a insulei, nu prea ar renta sa vii aici doar pentru aceasta plaja, ci doar daca alegi sa o incluzi intr-un tur al plajelor frumoase din zona. 

Pentru o orientare mai buna la capitolul plaje Thassos, gasesti la noi pe blog si articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Din drumul principal de asfalt (drumul care inconjoara insula Thassos), vei observa ca la un moment dat, intr-o curba, apare un drum de pamant la dreapta (cum vii din directia Potos). Nu te astepta sa gasesti marcaje cu Anna Agia Beach, insa, asa cum spun cei care au fost aici recent, Hartile te vor ghida asa cum trebuie. Gasesti cateva locuri de parcare in dreptul gardului unei proprietati aflate aici, urmand sa cobori pe jos cativa pasi pana la plaja. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata plaja Agia Anna din Thassos si ce servicii gasesti aici 

Agia Anna Beach Thassos este potrivita mai degraba celor care nu sunt foarte prieteni cu aglomeratia si galagia, insa nu te astepta totusi sa gasesti cea mai aspectuoasa plaja din Thassos fix aici. Pentru o plaja retrasa, putem spune ca Agia Anna arata destul de bine, mai ales gratie pozitionarii sale, insa contrar anumitor opinii, noi suntem de parere ca daca te afli in vacanta alaturi de cei mici, e posibil ca aceasta plaja sa nu fie tocmai potrivita. 

Chiar daca plaja este de nisip, pe anumite portiuni la intrarea in apa, exista pietre destul de mari (cei mici ar trebui supravegheati constant, iar incaltarile pentru apa neaparat puse in geanta de plaja). 

Pe de alta parte, Agia Anna Beach este descrisa de multi ca fiind una dintre cele mai linistite plaje din intreaga insula Thassos. Acesta este un loc pe care s-ar putea sa nu-l gasesti aglomerat nici macar in plin sezon (in lunile iulie si august), mai ales la primele ore ale diminetii. 

In spatele si in imprejurimile plajei exista umbra naturala, insa aceasta umbra nu ajunge si pe plaja, ceea ce inseamna ca va fi probabil nevoie sa inchiriezi o umbrela sau sa vii cu una dupa tine. 

Sezlongurile si umbrelele sunt putine, caci plaja are dimensiuni foarte mici, insa in cele mai multe dintre cazuri exista loc si pentru cei care doresc sa-si aseze prosopul undeva. 

In ultimii ani, au existat situatii in care unii turisti au gasi plaja Agia Anna inchisa (accesul ar fi fost blocat de catre personalul unitatii de cazare de care ar apartine). Alti vizitatori ai plajei spun totusi ca au putut inchiria sezlonguri fara probleme aici, insa la preturi destul de piperate (15 euro/sezlong). 

Iti recomandam sa ai la tine apa si cateva gustari, caci nu exista in zona locuri din care sa te poti aproviziona. 

Alte plaje frumoase apropiate de Agia Anna Beach Thassos 

Daca ai ajuns la Agia Anna Beach si ti se pare ca nu e pentru tine sau daca vrei sa o incluzi intr-un tur de o zi al plajelor din zona, ai putea lua in considerare si opriri la urmatoarele variante de plaje, destul de cunoscute turistilor: 

Notos Beach, o alta plaja frumoasa din insula, cu un acces mai greoi (vei parca in dreptul drumului principal, urmand sa cobori pe jos circa 100 metri), se afla la o distanta de 950 de metri de Agia Anna. Gasesti aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si un mic bar pe plaja, de unde-ti poti procura racoritoare. Notos este tot o plaja micuta, de nisip, cu o intrare lina in mare si cu o apa in nuante de turcoaz. 

Te-ar putea interesa si: Notos Beach Thassos. Unde este localizata aceasta plaja si ce fel de servicii vei gasi aici

Psili Ammos Beach se afla la doar 750 de metri de Agia Anna, asadar foarte aproape, iar accesul este unul mai usor. Gasesti parcare la umbra maslinilor din spate si destul de multe portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera. 

Poti citi mai multe despre aceasta plaja in articolul: Despre Psili Ammos Thassos, plaja bine organizata apropiata de Limenaria si de Potos

Plaja statiunii Potos se afla la 3,7 kilometri de Agia Anna Beach Thassos si este potrivita celor mai comozi, care vor sa aiba aproape terase si taverne, dusuri si toalete, asadar toate facilitatile necesare. Desigur, fiind plaja celei mai animate statiuni din intreaga insula, e posibil ca in plin sezon sa o gasesti destul de aglomerata. Potos beach are o lungime de aproximativ 2 kilometri, multe zone cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si zone de plaja libera, oferindu-ti totodata posibilitatea sa practici si diferite sporturi acvatice. 

Poti afla mai multe si despre aceasta plaja citind articolul: Potos Beach Thassos. Cum arata plaja celei mai animate statiuni de pe insula 

In loc de concluzie 

Agia Anna Beach Thassos este pentru tine daca vrei sa gasesti un loc in care sa fii ferit de galagie, aglomeratie si agitatie, are un peisaj frumos, insa nu si prea multe facilitati la indemana. Daca ai fost aici deja sau daca ai in plan sa vizitezi Agia Anna in curand, asteptam cu mult interes si parerea ta despre aceasta plaja retrasa din Thassos!

Nu uita de ofertele pentru vacante in Thassos care te asteapta la noi pe site! Vei putea alege din peste 65 de hoteluri, raspandite in toate statiunile cunoscute ale insulei, iar procesul de rezervare este extrem de simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?