Potos Beach Thassos. Cum arata plaja celei mai animate statiuni de pe insula

Potos este, fara doar si poate, cea mai vibranta statiune a insulei Thassos si locul in care mii de tineri aleg sa se distreze in varf de sezon. Cu toate ca este un loc destinat cu precadere petrecaretilor, Potos si implicit a sa plaja bine organizata nu sunt ocolite nici de catre familiile cu copii. 

Potos Beach este o plaja lunga, nu foarte lata, care-ti ofera insa posibilitatea sa inchiriezi sezlonguri, sa-ti gasesti usor racoritoare si gustari si chiar sa practici diferite sporturi acvatice. Vorbim asadar despre una dintre plajele mai animate ale insulei Thassos, insa nu neaparat si despre una dintre cele mai aspectuoase.

Gasesti in cele ce urmeaza cateva detalii esentiale despre Potos Beach, care-ti vor folosi in cazul in care ai in plan sa te bucuri de plaja aici, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos Grecia, cu peste 65 de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel perfect pentru tine!

Localizare Potos Beach si cum poti sa ajungi usor la aceasta plaja 

Potos Beach este localizata in sud-vestul insulei, la aproximativ 43 de kilometri de capitala Limenas, insa foarte aproape de Limenaria, al doilea oras ca marime din Thassos (intre Limenaria si Potos Beach sunt circa 4 km distanta). 

Din centrul orasului-statiune Potos si pana la Potos Beach ai de mers pe jos doar cateva minute (300-400 metri). Daca esti cazat chiar in Potos, cu siguranta vei avea un loc de parcare in vecinatatea hotelului tau, iar daca vii dintr-o alta statiune, te poti indrepta spre parcarea Potos Seafront Car Park. 

Desigur, poti ajunge in Potos si cu taxi-ul, dar si cu transportul local. Exista autobuze care pleaca din Limenas, al caror program poate fi verificat aici

Cum arata Potos Beach si care sunt facilitatile pe care le ai la indemana aici

Potos Beach are multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si cateva zone de plaja libera. Turistii care au vizitat-o recent spun despre Potos Beach ca este o plaja curata, cu o apa cristalina si un amestec de nisip cu pietris, care nu te va deranja la talpi 🙂

Potos Beach se intinde pe aproximativ 2 kilometri, insa nu este o plaja foarte lata. Intrarea in apa este lina, ceea ce face din Potos Beach o plaja potrivita pentru familiile cu copii. 

In ceea ce priveste facilitatile si serviciile disponibile la Potos Beach, e bine de luat in considerare ca aici vei avea acces usor la toalete, la dusuri, iar daca vrei sa iei masa, exista o multime de optiuni in materie de restaurante si terase. 

Taverna Irene este doar unul dintre locurile in care poti lua masa in apropierea plajei din Potos

Tot aici poti practica si diferite sporturi acvatice, iar in apropiere exista multe unitati de cazare, caci in definitiv, vorbim despre plaja celei mai animate statiuni din insula Thassos

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte plaje in apropiere de Potos Beach 

Daca vrei sa alternezi locurile in care faci plaja in timpul vacantei tale in Thassos (lucru perfect de inteles luand in considerare cate plaje frumoase sunt pe aceasta insula), e bine sa ai in vedere si urmatoarele plaje apropiate de Potos Beach: 

San Antonio Beach – aflata in stanga cum te uiti la mare si in continuarea Potos Beach, este tot o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele. Vei gasi foarte aproape restaurantul cu acelasi nume, alaturi de multe alte optiuni de taverne. 

Plaja Pefkari se afla la 1,5 kilometri distanta de Potos, catre statiunea Limenaria, este premiata Blue Flag, de nisip cu pietris si bine organizata. Aici se pot practica diferite sporturi acvatice. Gasesti in zona plajei Pefkari si destul de multe restaurante si taverne. 

Plaja Roso Gremos se afla la 2 kilometri est de Potos, este o plaja de nisip, cu cateva zone cu pietre la intrarea in mare. Un segment din aceasta plaja apartine hotelului de lux de aici si este dedicat exclusiv clientelei, insa restul plajei poate fi ocupata de vizitatori. Vei gasi un mic beach bar aici, iar parcarea se afla la 50 de metri de plaja. 

HINT: Daca vrei sa explorezi si mai multe locuri frumoase la malul marii in Thassos, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Potos Beach 

Statiunea Potos si implicit plaja de aici sunt cele mai aglomerate in varf de sezon, adica in lunile iulie-august. Fiind o statiune atat de animata, e de asteptat ca sezlongurile sa se ocupe destul de repede la Potos Beach, asa ca daca te afli in vacanta in aceasta perioada si vrei sa prinzi un loc anume, iti recomandam sa vii aici de dimineata. 

Pe de alta parte, daca-ti faci vacanta in Thassos in mai, iunie sau chiar si in a doua jumatate a lunii septembrie, vei gasi Potos Beach ceva mai degajata, sezlonguri libere suficiente si ceva mai multa liniste.

Desigur, cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza aici in iulie-august, cu o medie a maximelor de 28 de grade si cu o temperatura a apei marii in jurul valorii de 24-25 de grade. 

In loc de concluzie

Speram ca experienta ta la Potos Beach Thassos sa fie asa cum te-ai asteptat, indiferent de perioada in care alegi sa-ti faci vacanta. Fiind o plaja amenajata si care dispune de toate facilitatile necesare, mai mult ca sigur vei avea parte de confort si multa distractie!

Te asteptam pe site cu o multime de oferte vacanta Thassos, respectiv cu peste 65 de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel potrivit cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?